REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Consilier PNL, atac la adresa șefei Direcţiei Programe şi Dezvoltare din cadrul Primăriei Constanţa!

Consilier PNL, atac la adresa șefei Direcţiei Programe şi Dezvoltare din cadrul Primăriei Constanţa!

Replica API 23 noiembrie 2018 | 00:00 273

Ședință de CLM cu un singur proiect pe ordinea de zi. Iată despre ce este vorba!

Ședință de CLM cu un singur proiect pe ordinea de zi. Iată despre ce este vorba!

Consilierii locali municipali au fost convocați luni, 26 noiembrie a.c., la ședința extraordinară. Pentru a supune la vot singurul proiect aflat pe ordinea de zi. Este vorba despre proiect de hotărâre privind aprobarea participării UAT Municipiul Constanța la Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, 2017-2019 – RABLA PLUS și asigurarea contribuției proprii necesare achiziționării autovehiculelor noi în cadrul programului.

În trecut, primarul Decebal Făgădău anunța faptul că, dacă oraşul Constanța va fi înscrisă în acest program, va putea achiziționa mai multe autobuze noi pentru Regia de Transport în comun. Proiectul pune, însă, semne de întrebare unor consilieri locali: ”Noi am mai avut proiecte ale lui Ani Merlă (n.re.d directorul executiv al Direcţiei Programe şi Dezvoltare din cadrul Primăriei Constanţa) introduse pe ordinea de zi și niciodată n-am avut expunere de motive și notă de fundamentare. Era titlul și o idee. Ea vede că se accesează fonduri într-un loc, pentru un anumit proiect sau obiective, și imediat se înscrie. Avem 105 autobuze care nu au venit, câte ne mai trebuie, nu scrie nimic. Dacă sunt pe fondurie europene, foarte bine, dar să-mi spună ce și pentru ce cumpără. Acel punct de pe ordinea de zi nu are proiect, cu expunere de motive, notă de fundamentare. Nu-mi place modul de lucru al ei. Același lucru se întâmplă la toate proietele ei. Trebuie să mă lupt în condițiile în care legea UAT spune: consiliul local conduce acest oraș. Primarul, viceprimarul, orice șef de instituție de interes local au obligația să dea rapoarte și informări consilierilor locali. Este o practică. Nu se poate! Votăm proiecte, nu votăm idei”, a spus consilierul PNL, Mihaela Andrei.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unde este Andrei Popescu, ca nu are cort la City Mol, o sa puna din nou la alegeri....
1
0
...daca acesti consilieri si-ar fi facut treaba...poate Constanta ar fi aratat altfel...doar se dau cocosi orin presa...iar la sedintele de consiliu ...ciocu' mic!
3
1
bine ca mai sunt unii oameni care au curajul sa le spuna pe bune si nu numai ce vor sa auda, bravo
8
2
Are Constanta consilieri?chiar buna gluma asta.nubil mai dati pe ala care se poza in parpalac intre tevile de la CET?Avatafu.De unde gasiti parazitii astiancu voce surda?
5
2
Cand primarul are idei,consilierii se aduna si consiliaza in pana mea,ca de aia se si numesc consilieri.Adica niste unii cu experienta mare in domeniul discutat se implica si impreuna cu primarul soarelui ajung la un numitor comun,favorabil cetatenilor,nu imaginii unui partid anume,in pana mea! Treaba e ca in Romania ,primarii si consilierii sunt ca niste cocosi care se lupta in ring,pentru placerea unui public ce plateste din greu,fie ca se uita sau nu la bataie.De asta merg lucrurile prost si foarte prost,ca nu sunt echipe ci grupuri antagonice care lasa orasele sa mearga din inertie.
3
1
merla...vai,vai e la nivel clasele 1-4
9
0
,,FRUMOASA" asta de Andrei este mai prosta decat prevede legea
9
13

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468