REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Consilierii locali din Năvodari, VOT pe solicitarea DNA într-un dosar privind recuperarea unui prejudiciu! A ieşit CIRC

Consilierii locali din Năvodari, VOT pe solicitarea DNA într-un dosar privind recuperarea unui prejudiciu! A ieşit CIRC

Replica API 4 septembrie 2017 | 02:13 464

Consilierii locali din Năvodari s-au întrunit, în data de 4 septembrie a.c., în şedinţă, pe ordinea de zi figurând concesionarea unor spaţii destinate funcţionării unor cabinete medicale, o modificare referitoare la suma acordată de administraţia locală pentru promovarea staţiunii prin intermediul unui imn, dar şi un subiect sensibil, referitor la o solicitare a Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa. Astfel, administraţia locală a fost întrebată, prin intermediul unei adrese de la DNA, dacă se constituie parte civilă într-un nou dosar instrumentat de procurori pe numele fostului primar Nicolae Matei. Conform procurorilor, în acest dosar a fost calculat un prejudiciu de 3.504.500 euro.

Conform celor discutate şi propuse în comisia care a avut loc anterior şedinţei, s-a supus la vot un proiect având trei variante de răspuns la solicitarea DNA: 1. să se constituie parte civilă în recuperarea prejudiciului; 2. să se constituie parte civilă, dar să ceară unui expert verificarea prejudiciului stabilit de DNA, eventual să spună „suma corectă”; 3. să nu se constituie parte civilă.

Pe marginea acestui proiect, consilierul Liviu Stan a solicitatsă fie vot secret, motivând că este „vot la adresa unei persoane”. I s-a replicat faptul că nu este vorba de vot „la persoană”, ci vot privind un prejudiciu calculat de DNA într-un dosar penal. S-a trecut la stabilirea modalităţii de vot – PSD, având majoritatea, a obţinut votul secret. Astfel, prima variantă (să se constituie parte civilă în recuperarea prejudiciului) a obţinut 6 voturi pentru, în timp ce varianta 2 (parte civilă, darsă se ceară unui expert verificarea prejudiciului stabilit de DNA, eventual să spună „suma corectă”) a întrunit 9 voturi pentru (8 de la PSD şi 1 de la ALDE). De menţionat că la vot unul dintre consilieri a părăsit sala, fiind implicat în acest dosar – Florin Drăghici.

“Nu este în regulă acest vot secret. Cei care am votat prima variantă am şi arătat către cameră cum am votat. Voi analiza acest vot şi, în cazul în care am toate datele că este nelegal, voi sesiza Prefectura. A fost circ la această şedinţă”, a spus consilierul PMP Costel Aurelian Dumitraşcu.

A.C.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/dna-vrea-sa-stie-de-la-consiliul-local-navodari-daca-se-constituie-parte-civila-in-noul-dosar-al-lui-matei-329001/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Consilierii cand se hotarasc sa dea o Hot. de Consiliu prin care sa demoleze din Piata Mare hidosenia de constructie a acestui atarnache al Navodariului care este Ionel Maruntoiu?!?
0
0
Tot Hotul de Matei conduce clanul hotlor la Navodari
1
0
Javre care i-au papat lui Matei din palma ! Javre care nu se gandesc la oras , ci la stapanul lor care i-a hranit ...
2
0
Bah ptietene furi curent !
1
1
Tot Matei e za boss la Navodari!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218