REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Consilierii locali municipali NU și-au prezentat actvitatea nici în al doisprezecelea ceas!

Consilierii locali municipali NU și-au prezentat actvitatea nici în al doisprezecelea ceas!

Replica API 26 decembrie 2019 | 02:16 522

Ne aflăm la sfârșitul anului 2019, iar foarte mulți consilieri constănțeni nu au binevoit să-și prezinte rapoartele de activitate. Începând cu jumătatea anului, doar câțiva consilieri locali și-au prezentat rapoartele de activitate pe anii 2018/2019. Aceștia sunt Mihaela Andrei și Andreea Văsii, de la PNL, și Irinela Nicolae, de la PSD, , care și-au făcut publică activitatea încă din august. Ulterior, au mai prezentat activitatea 7 consilieri, din cei 26 de consilieri, cum sunt Adriana Arghirescu, PNL sau Dede Perodin, de la PSD. Dar, ce ne mai miră?! Sunt aleși locali care nu și-au prezentat activitatea de la începutul mandatului!

Consilierul PSD Dede Perodin spune că în 2018 a participat la toate ședințele de specialitate din care face parte. În calitate de președinte al Comisie pentru analiză, verificare și punctaj a cererilor pentru șlocuințe a soluționat 120 de cazuri sociele, a repartizat peste 40 de locuințe persoanelor cu probeme sociale, a soluționat 25 de cazuri cărora li s-a modificat tipul de plată, în fiecare lună a ținut audiențe pentru a afla problemele cu care se confruntă cetățenii, a rezolvat probleme cu locuințele pentru cei care locuiesc în zona CFR Palas.

Cristian Mihăilescu, consilier PSD, spune că a particpat la ședința Comisiei pentru administrație publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și libertăților cetățeanulu. În calitate de membru, a fost prezent la un număr de 30 de întruniri, din totalul de 35, a avizat favorabil 332 proiecte, care ulterior au intrat în dezbartere în CL. Ulterior, a fost desemnat să facă parte și din alte comisii, anunțând că a fost prezent la toate întrunirile. De asemenea, a fost prezent la toate ședințele de consiliu și la toatele evenimentele Primăriei Constanța.

Alexandru Zabara, consilier PMP, se laudă că a participat la topate comisiile din care face parte. A inițiat proiectul privind trecerea unui teren situat în municipiul Constanța, zona Metro 2, din domeniul privat în domeniul public, în vederea transmiterii acestuia Minsiteului Apărării Naționale pentru înființarea unui cimitir. În anul centenarului, a inițiat alăturii de colegii de la PMP proiectul privind susținerea Declarației de unire cu Republica Moldova.

Consilierul PSD Marioara Cojoc a participat la toapte comisiile din care face parte. A inițiat proiectul de hotărâre privind desemnarea reprezentanților Consiliului local în consiile de adminsitrație și comisile pentru evaluarea și asigurarea calității în unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Constanța, a inițiat, alături de colegii ei, proiectul privind modificarea HCL 55/2018 pentru aprobarea rețelei unităților de învățământ din municipiul Constanța pentru anul școlar 2018-2019. În cadrul Comisiei de analiză și verificare a modului de exercitare a dreptului de adminsitrare asupra imobilelor de către unitățile de învățământ preuniversitar de stat au fost analizate 81 de dosare, au fost emise 31 de avize de închirire și mai multe adrese către unitățile de învățământ.

Adriana Câmpeanu, consilier PNL, a participat al toate comisiile de specialitate din care face parte. Ca membru al Comisiei de servicii publice, comerț, turism șia grement și secretar al Comisiei pentru activități științifice, învățământ, cultură, sport, culte și protecție socială a avut întâlniri cu reprezentanți ai ISJ, ai Muzeului de Artă, ai Spitalului de Boli Infecțioase și ai asociațiilor de elevi și părinți, a primit audiențe ale mai multor directori ai instituțiilor de învățământ. S-a implicat masiv în problemele legate de sănătate și asistență socială. În relația cu cetățeniia organizat săptămânal audiențe la sediul PNL iar în urma solicitărilor cetățenilor, a făcut interpelări. Problematica a fost: bilete de tratament la CAS, formularele pentru acrdul european de sănătate, scutirea de impozite pentru beneficiarii legilor speciale. A inițiat, alături de alți consilieri PSD, PNL, proiectul de hotărâre privind desemnarea reprezentanților CL în consiliile de adminsitrație și comisiile pentru evaluarea calității în unitățile de învățământ postuniversitar, proiectd e hotărâre privind modificarea HCL 55/2018 pentru aprobarea rețelei unităților de învățământ din municipiul Constanța pentru anul școlar 2018-2019, obligativitatea acordării de eficiență pe plan local actelor normative care reglementează rehgimul juridic al spațiilro verzi-300 de hectare spații evrzi și parcuri noi-depus în iulie 2018; mandatarea primarului pentru demiterea întregii conduceri RADET pentru luarea tuturor măsurilor tehnice, juridice și economice necesare pentru asigurarea constinuității regiei-depus în octombrie 2018; premierea anuală a elevilor și profesorilor îndrumători pentru rezultatele deosebite-depus în decembrie 2018; regulamentul parcărilor-depus în decembrie 2018.

A avut interpelări către ISJ privind numărul de locuri alocat învățământului dual și profesional clasic în ciclul școlar 2017-2019; a depus amendament la proiectul privind regulamentul de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcțiilor comitetului director al Spitalului de Boli Infecțioase

Ioan Solomon, PNL, a participat la toate ședințele Comisiei 3 din acre face parte, unde a avizat favorabil mai multe proiecte și nefavorabil altele. Au avut loc discuții cu cetățenii din Faleză Nord, precum și din alte zone ale orașului referiotor la nemulțumirile acestora privind montarea stâlpilor pe trotuare, borduri înalte, unele trotuare mai late decât prevede legislația, s-a depus petiție cu semnături ale cetățenilor din zonă KM 4-5, unde șoseaua are 5,8 m, iar trotuarul 5 metri. Referitor la RADET, avizele de majorare a subvenției la căldură au fost supuse unor discuții în comisia din acre face parte, fdar și a ședinței de CL, cerându-se conducerii găsirea unor probleme tehnice de eficientizare, reducerea cheltuielilor, modernizarea punctelor termice. S-a votat favorabil în vederea fuziunii Ecosal cu SC Confort Urban, societate care prezenta pierderi. În cadrul serviciului administrare clubuiri pensionari a analizat fiecare spațiu supus negocierii chiriilor, proprietarul fiind de caord cu scăderea sau menținerea prețului chiriei la nivelula nului precedent. A avut săptămânal sau ori de câte ori a fost nevoie audiențe la sediul PNL, ”având în vedere că rpimăria nud eține uns pațiu pentru audiențe cu cetățenii”. A avut interpelări,a mendamente, puncte de vedere și luări de cuvânt cu privire la construirea sălii de sport la Liceul Traian, premierea elevilor cu rezultate deosebite, reabilitarea pieței agroalimentare, Faleză Nord, reabiliatrea locului de jocă din zona Complexului Unirii.

De precizat faptul că nu există sancțiuni pentru nedepunerea acestor rapoarte de activitate. Însă, potrivit OG 35/2002 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a consiliilor locale, “încălcarea de către consilieri a obligaţiilor ce le revin în exercitarea mandatului constituie abatere şi se sancţionează potrivit prevederilor legii statutului aleşilor locali”. Sancțiunile merg de la avertisment până la retragerea indemnizației de ședința.

Aceeași situație o regăsim și la consilierii județeni. În afară de Bogdan Bola și Marian Iordache, nici un ales județean nu a binevoit să publice raportul de activitate. Mulți dintre aceștia nu și-au mai făcută publică activitatea încă din anul 2016.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Trezitiva!Fagadau este creat de Mazare!SANGELE APA NU SE FACE! VOTATI PENTRU CONSTANTA NU PENTRU EI!
1
0
Pe mine nu ma intereseaza daca uni consilieri si-au acoperit activitatea cu hartii si alti nu,pentru mine important este ce se vede si ce nu
2
0
facem si noi harta spatiilor verzi ? asta pana nu dispar de tot
1
0
loco sa le sugi melu la ialomiteni, cu siguranta pe buletin iti scrie md, si pe spate stampila mort de foame
0
3
care activitate?furat,spagi incasate.In rest deAbia stiu sa scrie,nu inteleg nimic,ce sa faca?
4
0
Aveti dreptate!! Totul se face pe banii parintilor... Toata lumea tace, titi stiu cum de fapt stau lucrurile in toate scolile din Constanta, NU NUMAI la scoala 39!! Dar diroectoarea aia de la sc. 39, vine si mai si vorbeste urat si tipa la copii, pe unii ii jigneste si le spune ca au venit imbracati in pijamale!! E inradacinata rau pe functie, directoarea aia de la Sc. 39,nici dracu NU o mai da jos din functie!!!!
6
1
S-a ajuns in asa hal deoarece parchetul si DNA in cta sunt invizibile, le permit orice. Presa nu se intereseaza si nu scrie de cei care ar trebui sa-i ancheteze pt coruptie, etc. Presa e corupta si partinitoare. E singurul oras unde consilierii nu sunt schimbati in totalitate, caci sunt mai vinovati decat primaru. Dati CV urile consilierilor in presa saptamanal.
4
0
Niste putori ordinare, care putrezesc in functii publice, fara sa faca nimic. Din cauza voastra, bai jegurilor, orasul asta arata mai rau decat Slobozia sau Fetesti. Buget mare, incompetenti in functii publice si abonati la bani publici, care sifoneaza mult si nu fac nimic...spaga merge unde trebuie, nu? De atatia ani, sistemul asta infect, produs de jegul ala de papitoi primar, a produs numai mizerii si gauri in buget! FMM!
9
1
Auzi...a participat la toate sedintele! Pai nu asta va este obligatia, conform fisei postului pentru care sunteti platiti, bai nesimtitilor??? Va laudati cu faptul ca ati fost la munca si nu ati facut nimic . Din cauza voastra, a celor de la primarie, orasul asta arata jalnic.
11
1
Unde a disparut consilierul Andrei Popescu....nu are cort nici la City, sau la Tomis....
6
0
in primul rand directoarea de la Sc. Generala 39 , cea care le explica parintilor ca primaria nu are bani pt scoala si ca ar fii mai bine sa-si zugraveasca singuri clasele , eventual sa-si cumpere mobilier .
11
1
Constanta o adunatura de INCOMPETENTI INCEPAND CU FAGADAU!
8
2
primaria constanta este o agentie imobiliara machedoneasca.
12
2
Lepre si secaturi
13
0
Un mare bravo pt ioan solomon
0
2
acesti hoti ordinari ??? Muie cu mult cacat !!!
14
1
Atat au muncit astia? Inseamna ca ailalti care nu si-au depus rapoartele, nu au lucrat. De aia ne merge cum ne merge. In loc sa alegem consilieri care chiar merita si lucreaza pentru comunitate, sunt alesi numai pile si cumostinte. De aia ne merge cum ne merge.
16
0
In toata spendoarea ei ,o sa ramana goala, cat de curand.
16
0
Armanlu nu chiari
2
12
Nu-i mai aprobati lui fagabau toate nenorocirile de constructii care au distrus orasul.voi nu circulati pe aceleasi strazi inguste si traiti numai intre betoane?sau va mana-n lupta doar interesele imobiliare?
21
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614