REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Consilierii nu se vor mai întruni în sala Prefecturii, ci vor ‘înfrunta comunitatea care i-a ales’

Consilierii nu se vor mai întruni în sala Prefecturii, ci vor ‘înfrunta comunitatea care i-a ales’

Replica API 30 noiembrie 2018 | 11:46 238

Şedinţă de Consiliului Local Municipal, în Port!

Şedinţă de Consiliului Local Municipal, în Port!

Consilierii locali s-au întrunit, joi, 29 noiembrie a.c., în cadrul unei ședințe ordinare de Consiliu Local Constanța. Însă, nu în Sala Remus Opreanu a Consiliului Județean, așa cum ne-am obișnuit, ci în alt decor. Mai exact, la Sala de Marmură a CN Administrația Porturilor Maritime Constanța.

De ce, a explicat primarul Decebal Făgădău, înainte de începerea ședinței: „Ușor, ușor, ședințele se vor muta din palatul administrativ. De ce ne-am adunat aici (n.red sediul CNAPM)? Între oraș si port s-a creat o stare de normalitate. În urmă cu câțiva ani de zile, nu erau cele mai bune relații, iara rgumentele politice primau în fața intereselor cetățenilor. Azi,orașul si portul sunt implicate în multe proiecte.Anul acesta, primarul împreună cu directorul Portului au fost acasă la investitori, au fost la Bruxelles.

Asigur directorul Portului de sprijinul meu, atâta timp cât interesul e unul comun. Începând dea stăzi, îmi doresc să convoc consilierii în ședințele ordinare în cât mai multe locuri din oraș, astfel îmncât să mergem și să vedem care este cu adevărat viața orașului nostru și să înfruntăm comunitatea care ne-a mandatat să luăîm decizii”, a spus primarul Decebal Făgădau, la începutul sedinței Consiliu Local Constanța.

Revenind la ședința propriu-zisă, pe convocatorul ședinței ordinare s-au regăsit 55 de proiecte de hotărâre. A fost premiată performanța sportivă in cadrul Clubului Sportiv „Farul” Constanța, sportivii de aici obținând performanțe deosebite la competițiile internaționale oficiale din perioada iunie-octombrie 2018; au fost premiați și sportivii și antrenori lor principali constănțeni din cadrul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța, care au obținut performanțe deosebite la competițiile internaționale oficiale din perioada iulie-august 2018.

De asemenea, au fost supuse la vot proiecte precum hotărârea privind aprobarea asociațiilor, fundațiilor și cultelor recunoscute în România, acreditate ca furnizori de servicii sociale potrivit legii, selecționate în vederea acordării de subvenții de la bugetul local pentru anul 2019; stabilirea tranșei tichetelor valorice pentru anul 2019; etc.

De asemenea, mai multe hotărâri ale instanțelor judecătorești, rămase definitive, au fost puse în aplicare de CL, în sensul vânzării unor imobile, proprietate privată a municipiului Constanța, către terțe persoane. Totodată, consilierii au votat atribuirea în proprietate a unui revoluționar a uneo suprafețe de teren reprezentând loc de veci, în baza Legii 341/2004. Dintre toate cele 54 de proiecte, unul singur nu a trecut, și anume alipirea unor terenuri, în stațiunea Mamaia, zona Hotelului Orfeu. Au fost doar 15 voturi pentru, din 23.

Au fost aprobate și hotărârile privind reabilitarea liceelor Traian, respectiv Decebal, dar și Spitalul Municipal. S-a aprobat amplasarea stației electrice pe raza municipiului Constanța, pentru viitorul tarnsport în comun ecologic și modern. În ceea ce privește infrastructura orașului, au fost aprobate documentații ec vizează continuarea programului de asfaltare sau modernizarea acestuia.

”Până să fiu primar, practic nu existau străzi, iar astăzi avem peste 70 % dintre străzi deja asfaltate”, a ținut să specifice edilul. Bulevardul Aurel Vlaicu, tronsonul cuprins între strada Alba Iulia și bulevardul Tomis, reprezintă și el o prioritate în mandatul lui Făgădău. În acest sens, consilierii au aprobat documentația de avizare a lucrărilor de intervenție aferente obiectivului ”Sistematizare a circulației și reparații pe b-dul Aurel Vlaicu, pe sectorul strada Alba Iulia-b-dul Tomis, municipiul Constanța”.

”Drumul de centură al Constanței, periferia orașului, se transformă într-un bulevard. Asta presupune modificări la nivelul viziunii municipalității, dar și eforturi din partea agenților economici, dar și a proprietarilor din zonă”, a spus Făgădău.

La finalul ședinței, primarul Constanței a ținut să invite consilierii și toți cei prezenți în sală la evenimentul organizat cu ocazia Marii Unirii, de 1 Decembrie.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Primarul plii..te mai voteaza zdrulea..
1
0
nu fac decat pentru ei,n a facut nimeni nimic de 30 de ani sa nu ne mai imbatam cu apa de ploaia acida!N au facut si nici nu vor face daca nu isi iau dreptul SPAGA sau nu se asociaza cu respectivii daca nu se poate nici asa le blocheaza autorizatia si obliga lumea sa dea spaga cumparand de la magazinele lor materiale de constructii cum s a mai practicat!Nu mai stam inca 30 dupa voi PLECATI TOTI aia care nu vb cel putin o limba straina,si toti aia care ati mai facut parte din vreo mizerie inregistrata ca partid politic!O sa va controlam si bonurile de la paine ar fi bine sa le pastrati!
3
0
Ia vino tu undeva cu acces la publicul larg sa vezi ce bine te primeste jegule
5
0
Fatalache - mergi la Oradea,Cluj,Iasi.....si fa sedintele. Poate mai inveti si tu ceva. Si lasa campania electorala.
6
0
ACUM DECEBAL FAGADAU TE PREGATESTI SUBTIL DE O NOUA FORMA DE CAMPANIE ELECTORALA CU CONSILIERII TAI DIN PRIMARIE NEVOTATI DE POPORUL CONSTANTEAN DAR TINUTI PE FUNCTII INCA DE PE VREMEA LUI MAZARE SI ACUM AI REALIZAT ACEST LUCRU TIRZIU MAI LA DISPOZITIE UN AN SI SAPTE LUNI DE MANDAT IN ACESTI DOI ANI JUMATE PETITIILE CETATENILOR SI PROBLEMELE CETATENILOR ORASULUI CONSTANTA AU FOST TRATATE CU INDIFERENTA SI BATAIE DE JOC PACAT FAGADAU AM AVUT INCREDERE IN TINE CA OM CA PREZENTA SI CA FORMA DE IMPLICARE DIN VREMEA CIN ERAI VICE PRIMAR ACUM LASA DE DORIT VREMELNICA TA FORMA DE PRIMAR AL ORASULUI
3
0
Cand psd maz a vandut teren a intrebat cetateni
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614