REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Consilierul de probaţiune a sesizat instanţa, în cazul lui Pripişi. Vezi motivul!

Consilierul de probaţiune a sesizat instanţa, în cazul lui Pripişi. Vezi motivul!

Replica API 21 septembrie 2018 | 00:08 942

Ionuţ Pripiş, fostul director al Direcţiei Corp Control Primărie Constanţa (actuala Poliţie Locală), condamnat de Tribunalul Constanţa la o pedeapsă de 7 luni de închisoare, cu suspendare, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru sustragere sau distrugere de probe ori de înscrisuri şi favorizarea făptuitorului, nu a prestat muncă în folosul comunităţii, aşa cum prevede decizia de condamnare.

Hotărârea prevedea ca Pripişi. Pe parcursul termenului de supraveghere, care este de doi ani, Pripiși trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 zile, în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N Roman” Constanța sau Centrul Cultural Județean „Theodor Burada”. Numai că, acest lucru nu s-a întâmplat, fapt pentru care consilierul de probatiune a sesizat judecătorul delegat cu executarea, să desemneze alte două instituţii din comunitate pentru executarea muncii. „Nu am prestart muncă la Biblioteca Judeţeanu. Judecătorul trebuie să desemneze alte două instituţii“, a declarat, pentru Replica, Ionuţ Pripişi.

Reamintim că, prin decizia penală nr. 742 din 04.07.2018, Curtea de Apel Constanța a hotărât condamnarea fostului director, la data faptelor șeful Corpului de Control al Primăriei municipiului Constanța, la o pedeapsă de 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia, de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a făptuitorului.

În cazul inculpatului Pripiși Ionuț Corneliu, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

Pripişi este acuzat că a favorizat un cunoscut afacerist constănţean, care construia fără să aibă autorizaţie. Însă, totul a ieşit la iveală atunci când Pripişi a intrat în concediu medical şi i-a ţinut locul altcineva, iar persoana respectivă a verificat dacă sesizarea a ajuns la Parchet. Potrivit rechizitoriului DNA, începând cu luna noiembrie 2015, inculpatul Ionuţ Corneliu Pripişi, şeful Corpului de Control al Primăriei municipiului Constanţa, a reţinut o sesizare întocmită de subordonaţii săi cu privire la comiterea unei infracţiuni la regimul disciplinei în construcţii, destinată Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, pe care a păstrat-o un interval lung de timp, după care a distrus-o.

Procurorii susţin că Pripişi l-a ajutat afaceristul respectiv, autor al unei infracţiuni la regimul disciplinei în construcţii, prevăzută de art.24 lit.c din Legea nr.50/1991, prin reţinerea şi în final distrugerea actului de sesizare a parchetului competent cu privire la infracţiunea respectivă, cu scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a persoanei respective, care se apucase de „treabă” chiar în centrul urbei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un betiv si spagar nenorocit. Nu este unul mai josnic decat el
1
0
daca nu vrea sa munceasca poate ii transformati suspendarea in executare la Poarta Alba. Nu de alta da la cate a facut jighimeaua merita cu varf si-ndesat ! Muie pripisi, muie fagadau, muie dragnea, muie pesede !!!
5
1
nu i a placut in ,,sala,, hai in aer curat
3
1
Pai daca nesimtitul nu a vrut sa se duca nici la biblioteca sa presteze, unde e cald si bine, trimitet il la dat cu sapa ca poate se duce.
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369