REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Consilierul Menabit: Mangalia și Constanța atacate mediatic de dezvoltatorii care s-au mutat în Neptun-Olimp

Consilierul Menabit: Mangalia și Constanța atacate mediatic de dezvoltatorii care s-au mutat în Neptun-Olimp

Replica API 6 august 2022 | 16:27 4946

”Stațiunea Mamaia și Primăria Constanța nu sunt atacate mediatic de bulgari, greci sau turci. Ci de de dezvoltatorii imobiliari care s-au mutat la Neptun-Olimp. Primarul Constanței, Virgil Chițac, este atacat de Primarul Mangaliei, Radu Cristian. Miza sunt profiturile de milioane de euro din investițiile imobiliare. În stațiunile din sudul litoralului, care aparțin administrativ de municipiul Mangalia, s-au eliberat deja 21 certificate de urbanism pentru construcția de blocuri rezidențiale (numite aparhoteluri în promovare) de 7-10-12-15-16-17-21etaje. Încă nu au obținut autorizațiile de construire, dar dezvoltatorii deja au scos la vânzare apartamentele și rețelele de socializare au fost invadate cu reclame pentru a investi într-un apartament la Neptun-Olimp, se prezintă că ar fi investiții care aduc anual bani. Ca să fie convinși cumpărătorii că investiția aduce anual bani, stațiunile Mangaliei trebuie prezentate ca fiind o destinație turistică căutată, mai frumoasă decât Ibiza sau insulele din Grecia. Litoralul românesc atinge în fiecare an cam același număr de turiști, fie pandemie sau nu. De aceea, în anii 2000, cele 6 stațiuni ale Mangaliei au fost sabotate pe timpul când Adrian Năstase era premier, Dan Matei Agathon era ministru și Zanfir Iorguș era primarul Mangaliei. Au fost interzise la funcționare cele 38 de discoteci pe care le aveau stațiunile și muzica la beach-baruri a fost interzisă muzica după ora 19:30. De aceea, nici Liberty Parade nu s-a mai organizat la Venus și s-a mutat în Vama Veche pentru 3 ani. În același timp, primarul Radu Mazăre organiza carnavaluri și înființa cluburi în Mamaia. Astfel, turiștii care veneau în cele 6 stațiuni turistice ale Mangaliei au migrat la Mamaia, a început dezvoltarea imobiliară. Un tun imobiliar pentru dezvoltatori, de moment, dar un dezastru pe termen lung pentru Mamaia. Industria hotelieră nu a mai fost profesionistă, s-a instaurat practica japcăi, fiecare a vrut tun pentru sine: de la proprietari de magazine la concesionari de plaje, de la patroni de cluburi și restaurante la proprietari de apartamente. Practic, aceeași strategie se aplică în prezent, dar pe invers. Mamaia este sabotată, iar în articolele de presă plătite de dezvoltatori sau de către primăria Mangalia, aflăm ce servicii minunate se oferă la Olimp, Neptun, Jupiter, Cap-Aurora, Venus, Saturn.” a declarat Menabit Ozghiun.

Am urmărit emisiunea Starea Nației, au ajuns dezvoltatorii imobiliari și la Pătraru. Titlul emisiunii este "Litoralul nu este Mamaia" sau ceva de genul. Toată emisiunea ne povestește ce urât și câtă nemernicie este în Mamaia, iar stațiunile Neptun-Olimp sunt prezentate că au servicii de calitate la nivelul Ibiza, Creta sau Antalia. Și că a discutat cu specialiști și că este bine de investit într-un aparthotel, că mergi în vacanță ca în Monaco și toată vara faci bani. Deci... dacă au acaparat emisiuni audio-vizuale, de rating, bugetul pentru social-media depășește și pe cel al campaniilor electorale. Miza este în valoare de sute de milioane de euro.

Nici nu începuse sezonul când în media se promova că Mamaia e goală

„Pădurea Comorova este defrișată pentru investiții, apar giganturi imobiliare în mijlocul copacilor, care în câțiva ani vor dispare pentru extinderea acestor investiții.

Este mult de povestit, astăzi transmit primarului Chițac la Constanței să nu îi mai caute pe denigratorii Mamaiei pe la bulgari, greci, albanezi, croați, turci, articolele de presă sunt plătite de dezvoltatorii imobiliari care construiesc blocuri în stațiunile Mangaliei și de primarul Mangaliei, Radu Cristian. Blocurile construite de dezvoltatori în Mamaia au parcări, nu plătesc taxa de parcare pentru stațiune. Dar subiectul în presă a fost despre cât mare este taxa de parcare, că din această cauză nu ar mai veni turiști în Mamaia. Nici nu începuse sezonul când în media se promova că Mamaia e goală. În același timp, primarul Mangaliei suspendă taxa de parcare în stațiuni. După ce s-a chinuit 3 ani la rând să implementeze o mafie a parcărilor. Ca fapt divers, Consiliul Local Mangalia nu a înființat nicio parcare cu plată în tarif orar, în stațiuni sau în oraș. Se taxa ilegal de către o firmă de păcănele din Constanța. A venit Curtea de Conturi la sesizare si a dispus că nu se poate încasa taxa de parcare acolo unde nu sunt înființate parcări, HCL cu inventar, așa cum prevede Regulamentul Parcărilor. Primarului Mangaliei nu-i pasă de astfel de ilegalități, are procurori și judecători în puterea plicurilor sale, lunare. A ales momentul pentru suspendarea colectării taxei de parcare în stațiuni (care apropos, era 5 lei/oră, nicidecum 3 lei/oră, cum a declarat în comunicate) să fie parte din atacurile la adresa primarului Constanței. Amândoi primarii sunt de la PNL.” a mai adăugat consilierul.

Toate acțiunile primarului Mangaliei sunt contra Mamaia

Toate acțiunile primarului Mangaliei, în complicitate cu dezvoltatorii imobiliari cărora le-a dat certificate de urbanism pe bandă rulantă, sunt contra Mamaia, indirect contra primarului Virgil Chițac. Pe care l-a prins că nu cunoaște administrație publică. Un primar care nu cunoaște administrație publică ori nu are în preajma sa o echipă care să cunoască administrație publică, pierde administrarea orașului.

Primarul Mangaliei a inițiat dezvoltatorilor imobiliari PUD în regim de urgență, care au trecut prin Consiliul Local cu viteza luminii, a modificat nelegal PUG, a ridicat interdicția de construire în zonele în care primăria nu a cadastrat, nu a intabulat terenurile. Adică să se poată construi în pădurea Comorova. Așa cum Primaria Mangalia este în servitute pentru dezvoltatorii imobiliari, care au venit cu sarsanalele cu șpăgi (se spune prin primărie), așa a fost și Garda de Mediu Constanța, care nu s-a sinchisit la protestele societății civile și ale ecologiștilor.

Consilierii locali ai Partidului Ecologist Român (PER Mangalia) au inițiat un proiect de Hotărâre de Consiliul Local, privind demararea procedurilor administrative în vederea identificării concrete a suprafețelor de teren situate în Pădurea Comorova din Municipiul Mangalia, Județ Constanța, ce pot face obiectul unei hotărâri a consiliului local privind aprobarea trecerii din domeniul privat al Municipiului Mangalia în domeniul public al Municipiului Mangalia, precum și cuprinderea acestora în Registrul local al spațiilor verzi al Municipiului Mangalia. A trecut demult termenul legal prevăzut în Codul Administrativ pentru a fi pus pe Ordinea de Zi, spre dezbatere și aprobare. Primarul refuză acest proiect HCL, care ar reglementa și ar termina cu acest El Dorado imobiliar din pădurea Comorova.

Consider că este bine să se dezvolte stațiunile Mangaliei. Să se dezvolte turismul. Dar rezultatul unei astfel de dezvoltări imobiliare, cu blocuri în stațiuni, îl vedem la Mamaia și la Năvodari.” a mai spus Menabit Ozghiun.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Donchi pufleni caraiman vrea sa se inhameze !boargi multe !
0
0
tepar de doi bani. plateste datoriile hotule
0
0
Menabit a aratat dovada clara a ceea ce este in campania din 2020 cand s-a vandut lui Murad cu cateva zile inainte de vot.Acum Murad ii este sef de partid la PER. Trageti voi singuri concluzii cu privire la declaratiile sale.
0
0
Bai pilaf cu seu de oaie, nu pricepi ca machidonimea si prostia si lacomia chitacului si a lui feliciu au distrus Mamaia ?
1
0
Cine-i ma capdeoaie asta?
0
0
Tot ce a spus Ozzy are o logica clara si de bun simt. Lucrurile astea se vor intampla si se va alege praful de turismul romanesc
1
2
Fascinanta poveste SF. Dovezi are?
0
0
De unde naiba mai stie si cap de miel asta sa faca turism!!!
0
0
neptun olimp o mare tzeapa ptr fraieri.Ruoeti.va picioarele in mare la olimp,inghesuiti.va intre dig si mare,pe 5 m latime,plaja batuta bine,plina de scoici,dupa amiaza aveti umbra,preturi imense la mincare de doi lei ,pomi taiati,mergi cu capul in soare,si veti vedea teapa.Ptr drogalai si zabrautzeni e bine,betonul e bun! mamaia alta mizerie betonata si cimemtata.la 38 lei ciorba,mi.o fac singur!
0
0
Delireaza tatarul asta infect. Ba tatare cand s a organizat liberty parade in Vama Veche ba betivule?ce fumezi ba ratatule?el este consilier in Mangalia dar deplange soarta Mamaiei.ce fumeaza tataru asta fratilor?
0
1
Bai turcule p***t si alti ca tine care venitzi cu tot felul de motive care sa justifice faptul ca nu mai vin turisti in Mamaia cum veneau odata,ia uitate matale cum arata Mamaia"la raportul servicii--pret,curatenie si spatii ramase libere de constructii ma refer"dupa care potzi sa cauti vinovatzi in alta parte.
0
0
Mena .. tieiti trebuie si un spital de nebuni
0
0
Ce ai vrea ? Sa ti faca reclama din Neptun. Mergeti ma la Mamaia ca e mai misto acolo!
1
1
da astia din constanta au niste nume sa m oara familia lor ,numai turci tatari machidoni si toate rasele sau adunat aici precum gandacii la detox
0
0
Pt Raul P: Radu Cristian umbla saptamana trecuta cu Murad la brat, au luat masa impreuna 2 ore la Olimp. Nu l-ai vazut pe Ozzy la brat cu Radu.
0
0
Maimutoiul asta umflat este presul lui Murad si a fost azmutit pe investitori si primar pentru ca dezvoltarea bate la usa si arabetele nu o sa mai fie singurul jucator important de pe piata. Mediocrul Menabit zis si 12 clase primare, alaturi de falsul doctor in kitch, p******i fara margini.
0
0
Prostia chitcanului si machidonimea au dus Constanta si Mamaia de rapa.Mamaia e terminata de betoanele care put a branza, de ce ar veni lumea sa stea intr-o mahala inghesuita si fara parcuri de distractii. Mai e xsi travestitul ala, feliciu, care a impus numai prostii din mintea lui ratacita.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218