rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 februarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Consilierul PNL Cristina Văsii dă verdictul: Actuala conducere a Primăriei Constanţa e ruptă de realităţile oraşului

Cristina Văsii

Consilierul local municipal Cristina Văsii se află la primul mandat de ales local al Constanței. A pornit pe acest drum cu gândul de a deveni vocea cetățenilor în Consiliul Loca Municipall, a sperat că poate prelua problemele urbei pentru a le transpune în proiecte de hotărâri. După doi ani și jumătate de activitate, spune Văsii, a rămas cu un gust amar.

A avut, atât ea, cât și colegii ei, inițiative foarte importante care nici măcar nu au ajuns în comisiile de specialitate, doar pentru că poartă semnătura PNL. Speră, însă, că lucrurile se vor schimba din anul 2010, pentru că municipiul Constanța are nevoie să revină la viață. Concret, cum a fost anul 2018 pentru Cristina Văsii în Consiliul Local, dar și ce proiecte are pentru 2019, ne spune chiar ea, în interviul de mai jos.

Reporter: Cum a fost anul 2018 în Consiliul Local pentru Cristina Văsii?

Cristina Văsii: Am făcut tot posibilul, atât eu, cât și colegii mei, să preluăm probleme cetățenilor și să le transpunem în soluții prin interpelări, solicitări către serviciile primăriei și apoi, să devină proiecte de hotărâre, dar niciunul nu a ajuns pe ordinea de zi. Au fost inițiative la nivel de grup de consilieri locali, am susținut proiectele colegilor, printre care cel referitor la scările de acces la scara Modern.

Am cerut reabilitarea scărilor, pentru că sunt foarte deteriorate dar, s-au luat câteva măsuri înainte de Festivalul Neversea, constând în mici reparații și văruit. Atât! Acolo am putea să punem o scară rulantă acoperită, căci sunt multe scări, un tânăr le urcă fără probleme, dar, pentru cineva în vârstă sau o persoană cardiacă, ori părinți cu copii mici, cărucioare, este foarte greu.

Am solicitat, de asemenea, preluarea a 300 de hectare de teren, spații verzi, pentru realizarea unui parc, sugeram adminsitrației locale să reînființeze parcuri în oraș. Eu, personal, am depus câteva solicitări de informații, la unele am primit răspuns, la altele nu.

De exemplu, am depus în octombrie o solicitare referitoare la reabilitarea stațiilor RATC. Am cerut și numărul total al stațiilor acoperite și a celor care nu sunt acoperite, nu am primit nici până azi un răspuns. Mi s-a spus verbal, nu oficial, că există în plan acest proiect.

Nu e suficient să te urci într-un autobuz nou, atâta timp cât n-ai unde să te adăpostești. În 2017, am depus mai multe proiecte, niciunul nu a ajuns pe ordinea de zi, nu a avut raport de specialitate efectuat de către compartimentele primăriei, motiv pentru care, anul trecut, personal, am renunțat să mai depun inițiative.

Am mai solicitat colaborarea cu aplicația Waze. Era vorba despre un contract de parteneriat între Primăria Constanța și aplicația mobilă Waze, astfel încât să se furnizeze informații vice-versa și să creeze un confort participanților la trafic. Primăria, prin Confort Urban, transmitea atunci când se făceau lucrări sau se blocau anumite străzi, iar de cealaltă parte, Waze transmitea informații referitoare la frecvența în trafic a mașinilor. Acel proiect a fost depus în urmă cu un an.

Nu am primit niciun răspuns, cu toate că proiectul a părut interesant. Fiind din partea liberarilor, nu a mers mai departe. Nu a devenit proiect niciunul, nu ne așteptăm. Intenționez să revin cu toate proiectele și anul acesta, deși nu am așteptări să apară vreunul pe ordinea de zi.

Rep.: Ce proiecte aveți pentru anul 2019?

C.V.: Ne orientăm pentru 2019, în funcție de discuțiile pe care le avem cu cetățenii. În funcție de asta, creionăm soluții care pot deveni proiecte de hotărâre sau pot fi interpelări către primar sau compartimente ale primăriei. Nemulțumiri ale cetățenilor sunt foarte multe, începând de la asfaltarea sau marcarea străzilor, până la spații de recreere, ori nemulțumiri la Piața Ovidiu, unde dalele care au fost puse s-au deteriorat deja.

Au fost proiectate pentru trafic pietonal, nu s-a ținut cont că vor fi și zone de acces auto și s-au spart. Probabil, au fost deficiențe și la montaj. Mi se pare necesar și un parc pentru câini, pentru că ieși cu cățeii la plimbare, îi ții legați, cu botniță, unii dintre ei... deja nu mai e o plimbare plăcută. În municipii reședințe de județ există spații amenajate pentru câini.

E un lucru necesar și face parte din ceea ce numesc eu spații recreative. Locuri unde să poți să alergi, să te dai cu rolele, să mergi cu biciletele. Pe actuala pistă de bicicliști trebuie să mergi cu bicicleta în cârcă până la Capitol, să mergi apoi pe ea până la intrarea în Zona Peninsulară, unde dai peste acele dale ieșite din asfalt unde trebuie să faci echilibristică. Dar, până la parc pentru câini,a vem nevoie de parcuri pentru copii, e nevoie de parc în Tomis Plus, e nevoie de parc în KM 5, avem nevoie de multe spații recreative.

Rep.: Cum vedeți modul de funcționare a aparatului administrativ?

C.V.: Cred că nu există capacitatea de a se pune în locul cetățeanului de rând, pentru a înțelege ce probleme are acesta. Aproape toate proiectele sunt făcute izolat, lasă loc de cârpeală, ulterior. Cred că există o problemă în capacitatea de a înțelege ce anume este nevoie în oraș. Ca să se schimbe ceva, trebuie realizat un Plan Urbanistic General.

De acolo pornește totul, pentru că, în momentul în care stabilește care sunt zonele de locuințe, zonele în care se desfășoară activitate economică, turismul etc., atunci creezi o infrastructură, poți să stabilești un plan de mobilitate urbană coerent, poți să proiectezi niște parcări, niște spații de recreere, inclusiv locuri de joacă și locuri pentru adolescenți și adulți. Avem pavilioane de vară și cluburi de iarnă pentru pensionari, dar pentru copii, două locuri de joacă.

Nu toată lumea își permite să meargă la locuri private de joacă. Nu trebuie să ne raportăm numai la o categorie socială, trebuie să privim din punctul de vedere al tuturor. Avem nevoie de trotuare, dar avem un număr de mașini mare în oraș, ceea ce înseamnă că avem nevoie și de parcări. Trebuie să ținem cont că avem niște condiții atipice în Constanța. În toți acești ani, până va fi gata noul PUG, construcțiile continuă să apară și afectează extinderea orașului.

Rep.: Mai candidați pentru încă un mandat de consilier local al municipiului Constanța?

C.V.: Nu știu dacă mai candidez, pentru că am rămas dezamăgită. Am încercat toate versiunile de colaborare: să propun proiecte simple, care nu afectează bugetul care nu implică sume, bune pentru Constanța. Avem milioane de idei, atât de multe lucruri de făcut în Constanța...Trebuie început cu lucrurile simple, ușor de realizat, care-i afectează pe oameni, trebuie făcute proiecte referitor la zona turistică a orașului, trebuie extinsă perioada turistică, trebuie să ne promovăm.

Rep.: PNL Constanța a desemnat candidaturile următorilor: Costel Stanca, George Niculescu și Cosmin Sava pentru a intra în cursa internă privind desemnarea candidatului PNL la alegerile locale din 2020. Cine credeți că este cel mai potrivit pentru scaunul de primar?

C.V.: În momentul de față, a început cursa internă pentru desemnarae candidatului la Primăria Constanța, pentru care și-au depus candidatura trei colegi. Am preferințele mele, dar toți sunt la fel de potriviți pentru această poziție. Fiecare dintre ei are atuuri lui. Costel Stanca provine din mediul academic, George Niculescu și Cosmin Sava vin din mediul privat, fiecare are o viziune proprie, dar toate trei candidaturi sunt conturate în baza viziunii liberale către dezvoltare, către investiții, către reabilitare, pentru că ne dorim foarte mult să avem investiții în oraș, să atragem investitori și să creăm un confort cetățenilor.

Considerăm că orașul nostru a rămas în urmă la toate capitolele, sunt orașe mai mici care s-au dezvoltat considerabil în ultimii ani. Constanța pare că se deteriorează pe zi ce trece. PNL are șanse să preia conducerea primăriei, totul ține de cum gestionăm situația, ce program electoral vom avea și ce proiecte vom propune, dar și cum fi înțelese de cetățeni.

Video:

miercuri, 16 ianuarie 20191864
Comentarii

00Prince Serghei(26 ian 22:35)
ha ha ha hai ma ma lasi cu chesti dastea ca oricum cei de la PNL nu are nicio sansa la pentru a candida la primarie 0 % sanse tot PSD-ul va castiga scaunul Primariei Constantei de preferinta ca Primar viitor al constantei 2020 il prefer pe Domnul Ion iliescu Membru PSD
03Cine esti fa(16 ian 21:08)
Fa cand o sugeai ca sa ai un loc la pratid a foat bine.mamaia ....seara....februarie....cu dan
01Adi(16 ian 20:21)
Un Primar independent , neinregimentat politic , Un primar al constantenilor , pentru Constanta...sa fie primarul tuturor nu doar al Machedonilor si dezv imobiliari !
00Vai de Cta(16 ian 18:36)
Ai preluat problemele oamenolor si le-ai transformat in solitii care ulterior s-au evaporat... Mod de rezolvare in viziunea dnei.
00Gelu(16 ian 18:10)
Urmarit natio....,nal consilier local Constanta ..Andrei Popescu..el vine numai cu cortul la City...
23Si ea in viata reala...(16 ian 17:47)
Rupta de realitate...sa-l caute cineva pe barbasu are multe de povestit omul si de ce s-au despartit si cine i-a platit locul de consiliera...poate asa se desteapta constanta...
02Hapciu(16 ian 16:02)
Ati descoperit apa calda si tu si bola.. inafara de texte pe facebook si interviuri pe la trusturile partidului, nimic concret... Lasati vrajeala asta ieftina, bine ca dedcoperiti problemele dar le postati pe facebook in loc sa faceti ceva concret
17@Cici(16 ian 12:32)
ai dreptate in tot ce spui dar de cate ori v-ati strans 2-3000 sa protestati la primarie? niciodata, voi mergeti la bucuresti sa strigati muie dragnea muie psd, de parca pe vremea lui basescu nu ati dus-o tot asa sau chiar mai rau! Aici e problema cand nu stii ce vrei primesti ce ti se da!
04Miau(16 ian 10:37)
Hai Criss cu mine la Psd.
18Pompiliu(16 ian 09:11)
Da,a descoperit apa calda si mersul pe jos!Toti sunteti rupti de realitatile orasului!Cand ati luat ultima oara orasul sau vreun cartier la pas?Nici cartierele,daramite strazile sa le cunoasteti!Toti prafuitii uitati prin birouri,diferite institutii ale statului sau prin propriile firme vin pentru propriile interese sau interese de grup!Mai bagati,asa de ochii lumii cate unul din popor pe la locul 30-40 de pe liste,loc neeligibil,bineinteles!
06Cristina Vasai(16 ian 08:49)
O oportunista cu CV. Calca pe cadavre sa rontaie si ea ceva bun. PNL este un partid slab plin de PSD isti care nu intelege valorile liberale. Procentele vor arata realitatea.
111Cici(16 ian 08:39)
a dat fagabou case gratis la toata tiganimea in HC adusa din toata tara,se incalzesc pe banii nostri ne supraimpoziteaza pe noi,platim m3de apa cel mai scump ca sa stea ei sa fure;asta a distrus orice urma de civilizatie,bat,fura,vandalizeaza tomis nord,vand tigari in ochii politistilor in piete,merg gratis pe ratc,ptr ca nu se vrea taxarea pe la sofer;suntem obligati sa stam la radet,desi e mort;vrem sa ne punem gaze,nu ne lasa;spaga peste tot, in spital;locuri de munca inexistente,parcari;parcuri distruse de blocuri,totul ca sa mentina votantii,ptr constanteni ce face?caini,gunoaie peste tot
06Opinie(16 ian 08:07)
Spera ca lucrurile se vor schimba din anul 2010..daca se inventeaza masina timpului poate
86volodea(16 ian 08:03)
dea draku am sa votez cu ciuma rosie,,,Pnl sunt niste lingai ,
64Ion(16 ian 07:53)
Tot zece la suta sau mai mariti procentul? Ati asigurat succesul usr, cel mai toxic partid. Iar nu am cu cine vota.
38Actualul(16 ian 07:42)
pNL Cinsranta FARA DIRECTIE!FUMIGENE IEFTINE.
211Dan(16 ian 07:39)
Ca membru PSD, confirm ce spune aceasta doamna. Intradevar, adminstratia Fagadau, este rupa de realitatile orasului.
224MEDIC(16 ian 01:34)
Constanta a ramas la nivelul anilor 90" trebuie sa fii idiot sa crezi ca sa schimbat ceva ..nu numai autoritatile sunt vinovate ci si populatia pestrita a acestui oras jegos este atat de indobitocita si total lipsita de educatie ..cultura civilizatie etc. aici sunteti bucurati-va in schimb de ajut. de la primarie ptr. voturi restul vine de la dumnezeu asteptati ...
mai mult...Replica
23 feb 00:00ReplicaCE PALMĂ pentru Micu! Boroianu: ‘Dacă va îndeplini condiția să nu aibă o condamnare, atunci discutăm dacă va candida din partea PNL la primărie’

Liberalii constănțeni s-au reunit, vineri, în ședință a Biroului Permanent Județean, fiind discutate mai multe...151

22 feb 00:00ReplicaVÂNTUL PUTERNIC FACE RAVAGII: acoperișul unui bloc a fost smuls, un copac s-a prăbușit peste o mașină!1598
22 feb 18:54ReplicaACCIDENT RUTIER LA CITY PARK MALL! Paznic lovit de o şoferiţă ÎNCEPĂTOARE, barieră avariată4694
22 feb 18:57Replica6 COPII DE LA O GRĂDINIŢĂ DIN CERNAVODĂ, INTERNAŢI CU ENTEROCOLITĂ!

Panică în rândul părinţilor care îşi au copiii la grădiniţa numărul 5 din Cernavodă! O grupă care numără...1834

22 feb 18:53ReplicaProtest al procurorilor în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. VIDEO!2247
22 feb 00:00ReplicaSE RĂCEȘTE VREMEA! Iată prognoza meteo până marți, în Dobrogea!2402
22 feb 16:36ReplicaPROTEST. Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța își suspendă activitatea!

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au transmis vineri, 22 februarie, că susțin cu...1640

22 feb 13:52ReplicaTraficant de COCAINĂ și MARIJUANA, prins la Constanța, în zona gării! Venise la DISTRACȚIE!2214
22 feb 12:15ReplicaPERCHEZIȚII: patru tineri din Constanța au FURAT un AUDI ca să ajungă mai repede la SPARGERI!2096
22 feb 12:35ReplicaDETALII din ANCHETA AVIONULUI PRĂBUȘIT la TUZLA! PILOTUL, OPERAT DE MEDICUL MILITARU!

Starea de sănătate a pilotului implicat în tragicul accident aviatic de la Tuzla este staționară. Acesta a fost...2891

22 feb 02:36ReplicaSCHIMBĂRI și CONDAMNARE în DOSARUL tânărului din Cernavodă, care a UCIS o femeie în urma unui accident rutier4354
22 feb 00:00ReplicaDin partid în partid, sau ca în bancul “ca spălat e ca nou”, Micu va fi candidatul PNL la Primăria Tuzla2062
Vremea
-4°-4° - -4° vineri, 22 februarie 2019
ninsoare ușoarăUmiditate: 100%
Vânt: 15.97 m/s din NNE
Presiune: 1022.25 milibari

Loto
6/4991120242633
5/4092328293139
joker151323372
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 feb 00:00SportBenfica Lisabona, Inter Milano, Chelsea, Slavia Praga, FC Krasnodar, Dinamo Kiev şi Rennes, calificate în optimile Europa League

Benfica Lisabona, Inter Milano, Chelsea, Slavia Praga, FC Krasnodar, Dinamo Kiev şi Rennes sunt ultimele echipe...285

22 feb 00:53SportArsenal, Napoli, Eintracht Frankfurt, Dinamo Zagreb, RB Salzburg, Valencia, Villarreal şi Zenit Sankt Petersburg s-au calificat în optimile de finală

Arsenal, Napoli, Eintracht Frankfurt, Dinamo Zagreb, RB Salzburg, Valencia, Villarreal şi Zenit Sankt Petersburg s-au...289

22 feb 00:00SportCâți bani a câștigat Simona Halep după eliminarea de la Dubai

Simona Halep (27 de ani, 2 WTA) a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului de la Dubai de elvețianca...1231

22 feb 00:00SportBegu, calificată în semifinalele probei de dublu la Budapesta

Perechea româno-kazahă Irina Begu/Galina Voskoboeva s-a calificat în semifinalele probei de dublu din cadrul...268

Local
22 feb 02:44LocalBărbat condamnat pentru tentativă de omor, 'săltat' de polițiști

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Hârșova, la data de 21 februarie a.c., au identificat un bărbat, Ionuț...620

22 feb 03:18LocalAccident rutier în zona City Park Mall

Un accident rutier a avut loc în zona City Park Mall, la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada...1327

22 feb 03:16LocalPolițiștii constănțeni au discutat cu elevii despre regulile de circulație

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean...261

22 feb 03:15LocalBărbat din Murfatlar, prins la volanul unei mașini cu numerele radiate

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, joi, 21 februarie, în jurul orei 11.00, au depistat un bărbat,...477

22 feb 02:48LocalMOARTE TRAGICĂ! A dat FOC la casă și s-a ÎNCHIS în INTERIOR

Detașamentul de pompieri Tulcea a fost solicitat să intervină, în jurul orei 11.40, pentru limitarea efectelor unui...671

22 feb 03:17LocalElevii secţiei de coregrafie de la "Regina Maria" au obţinut rezultate de excepţie la două competiţii internaţionale

Elevii secției de coregrafie a Colegiului Național de Arte „Regina Maria” Constanța au participat la două...347

22 feb 02:49LocalUn bărbat din Mangalia, MORT de BEAT la volan!

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea, la data de 20 februarie a.c., au depistat un...2710

22 feb 03:18LocalÎncep simulările examenelor Cambridge. Află află calendarul şi regulile de organizare

Ca în fiecare an, în această perioadă, Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța organizează, în...430

22 feb 03:19LocalLocuri de parcare în locul garajelor, pe aleea Lăcrămioarei

Angajații SC Confort Urban au început, miercuri, 20 februarie a.c., lucrările de asfaltare, urmând ca ele să fie...870

22 feb 03:21LocalSe face Sală Polivalentă la Tulcea

Consiliul Județean Tulcea anunță că a aprobat predarea către Ministerul Dezvolătării Regionale și...716

Politică
23 feb 00:00PoliticăDragnea, discurs la Congresul socialiştilor europeni de la Madrid: Dreapta foloseşte instituţiile de forţă în România

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri, la Congresul socialiştilor europeni, că Dreapta europeană a...23

22 feb 00:00PoliticăA cincea stradă asfaltată la Cernavodă în decurs de o lună

Continuă lucrările din cadrul programului ”Lucrări de întreținere și reparații parte carosabilă și trotuare...340

22 feb 21:38PoliticăVIOLENȚE în fața Ministerului Justiției: Mai mulți protestatari Rezist au vandalizat sediul instituției și au fost ridicați

Protestatarii Rezist au atacat, din nou, pentru a treia oară în ultima perioadă, sediul Ministerului Justiției! De...390

22 feb 02:47PoliticăAflă decizia luată de Primăria Municipiului Constanţa în privinţa platformelor de colectare

Primăria Municipiului Constanţa continuă lucrările de împărţire a platformelor de colectare a deşeurilor din...747

22 feb 02:46PoliticăCât plătește Primăria Constanța pentru ridicarea deșeurilor provenite din Adăpostul public pentru câinii

Primăria Constanța achiziționează Serviciul de ridicare, transport și neutralizare deșeuri de origine animală,...455

22 feb 02:47PoliticăConsilierii locali din Valu lui Traian, convocați în ședință. Vezi proiectele!

Primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, convoacă şedinţă ordinară a Consiliului Local al comunei Valu lui...601

22 feb 03:16PoliticăCiorbea nu se grăbeşte să atace OUG pe Justiţie: „Şi Dumnezeu a făcut lumea în şase zile. În a şaptea s-a odihnit“

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat joi că analizează dacă va ataca la Curtea Constituţională OUG care...413

22 feb 02:48PoliticăMangalia își promovează ofertele turistice la Târgul de Turism

...1234

22 feb 03:15PoliticăToader declanșează procedura de numire pentru noul procuror general

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a anunțat joi, după întâlnirea de la Parchetul General, că va declanșa...432

22 feb 02:51PoliticăPrimăria Constanța vinde un teren pe malul lacului Siutghiol. Cine este cumpărătorul!

Consilierii locali municipali vor supune la vot, în ședința din luna aceasta, raportul de evaluare din 6 noiembrie...1146

Monden
23 feb 00:00MondenMoştenitorii lui Michael Jackson dau în judecată HBO. Actul are legătură cu concertul de la Bucureşti

Moştenitorii lui Michael Jackson dau în judecată HBO şi cer 100 de milioane de dolari ca daune pentru filmul...28

23 feb 00:00MondenAndreea Marin, într-o ţinută transparentă la cea mai recentă apariţie

Este una dintre cele mai apreciate femei din România, reuşeşte în continuare să fie în centrul atenţiei şi să...24

23 feb 00:00MondenCum arată fiul „neştiut“ al lui Michael Jackson? Blanket a împlinit 17 ani

Când Michael Jackson a murit acum nouă ani, a lăsat în urmă trei copii: Paris Jackson, Michael Joseph Jackson Jr...26

23 feb 00:00MondenRăzvan Ciobanu, de nerecunoscut după ce a slăbit peste 50 de kg

Vedetele autohtone s-au pregătit ca pentru adevăratele premii Oscar la petrecerea Ok! Goldent Night de miercuri (20...25

23 feb 00:00MondenFerma 2019. Carmen Negoiță a părăsit competiția după ce „a fost bătută“ de Miss România

Ediția de joi, 21 februarie, de la Ferma a adus cu sine o nouă eliminare. După Ame Călin, Emil Rengle și Jorge,...25

23 feb 00:00MondenMinculescu a bruscat un copil care voia autograf: „Băi, frate, nu vezi că abia am terminat de cântat!“

Pe fondul unei oboseli accentuate, Cristi Minculescu (60 de ani) a dezamăgit, sâmbăta trecută, un fan de-al său, de...26

23 feb 00:00MondenActorul din „Empire” ar fi plătit 3.500 de dolari, ca să însceneze un atac împotriva sa, pentru că era nemulţumit de salariu

Actorul Jussie Smollett, din serialul ”Empire”, a plătit 3.500 de dolari ca să însceneze un atac împotriva sa cu...24

23 feb 00:00MondenMarile dueluri ale galei Oscar 2019: "Green Book"-"Roma", Rami Malek-Christian Bale, Olivia Colman-Glenn Close

Filmele "Green Book" şi "Roma", actorii Rami Malek şi Christian Bale şi actriţele Olivia Colman şi Glenn Close,...25

23 feb 00:00MondenOSCAR2019 - O gală marcată deja de controverse, dar cu un posibil prezentator surpriză şi multe vedete pe scenă

Cea de-a 91-a ediţie a galei de decernare a premiilor Oscar, cel mai important eveniment organizat de industria...25

23 feb 00:00Monden„How to Train Your Dragon“ domină afişele cinematografelor din SUA

Cel de-al treilea episod al seriei de animaţie 'How to Train Your Dragon' domină afişele cinematografelor din SUA...25

Mapamond
23 feb 00:00MapamondPartidul Socialiştilor Europeni se reuneşte în Congres la Madrid

Partidul Socialiştilor Europeni (PES) se reuneşte în Congres vineri şi sâmbătă la Madrid, pentru a-şi susţine...27

23 feb 00:00MapamondAlegeri în Republica Moldova: Liderii blocului ACUM au prezentat probe după ce au susţinut că au fost otrăviţi cu mercur

Liderii Blocului electoral ACUM din Republica Moldova, Maia Sandu şi Andrei Năstase, au prezentat ziarului Newsmaker...33

23 feb 00:00MapamondSUA: Foşti comandanţi militari cer Congresului să adopte legea privind verificarea antecedentelor vânzărilor de arme

Cel puţin 12 foşti comandanţi şi consilieri militari, ale căror cariere s-au întins atât în timpul...30

23 feb 00:00MapamondAlegeri în Republica Moldova: Blocată între Rusia şi UE, Republica Moldova îşi alege duminică parlamentarii

Blocaţi între Rusia şi Uniunea Europeană (UE), divizaţi în ceea ce priveşte orientarea pe care trebuie să o ia...33

23 feb 00:00MapamondSUA anunţă menţinerea a 200 de soldaţi în Siria

Statele Unite au informat joi că vor menţine în final circa 200 de soldaţi în Siria, câteva săptămâni după ce...28

23 feb 00:00MapamondItalia vrea să le permită cetăţenilor să propună legi în Parlament

Camera Deputaţilor din Italia, dominată de populiştii din Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem) şi din Liga...29

23 feb 00:00MapamondSituaţie critică în poliţia germană după pierderea unor dovezi privind o reţea de pornografie infantilă

O echipă de investigaţie specială efectuează cercetări după ce 155 de dispozitive de stocare a unor date folosite...28

23 feb 00:00MapamondAustralia: Închisoare pe viaţă pentru şoferul care a intrat cu maşina în pietoni în 2017 la Melbourne

Un şofer dezaxat care a ucis şase oameni în ianuarie 2017 la Melbourne intrând cu maşina în mulţime a fost...28

23 feb 00:00MapamondSUA: Fiii lui "El Chapo", inculpaţi pentru trafic de droguri

Fiii faimosului şef al cartelului drogurilor din Mexic, El Chapo, au fost inculpaţi la rândul lor pentru trafic de...27

23 feb 00:00MapamondVenezuela: Ajutorul american a ajuns în Curaçao

Un avion transportând alimente şi medicamente, trimise de Statele Unite şi destinate Venezuelei, a aterizat marţi pe...27

Sănătate
21 feb 00:38SănătateDr. Aneta Tomescu: 'În lupta împotrivei CANCERULUI DE COL UTERIN, vaccinarea anti-HPV și testul Babeș Papanicolau au un rol esențial!'

Săptămânal, cel puțin două femei sunt depistate cu cancer de col uterin în Constanța. Iar cele mai multe paciente...4270

21 feb 02:56SănătateConstanța, în topul județelor cu cei mai mulți MORȚI confirmați cu GRIPĂ!

Specialiștii Centrului Național de Boli Transmisibile arată că, la nivelul țării, activitatea gripală are un...1710

21 feb 02:56SănătatePlanuri de viitor pentru Registrul Național al Cancerelor la Copil

...299

18 feb 06:13SănătateBlocul materno-fetal de la Spitalul Medgidia, reabilitat cu bani de la Ambasada Americii

Spitalul Municipal Medgidia deservește anual peste un sfert din locuitorii județului Constanța, peste 200.000 de...609

18 feb 06:21SănătateÎncă un medicament împotriva tusei a fost retras de la vânzare în România

Încă un medicament împotriva tusei a fost retras de la vânzare în România. Este vorba de Epistat, sirop şi...979

18 feb 06:21SănătateCredeți că laptele pe care îl cumpărați chiar e lapte? Iată ce spune Ministerul Agriculturii!

Echipe mixte formate din inspectori cu atribuții de control din cadrul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale,...1539

15 feb 03:20SănătateSpitalul de Pneumoftiziologie Constanța s-ar putea extinde. Bani sunt, cu birocrația este mai greu!

Anul trecut, Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța a fost la un pas să realizeze un proiect de extindere, însă,...881

14 feb 02:16SănătateINJECŢIILE CU BOTOX – modă cu probleme legislative! Cât de bine pregătiţi sunt cei care promit buze senzuale?

Pe lângă partea șocantă – și anume faptul că o persoană fără niciun fel de pregătire medicală a ajuns să...1229

12 feb 00:51SănătateSiropul de tuse EURESPAL, RETRAS DE PE PIAȚĂ!

Eurespal, un medicament împotriva tusei pe care medicii îl recomandă inclusiv copiilor, sub formă de sirop și...1362

11 feb 23:15SănătateEPIDEMIE. Numărul bolnavilor răpuși de GRIPĂ, în creștere alarmantă! Încă un mort la Constanța!

Numărul bolnavilor care decedează și în cazul cărora este confirmată prezența virusului gripal crește de la o zi...2596