rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 iunie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Consilierul PNL Cristina Văsii dă verdictul: Actuala conducere a Primăriei Constanţa e ruptă de realităţile oraşului

Cristina Văsii

Consilierul local municipal Cristina Văsii se află la primul mandat de ales local al Constanței. A pornit pe acest drum cu gândul de a deveni vocea cetățenilor în Consiliul Loca Municipall, a sperat că poate prelua problemele urbei pentru a le transpune în proiecte de hotărâri. După doi ani și jumătate de activitate, spune Văsii, a rămas cu un gust amar.

A avut, atât ea, cât și colegii ei, inițiative foarte importante care nici măcar nu au ajuns în comisiile de specialitate, doar pentru că poartă semnătura PNL. Speră, însă, că lucrurile se vor schimba din anul 2010, pentru că municipiul Constanța are nevoie să revină la viață. Concret, cum a fost anul 2018 pentru Cristina Văsii în Consiliul Local, dar și ce proiecte are pentru 2019, ne spune chiar ea, în interviul de mai jos.

Reporter: Cum a fost anul 2018 în Consiliul Local pentru Cristina Văsii?

Cristina Văsii: Am făcut tot posibilul, atât eu, cât și colegii mei, să preluăm probleme cetățenilor și să le transpunem în soluții prin interpelări, solicitări către serviciile primăriei și apoi, să devină proiecte de hotărâre, dar niciunul nu a ajuns pe ordinea de zi. Au fost inițiative la nivel de grup de consilieri locali, am susținut proiectele colegilor, printre care cel referitor la scările de acces la scara Modern.

Am cerut reabilitarea scărilor, pentru că sunt foarte deteriorate dar, s-au luat câteva măsuri înainte de Festivalul Neversea, constând în mici reparații și văruit. Atât! Acolo am putea să punem o scară rulantă acoperită, căci sunt multe scări, un tânăr le urcă fără probleme, dar, pentru cineva în vârstă sau o persoană cardiacă, ori părinți cu copii mici, cărucioare, este foarte greu.

Am solicitat, de asemenea, preluarea a 300 de hectare de teren, spații verzi, pentru realizarea unui parc, sugeram adminsitrației locale să reînființeze parcuri în oraș. Eu, personal, am depus câteva solicitări de informații, la unele am primit răspuns, la altele nu.

De exemplu, am depus în octombrie o solicitare referitoare la reabilitarea stațiilor RATC. Am cerut și numărul total al stațiilor acoperite și a celor care nu sunt acoperite, nu am primit nici până azi un răspuns. Mi s-a spus verbal, nu oficial, că există în plan acest proiect.

Nu e suficient să te urci într-un autobuz nou, atâta timp cât n-ai unde să te adăpostești. În 2017, am depus mai multe proiecte, niciunul nu a ajuns pe ordinea de zi, nu a avut raport de specialitate efectuat de către compartimentele primăriei, motiv pentru care, anul trecut, personal, am renunțat să mai depun inițiative.

Am mai solicitat colaborarea cu aplicația Waze. Era vorba despre un contract de parteneriat între Primăria Constanța și aplicația mobilă Waze, astfel încât să se furnizeze informații vice-versa și să creeze un confort participanților la trafic. Primăria, prin Confort Urban, transmitea atunci când se făceau lucrări sau se blocau anumite străzi, iar de cealaltă parte, Waze transmitea informații referitoare la frecvența în trafic a mașinilor. Acel proiect a fost depus în urmă cu un an.

Nu am primit niciun răspuns, cu toate că proiectul a părut interesant. Fiind din partea liberarilor, nu a mers mai departe. Nu a devenit proiect niciunul, nu ne așteptăm. Intenționez să revin cu toate proiectele și anul acesta, deși nu am așteptări să apară vreunul pe ordinea de zi.

Rep.: Ce proiecte aveți pentru anul 2019?

C.V.: Ne orientăm pentru 2019, în funcție de discuțiile pe care le avem cu cetățenii. În funcție de asta, creionăm soluții care pot deveni proiecte de hotărâre sau pot fi interpelări către primar sau compartimente ale primăriei. Nemulțumiri ale cetățenilor sunt foarte multe, începând de la asfaltarea sau marcarea străzilor, până la spații de recreere, ori nemulțumiri la Piața Ovidiu, unde dalele care au fost puse s-au deteriorat deja.

Au fost proiectate pentru trafic pietonal, nu s-a ținut cont că vor fi și zone de acces auto și s-au spart. Probabil, au fost deficiențe și la montaj. Mi se pare necesar și un parc pentru câini, pentru că ieși cu cățeii la plimbare, îi ții legați, cu botniță, unii dintre ei... deja nu mai e o plimbare plăcută. În municipii reședințe de județ există spații amenajate pentru câini.

E un lucru necesar și face parte din ceea ce numesc eu spații recreative. Locuri unde să poți să alergi, să te dai cu rolele, să mergi cu biciletele. Pe actuala pistă de bicicliști trebuie să mergi cu bicicleta în cârcă până la Capitol, să mergi apoi pe ea până la intrarea în Zona Peninsulară, unde dai peste acele dale ieșite din asfalt unde trebuie să faci echilibristică. Dar, până la parc pentru câini,a vem nevoie de parcuri pentru copii, e nevoie de parc în Tomis Plus, e nevoie de parc în KM 5, avem nevoie de multe spații recreative.

Rep.: Cum vedeți modul de funcționare a aparatului administrativ?

C.V.: Cred că nu există capacitatea de a se pune în locul cetățeanului de rând, pentru a înțelege ce probleme are acesta. Aproape toate proiectele sunt făcute izolat, lasă loc de cârpeală, ulterior. Cred că există o problemă în capacitatea de a înțelege ce anume este nevoie în oraș. Ca să se schimbe ceva, trebuie realizat un Plan Urbanistic General.

De acolo pornește totul, pentru că, în momentul în care stabilește care sunt zonele de locuințe, zonele în care se desfășoară activitate economică, turismul etc., atunci creezi o infrastructură, poți să stabilești un plan de mobilitate urbană coerent, poți să proiectezi niște parcări, niște spații de recreere, inclusiv locuri de joacă și locuri pentru adolescenți și adulți. Avem pavilioane de vară și cluburi de iarnă pentru pensionari, dar pentru copii, două locuri de joacă.

Nu toată lumea își permite să meargă la locuri private de joacă. Nu trebuie să ne raportăm numai la o categorie socială, trebuie să privim din punctul de vedere al tuturor. Avem nevoie de trotuare, dar avem un număr de mașini mare în oraș, ceea ce înseamnă că avem nevoie și de parcări. Trebuie să ținem cont că avem niște condiții atipice în Constanța. În toți acești ani, până va fi gata noul PUG, construcțiile continuă să apară și afectează extinderea orașului.

Rep.: Mai candidați pentru încă un mandat de consilier local al municipiului Constanța?

C.V.: Nu știu dacă mai candidez, pentru că am rămas dezamăgită. Am încercat toate versiunile de colaborare: să propun proiecte simple, care nu afectează bugetul care nu implică sume, bune pentru Constanța. Avem milioane de idei, atât de multe lucruri de făcut în Constanța...Trebuie început cu lucrurile simple, ușor de realizat, care-i afectează pe oameni, trebuie făcute proiecte referitor la zona turistică a orașului, trebuie extinsă perioada turistică, trebuie să ne promovăm.

Rep.: PNL Constanța a desemnat candidaturile următorilor: Costel Stanca, George Niculescu și Cosmin Sava pentru a intra în cursa internă privind desemnarea candidatului PNL la alegerile locale din 2020. Cine credeți că este cel mai potrivit pentru scaunul de primar?

C.V.: În momentul de față, a început cursa internă pentru desemnarae candidatului la Primăria Constanța, pentru care și-au depus candidatura trei colegi. Am preferințele mele, dar toți sunt la fel de potriviți pentru această poziție. Fiecare dintre ei are atuuri lui. Costel Stanca provine din mediul academic, George Niculescu și Cosmin Sava vin din mediul privat, fiecare are o viziune proprie, dar toate trei candidaturi sunt conturate în baza viziunii liberale către dezvoltare, către investiții, către reabilitare, pentru că ne dorim foarte mult să avem investiții în oraș, să atragem investitori și să creăm un confort cetățenilor.

Considerăm că orașul nostru a rămas în urmă la toate capitolele, sunt orașe mai mici care s-au dezvoltat considerabil în ultimii ani. Constanța pare că se deteriorează pe zi ce trece. PNL are șanse să preia conducerea primăriei, totul ține de cum gestionăm situația, ce program electoral vom avea și ce proiecte vom propune, dar și cum fi înțelese de cetățeni.

Video:

miercuri, 16 ianuarie 20191918
Comentarii

00Prince Serghei(26 ian 22:35)
ha ha ha hai ma ma lasi cu chesti dastea ca oricum cei de la PNL nu are nicio sansa la pentru a candida la primarie 0 % sanse tot PSD-ul va castiga scaunul Primariei Constantei de preferinta ca Primar viitor al constantei 2020 il prefer pe Domnul Ion iliescu Membru PSD
03Cine esti fa(16 ian 21:08)
Fa cand o sugeai ca sa ai un loc la pratid a foat bine.mamaia ....seara....februarie....cu dan
01Adi(16 ian 20:21)
Un Primar independent , neinregimentat politic , Un primar al constantenilor , pentru Constanta...sa fie primarul tuturor nu doar al Machedonilor si dezv imobiliari !
00Vai de Cta(16 ian 18:36)
Ai preluat problemele oamenolor si le-ai transformat in solitii care ulterior s-au evaporat... Mod de rezolvare in viziunea dnei.
00Gelu(16 ian 18:10)
Urmarit natio....,nal consilier local Constanta ..Andrei Popescu..el vine numai cu cortul la City...
23Si ea in viata reala...(16 ian 17:47)
Rupta de realitate...sa-l caute cineva pe barbasu are multe de povestit omul si de ce s-au despartit si cine i-a platit locul de consiliera...poate asa se desteapta constanta...
02Hapciu(16 ian 16:02)
Ati descoperit apa calda si tu si bola.. inafara de texte pe facebook si interviuri pe la trusturile partidului, nimic concret... Lasati vrajeala asta ieftina, bine ca dedcoperiti problemele dar le postati pe facebook in loc sa faceti ceva concret
17@Cici(16 ian 12:32)
ai dreptate in tot ce spui dar de cate ori v-ati strans 2-3000 sa protestati la primarie? niciodata, voi mergeti la bucuresti sa strigati muie dragnea muie psd, de parca pe vremea lui basescu nu ati dus-o tot asa sau chiar mai rau! Aici e problema cand nu stii ce vrei primesti ce ti se da!
04Miau(16 ian 10:37)
Hai Criss cu mine la Psd.
18Pompiliu(16 ian 09:11)
Da,a descoperit apa calda si mersul pe jos!Toti sunteti rupti de realitatile orasului!Cand ati luat ultima oara orasul sau vreun cartier la pas?Nici cartierele,daramite strazile sa le cunoasteti!Toti prafuitii uitati prin birouri,diferite institutii ale statului sau prin propriile firme vin pentru propriile interese sau interese de grup!Mai bagati,asa de ochii lumii cate unul din popor pe la locul 30-40 de pe liste,loc neeligibil,bineinteles!
06Cristina Vasai(16 ian 08:49)
O oportunista cu CV. Calca pe cadavre sa rontaie si ea ceva bun. PNL este un partid slab plin de PSD isti care nu intelege valorile liberale. Procentele vor arata realitatea.
111Cici(16 ian 08:39)
a dat fagabou case gratis la toata tiganimea in HC adusa din toata tara,se incalzesc pe banii nostri ne supraimpoziteaza pe noi,platim m3de apa cel mai scump ca sa stea ei sa fure;asta a distrus orice urma de civilizatie,bat,fura,vandalizeaza tomis nord,vand tigari in ochii politistilor in piete,merg gratis pe ratc,ptr ca nu se vrea taxarea pe la sofer;suntem obligati sa stam la radet,desi e mort;vrem sa ne punem gaze,nu ne lasa;spaga peste tot, in spital;locuri de munca inexistente,parcari;parcuri distruse de blocuri,totul ca sa mentina votantii,ptr constanteni ce face?caini,gunoaie peste tot
06Opinie(16 ian 08:07)
Spera ca lucrurile se vor schimba din anul 2010..daca se inventeaza masina timpului poate
86volodea(16 ian 08:03)
dea draku am sa votez cu ciuma rosie,,,Pnl sunt niste lingai ,
64Ion(16 ian 07:53)
Tot zece la suta sau mai mariti procentul? Ati asigurat succesul usr, cel mai toxic partid. Iar nu am cu cine vota.
38Actualul(16 ian 07:42)
pNL Cinsranta FARA DIRECTIE!FUMIGENE IEFTINE.
211Dan(16 ian 07:39)
Ca membru PSD, confirm ce spune aceasta doamna. Intradevar, adminstratia Fagadau, este rupa de realitatile orasului.
224MEDIC(16 ian 01:34)
Constanta a ramas la nivelul anilor 90" trebuie sa fii idiot sa crezi ca sa schimbat ceva ..nu numai autoritatile sunt vinovate ci si populatia pestrita a acestui oras jegos este atat de indobitocita si total lipsita de educatie ..cultura civilizatie etc. aici sunteti bucurati-va in schimb de ajut. de la primarie ptr. voturi restul vine de la dumnezeu asteptati ...
mai mult...Replica
18 iun 00:00ReplicaFEMEIE AMENINȚATĂ DE SOȚ: 'Îți tai capul cu flexul, te toc și te arunc în canal!'

Oamenii legii au declanșat cercetările după ce, la finele lunii mai, au intervenit la Năvodari, acolo unde o femeie...98

18 iun 02:38ReplicaCONSTANȚA: CUM a stabilit instanța că un bărbat vindea pe Olx un TELEFON FURAT97
18 iun 00:00ReplicaUn individ condamnat în străinătate pentru furturi, PRINS BEAT la volan în Constanța!96
18 iun 00:00ReplicaSpitalul de Boli Infecţioase angajează şef laborator analize medicale. Iată ce alte modificări mai pune la cale Primăria!

Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa se află în subordinea primăriei, administraţia locală fiind cea care...85

18 iun 00:00ReplicaAutorizaţia şi certificatul de urbanism, ANULATE! Lucrările la un spaţiu comercial din zona Tic Tac, stopate de judecători!169
18 iun 00:00ReplicaINCREDIBIL! GÂNDACI printre produsele de patiserie de la Starbucks din City Mall!123
18 iun 00:00ReplicaFAC CINSTE CONSTANȚEI! Copiii care COLECȚIONEAZĂ PREMII cu penița!

Pasionați de literatură, „colecționari de premii” sau copii cu cerințe speciale care au evoluat enorm într-un...116

18 iun 00:00ReplicaBani pentru reabilitarea imobilelor RAEDPP: Florin Gheorghe obţine o suplimentare de la bugetul local138
18 iun 00:00ReplicaÎncă un accident la Valu din cauza întoarcerii peste marcajul continuu318
18 iun 00:02ReplicaSCANDAL în cartierul Anadalchioi, între agenţii de pază şi ţigani. Au intervenit MASCAŢII! VIDEO

Un scandal în toată splendoarea a izbucnit, zilele trecute, între mai mulţi indivizi de etnie romă şi agenţii de...3679

18 iun 02:35ReplicaCURĂȚENIE în curtea Sinagogii Mari din Constanța300
18 iun 00:34ReplicaMinori AGRESAȚI SEXUAL de un bărbat pe care l-au cunoscut pe internet443
Vremea
21.4°21.4° - 21.4° luni, 17 iunie 2019
cer seninUmiditate: 59%
Vânt: 2.78 m/s din NNE
Presiune: 1013.85 milibari

Loto
6/4982230344142
5/404112231379
joker41027363712
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 iun 02:35SportCampionatul European de karate tradiţional: doi constănţeni au obţinut medalii!

C.S.DO JO KUN EFORIE a reprezentat România la a 34 ediţie a Campionatului European de Karate Tradiţional ce a avut...353

17 iun 00:00SportDaniela Hantuchova, despre Simona Halep: „Este cea mai dură adversară”

Daniela Hantuchova (36 de ani) a fost prezentă la Sports Festival Cluj și a lăudat-o pe Simona Halep (27 de ani,...399

17 iun 00:00SportRomânia U21 - Croația U21. Croații sunt plini de ei înaintea confruntării cu „tricolorii": „Românii nu sunt fericiți să dea ochii cu noi"

Selecționerul Nenad Gračan și doi internaționali vorbesc despre obiectivele de la EURO 2019. Toți se gândesc cel...595

17 iun 00:00SportPaul Pogba și-a anunțat plecarea de la Manchester United

Paul Pogba (26 de ani) a anunțat că vrea să plece de la Manchester United, după trei ani de la revenirea sa pe Old...323

Local
18 iun 02:50LocalAccident rutier în Constanța: o șoferiță a fost rănită

Un accident rutier a avut loc luni, 17 iunie a.c., în jurul orei 14:10 în județul Constanța. O femeie în vârstă...1042

18 iun 02:50LocalO mașină a luat foc în mers!

Salvatorii Detașamentului de pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină pentru limitarea efectelor unui...484

18 iun 02:47LocalCetăţean român cu mandat european de arestare, depistat la PTF Vama Veche

În Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, în data de 16.06.2019, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor...327

18 iun 02:46LocalPeste 200 kg de calcan confiscate de poliţişti

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în zona de competență, doi cetăţeni români...1171

18 iun 02:45LocalPeste 5.000 de absolvenți de clasa a VIII-a, înscriși la Evaluarea națională

Emoţii mari pentru absolvenţii clasei a VIII a dar şi pentru părinţii lor! Începe evaluarea naţională! 5.527 de...207

18 iun 01:45LocalRAZII în traficul rutier din stațiunea Mamaia: șoferi BEȚI pe bandă rulantă!

Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data de 17 iunie a.c., în jurul orei 00.40, au depistat un...1071

18 iun 02:36LocalAsociația Elevilor din Constanța împlinește 6 ani de la înființare! Federația Elevilor din România anunță oficial înființarea!

Joi, 20 iunie a.c., Asociația Elevilor din Constanța organizează Gala aniversară „AEC - 6 ani de reprezentare. FER...228

18 iun 02:31LocalACCIDENT RUTIER MORTAL LA TULCEA!

Detașamentul de pompieri Tulcea a fost solicitat să intervină duminică, 16 iunie, pentru descarcerarea și acordarea...3223

17 iun 02:27LocalDosare penale. Băuţi la volan şi fără permis

Mai mulţi indivizi s-au ales cu dosare penale pentru infracţiuni la regimul rutier! La data de 15 iunie a.c., în...509

17 iun 00:41LocalFestivalul Peștelui, un eveniment de amploare la Năvodari

Pasionații de pescuit și de preparate din pește s-au putut delecta cu cele mai proaspete produse, la Festivalul...1452

Politică
18 iun 02:51PoliticăTăriceanu s-a răzgândit: Anunță că e gata să candideze pentru a-l schimba pe Iohannis

Călin Popescu Tăriceanu declara, după pierderea alegerilor și votul primit în Senat, prin care senatorii s-au opus...215

18 iun 02:48PoliticăTaximetriștii ies la protest, în fața Parlamentului, chiar în ziua moțiunii de cenzură: presiune asupra Guvernului

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) protestează marţi în Piaţa...244

18 iun 02:52PoliticăCarmen Dan, despre relația cu Viorica Dăncilă după condamnarea lui Dragnea: 'Niciodată n-aș pune-o într-o situație dificilă'

Ministrul de Interne, Carmen Dan, susţine că este posibil ca în PSD să fie persoane care îşi doresc ca ea să nu...304

18 iun 02:52PoliticăMinistrul Muncii răspunde atacurilor Opoziției și Comisiei Europene - Ce se întâmplă cu veniturile a milioane de români

Ministrul Marius Budăi a declarat la România TV că Guvernul are bani pentru plata pensiilor şi nu se pune problema...383

18 iun 02:31PoliticăGabriela Firea dezvăluie care este starea sa de sănatate precum și planurile sale politice

Gabriela Firea a intervenit în direct la România TV pentru a face precizări cu privire la starea sa de săsătate și...639

18 iun 02:32PoliticăSCANDAL în USR: Un membru a încasat mii de euro de la partid. Discuţii aprinse pe un grup intern

Persoane din USR, printre care și Cristian Ghinea, ales europarlamentar, sunt nemulțumite de faptul că o agenție...634

17 iun 00:48PoliticăMinistrul Justiţiei vrea schimări la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie: 'Niciodată nu am vorbit despre desfiinţare'

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, doreşte să opereze anumite schimbări în modul în care funcţionează Secţia...470

17 iun 00:48PoliticăProtest la Palatul Cotroceni cu circa 50 de persoane care cer eliberarea lui Dragnea din închisoare

În jur de 50 de oameni protestează, duminică, împotriva preşedintelui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, ei...710

17 iun 00:47PoliticăViorica Dăncilă, mesaj de felicitare şi de susţinere pentru premierul Moldovei; Maia Sandu, invitată la Bucureşti

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis premierului Republicii Moldova, Maia Sandu, un mesaj de felicitare, în...350

17 iun 00:47PoliticăDeputatul Raeţchi anunţă depunerea la Parlament a unui pachet legislativ pentru natalitate

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi anunţă, printr-un comunicat că a depus la Parlament un pachet legislativ pentru...465

Monden
18 iun 02:36MondenMihai Constantinescu, în stare critică. Artistul are mare nevoie de sânge

Starea de sănătate a lui Mihai Constantinescu este tot mai gravă. Artistul are mare nevoie de sânge. Colegii săi,...420

17 iun 00:00MondenIoana Ginghină și Alexandru Papadopol divorțează săptămâna viitoare. Detalii despre partaj

Alexandru Papadopol și Ioana Ginghină urmează să divorțeze săptămâna viitoare, iar actorul ar vrea să-i facă...282

17 iun 00:00MondenAndra, ajutată de Fuego şi de Raoul să ajungă mare vedetă

Paul Surugiu – Fuego (42 de ani), Andra (32 de ani) şi Raoul (40 de ani) au în comun oraşul natal, Turda, dar şi o...266

17 iun 00:00MondenAnamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf, din nou nași de botez. Ce ținută sexy a purtat impresara la eveniment

Anamaria Prodan și soțul ei, Laurențiu Reghecampf, au devenit părinții spirituali ai unui băiețel sâmbătă, 15...278

17 iun 00:00MondenLaura Cosoi a reușit să scape de kilogramele acumulate în timpul sarcinii

Laura Cosoi a publicat un mesaj pe rețelele de socializare unde a recunoscut faptul că î timpul sarcinii a pus...227

17 iun 00:00MondenAşa arată Keanu Reeves în realitate

Actorul Keanu Reeves, binecunoscut pentru rolul său din “Matrix”, este de nerecunoscut în realitate. Umblă...348

17 iun 00:00MondenDaniel Craig, lovit de blestemul James Bond

De multă vreme circulă zvonul că actorii care joacă în seria de filme cu James Bond sunt urmăriţi de un blestem!...280

17 iun 17:12MondenUn „iepuraș” Playboy riscă pedeapsa cu moartea pentru uciderea unui doctor

Fostul „iepuraș” Playboy Kelsey Turner (26 de ani) și iubitul ei Jon Logan Kennison (27 de ani) riscă pedeapsa cu...300

17 iun 00:00MondenGabriela Spanic şi Edith Gonzalez, născute în aceeaşi zi, lovite de aceeaşi dramă

Cele mai îndrăgite actriţe de telenovele, una originară din Venezuela, iar celaltă, din Mexic, s-au născut în...286

17 iun 00:00MondenActorul Alain Delon, spitalizat din cauza unor migrene

Actorul Alain Delon, în vârstă de 83 de ani, a fost internat vineri în Spitalul american din Neuilly, o suburbie a...213

Mapamond
18 iun 02:50MapamondTENSIUNILE dintre SUA și Rusia pe tema testelor nucleare escaladează: Reacție VIOLENTĂ venită de la Moscova

Administraţia Vladimir Putin a respins din nou, luni, acuzaţiile Statelor Unite privind efectuarea de către Rusia a...370

18 iun 02:49MapamondCatastrofă în Groenlanda: 2 miliarde de tone de gheață s-au topit într-o săptămână

În Groenlanda, gheața se topește în ritm accelerat. Numai săptămâna trecută calota glaciară a pierdut două...1372

18 iun 02:49MapamondConsiliul UE, preocupat de provocările de securitate din regiunea Mării Negre: se cere respectarea legislației internaționale

Consiliul Uniunii Europene a exprimat preocupare, luni, în legătură cu provocările de securitate din regiunea Mării...265

18 iun 02:34MapamondUn muzician român a fost ales primarul unui important oraş din Germania. L-a învins pe candidatul extremei drepte

Candidatul Uniunii Creştin-Democrate (CDU) pentru postul de primar al oraşului german Goerlitz, landul Saxonia,...598

18 iun 02:33MapamondReacția șoferului român de TIR care a salvat de la moarte in adolescent italian - Nu sunt un erou

Gabriel Bocra Ionuţ, un român în vârstă de 31 de ani, şofer de camion, a dat o lecţie fantastică de omenie şi...478

18 iun 02:34MapamondManifestație mamut la Hong Kong - Au participat aproximativ 2 milioane de oameni

Aproape două milioane de persoane au ieşit în stradă să manifesteze duminică la Hong Kong, în semn de protest...358

17 iun 00:00MapamondCurtea Constituţională a Republicii Moldova a anulat deciziile din 7-9 iunie; Dodon confirmă încheierea crizei politice

Curtea Constituţională a Republicii Moldova şi-a anulat sâmbătă hotărârile luate în zilele de 7-9 iunie,...208

17 iun 00:00MapamondLa patru ani după scena istorică a scării rulante, Trump revine marţi la campania electorală

Donald Trump îşi începe marţi campania pentru obţinerea unui al doilea mandat care să-i permită să conducă...201

17 iun 00:00MapamondSoţia premierului israelian, Sara Netanyahu, recunoscută vinovată pentru utilizarea necorespunzător a fondurilor publice

Soţia premierului israelian, Sara Netanyahu, a fost recunoscută vinovată duminică pentru a fi folosit...224

17 iun 00:00MapamondCandidatul CDU pentru postul de primar în Goerlitz, de origine română, îl înfruntă în turul doi pe candidatul AfD

Candidatul Uniunii Creştin-Democrate (CDU) pentru postul de primar al oraşului german Goerlitz, landul Saxonia,...204

Sănătate
15 iun 01:24SănătateEchipamente medicale donate Centrului de Transfuzii Constanța

Echipament nou pentru Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, ce va contribui la creșterea capacității...436

14 iun 02:13SănătateCJAS Constanța atrage atenția medicilor să nu mai ceară ordinul de plată la eliberarea CONCEDIILOR MEDICALE!

Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța le atrag atenția medicilor de familie dar...3738

13 iun 02:27SănătateDr. Iuliana Botezatu este director interimar la Spitalul CF Constanţa

Spitalul CF Constanţa are un nou director interimar, în persoana dr. Iuliana Botezatu, fosta preşedinte a Comisiei de...1093

12 iun 00:52SănătateAparatură medicală vitală prematurilor, noua dotare a Spitalului Medgidia

Aparatura medicală insuficientă reprezintă una dintre cauzele majore ale mortalității infantile în România, a...925

10 iun 00:17SănătateApel către Colegiul Medicilor pentru găsirea de anesteziști pentru Spitalul Județean Tulcea

Autoritățile tulcene, printre care Consiliul Județean Tulcea și Direcția de Sănătate Publică Tulcea caută...427

9 iun 23:09SănătatePacienți cu tumori maligne, operați la Spitalul Județean Constanța de prof. dr. Irinel Popescu

Vineri, 9 iunie a.c., la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța s-a...1911

8 iun 03:24SănătateSecţiile de Neurologie şi Chirurgie Plastică, din cadrul Spitalului Judeţean, renovate!

Managerul spitalului Judeţean, Cătălin Grasa, a anunţat, în cadrul ueni conferinţe de presă, faptul că de...735

8 iun 03:41SănătateUn nou medic la Spitalul Orășenesc Hârșova

Veste îmbucurătoare pentru locuitorii din Hârșova și împrejurimi: începând de luni, 10 iunie a.c., un nou medic...715

8 iun 03:19SănătateManagerul Spitalului Județean, precizări cu privire la mâncarea servită pacienților!

Cătălin Grasa, managerul Spitalului Județean, a susținut o conferință de presă pentru a veni cu lămuriri în...1808

8 iun 04:38SănătateDotări de 10.000 de euro pentru Secția de Neonatologie a Spitalului Medgidia

Organizația „Salvați Copiii” cu sprijinul Atlas Translogistics dotează secția de neonatologie din cadrul...963