REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
17.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Consiliul Europei a decis suspendarea Rusiei, cu efect imediat

Consiliul Europei a decis suspendarea Rusiei, cu efect imediat

Replica API 26 februarie 2022 | 00:14 506

Consiliul Europei a decis, vineri după-amiază, suspendarea apartenenţei Rusiei la structuri ale organizaţiei, din cauza războiului declanşat împotriva Ucrainei, scrie stiripesurse.ro.

În conformitate cu Statutul Consiliului Europei, Comitetul Miniștrilor a decis astăzi să suspende Federația Rusă din drepturile sale de reprezentare în Comitetul Miniștrilor și în Adunarea Parlamentară cu efect imediat ca urmare a atacului armat al Federației Ruse asupra Ucrainei.

Decizia adoptată astăzi înseamnă că Federația Rusă rămâne membru al Consiliului Europei și parte la convențiile relevante ale Consiliului Europei, inclusiv Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

Judecătorul ales la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din partea Rusiei rămâne și el membru al Curții, iar cererile introduse împotriva Federației Ruse vor continua să fie examinate și decise de Curte. Suspendarea nu este o măsură definitivă, ci una temporară, lăsând deschise canale de comunicare.

Consiliul Europei este o organizație formată după cel de-al Doilea Război Mondial pentru a proteja drepturile omului și statul de drept. Consiliul Europei este separat de Uniunea Europeană.

„Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei, la inițiativa Ucrainei și Poloniei, a lansat procedura de suspendare a calității de membru al Rusiei la Consiliul Europei. Decizia finală va veni în curând”, a scris Morawiecki pe Twitter.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212