REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
17.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Consiliul Europei: Situaţia migranţilor de pe insulele greceşti este în prag de catastrofă

Consiliul Europei: Situaţia migranţilor de pe insulele greceşti este în prag de catastrofă

Replica API 1 noiembrie 2019 | 00:00 355

Situaţia migranţilor din taberele de primire de pe insulele greceşti este explozivă şi în prag de catastrofă, a avertizat joi comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Dunja Mijatovic, la finalul unei vizite de cinci zile în regiune, transmite AFP.

''Situaţia migranţilor, inclusiv cea a solicitanţilor de azil, din insulele greceşti din Marea Egee a evoluat într-o manieră dramatică în cursul ultimelor 12 luni'', a declarat Mijatovic.

Ea a solicitat adoptarea unor măsuri urgente pentru a face faţă condiţiilor în care trăiesc mii de persoane.

După vizitele în taberele de pe insulele Lesbos şi Samos, Dunja Mijatovic s-a declarat ''şocată de condiţiile de igienă oribile'' în care sunt nevoiţi să trăiască solicitanţii de azil.

''Este o lipsă flagrantă de asistenţă medicală adecvată în aceste tabere, în mare parte suprapopulate, pe care le-am vizitat, unde oamenii aşteaptă cu orele pentru a avea hrană şi a merge la toalete, acolo unde există aşa ceva'', a subliniat reprezentanta Consiliului Europei.

Aproximativ 34.000 de persoane trăiesc în taberele din cinci insule greceşti, cu mult peste capacitatea proiectată, de 6.300 de persoane.

Taberele de primire din Lesbos şi Samos sunt cele mai aglomerate şi condiţiile de trai au fost denunţate în mai multe rânduri de organizaţiile pentru apărarea drepturilor migranţilor şi refugiaţilor.

''Autorităţile greceşti trebuie să acţioneze rapid, drepturile omului nu sunt respectate. Imaginea este şocantă pentru Europa secolului al XXI-lea'', a subliniat Dunja Mijatovic. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa plece de unde au venit. Nu i-am chemat noi in Europa. Sa mearga in tarile arabe bogate.
2
0
Sa fie trimisi acasa! Nu avem nevoie de ei.Nu au scoala, educatie si nu vor sa munceasca.Sunt sfatuiti de marxisti sa vina spre Europa, ca se dau usor ajutoare sociale si nu trebuie sa munceasca.In unele zone din Europa de vest viata a ajuns un iad pentru albi.Pina cind? Europenii trebuie sa ia atitudine, de nu, vor dispare.In campania electorala nu se pomeneste nimic de emigratie, oare dece? ; este o tema de politica externa.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212