REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Constanţa 2018: COVOARE SPĂLATE PE TROTUAR!

Constanţa 2018: COVOARE SPĂLATE PE TROTUAR!

Replica API 10 octombrie 2018 | 11:08 305

Curăţenia de toamnă este în toi în oraşul de la malul mării! Constănţenii, dar şi autorităţile locale au intrat în curăţenie generală. Spunem asta că odată cu începerea campaniei “Curăţăm Constanţa Noastră” demarată de municipalitate împreună şi pentru cetăţeni, constănţenii au început să îşi cureţe şi casele, la rândul lor. Precizăm că deşi este o tradiţie ca odată cu sosirea anotimpului ploios cetăţenii să se apuce de treburi gospodăreşti, o parte dintre ei au uitat că şi această curăţenie trebuie efectuată în condiţiile legii. O parte dintre constănţeni încă mai obişnuiesc să îşi spele covoarele pe străzile din municipiu.

Constănţenii au intrat în plină curăţenie de toamnă! În timp ce autorităţile locale participă activ la Campania “Curăţăm Constanţa Noastră”, campanie ce durează în toată luna octombrie, constănţenii s-au apucat şi ei de curăţenie general în gospodării. În acest sens precizăm că zilele acestea mai multe persoane au fost surprinse spălându-şi covoarele pe stradă. Avertizăm constănţenii pe această cale că fapta reprezintă contravenţie şi este sancţionată conform legii de către poliţiştii locali constănţeni.

Astfel, zilele trecute, constănţenii care au fost prinşi spălându-şi covoarele cu furtunul în plină stradă au fost amendaţi de oamenii legii cu suma cuprinsă între 400 şi 800 de lei, conform HCL 184/2013. Legea vine pentru a păstra un mediu curat şi plăcut în municipiul Constanţa, iar spălatul covoarelor aduce după sine şiroaie de apă ce conţine soluţii toxice. Pe lângă acest aspect, fapta cauzează un deranj în rândul vecinilor sau al celor care circulă pe strada respectivă.

În Constanţa s-au deschis de-a lungul anilor mai multe spălătorii de covoare! Iată ce spun managerii

Deşi tot mai multe firme şi-au deschis spălătorii care să ofere acest serviciu constănţenilor, se pare că aceştia tot la veche metodă apelează, spălatul în stradă. Precizăm că cei suprinşi spălându-şi covoarele în stradă riscă amenzi cu mult mai mari decât dacă ar alege să îşi ducă covorul la o spălătorie de specialitate.

“Pun baza pe preţul oferit de unele spălătorii şi pe dezvoltarea noastră ca populaţie. Noi suntem încă jos faţă de alţi europeni. La noi, românii din lipsa banilor apelează la metodele acestea. Sunt clienţii noştri în număr foarte mare, dar preferă să spele cu mâna lor, deşi nu este o calitate bună. Preţul nostru este standard, de 9 lei metru pătrat pentru covoare, iar la pături 30lei bucata.

Avem tarif de transport de 20 de lei pentru cei ce locuiesc în afara municipiului. Constat o creştere a numărului clienţilor de la an la an. Pentru asta, fiecare spălătorie se promovează cât mai bine posibil. Le recomand constănţenilor să fie mai atenţi având în vedere că riscă amenzi din partea poliţiştilor locali.”, a declarat pentru Replica de Constanţa, Ionuţ, managerul unei spălătorii de covoare din Constanţa.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O data pe an toate covoarele din casa m-au costat 90 lei --Dar sa stea toata ziua la bar au bani ?
0
2
Poiana nu are asfalt Poiana nu are canalizare Poiana nu are curent Poiana 15 km de constanta Poiana sora mai mica si paduchioasa a constantei.
1
1
totul e la superlativ in Constanta,avem tot ce ne trebuie,dar va deranjeaza chestii minore,nu,va supara sa spele oamenii covoarele.asa se mai curata trotuarele,da?ce ma uimeste e densitatea de fosti gardieni publici acum''politisti''nu cumva nu stiti cum sa mai jupuiti oamenii cu amenzi??Fagadau,esti''primarul''celui mai jegos oras european din U.E cel putin in Romania.Adica nu va supara Ghetoul central facut sa adune tiganetul fix in buricul targului da va deranjeaza ca spala unii covoarele.Da nu v-ati pus problema ca poate oamenii nu au 3-400 de lei sa dea la spalatorie?faceti un''referendum
7
1
Silvian inca mai este deschisa ? Nu erau aia cu coloranti expirati din 2002 ? Mai intra cineva acolo ?
3
2
Constanta 2018 Iarna fara caldura ? sa vedem. Sper sa pierd pariul.
8
0
Ieri era plin de tigani , in fata gari Constanta . In autogara , de langa gara arata ca-n Pakistan . In rest , flegme , claxoane , injuraturi , oameni nevrotici si reci , oras in care iti este frica , sa treci strada , chiar si la semafor . Totu este un haos , in acesta comuna cu pretenti de oras " european " .
20
0
Constanta 2018? Hmmm, Romania 2018! Fara infrastructura, fara autostrazi, fara canalizare , fara curent electric ... Constanta fara spital de pediatrie. Constanta 2018, fara apa calda ! In rest , le avem pe toate ! Hai bah , ma lasa-ti ?!?
16
1
dela sunt prea multi de alde nu ai voie ,la spalatorie il dau cu putin detergent lichid dupa care baga furtunul,daca poti sa-l speli singur si nu furi apa de spatii verzi spor la treaba
6
1
covoare spalate pe trotuar covoare batute de zor si cu sarg in usa cofetariei Silvian astfel ca gustul prajiturilor si asa destul de dubios sa aiba si urme de praf chiloti atarnati inafara balcoanelor. Ce mai doar Constanta e oras european
12
1
La asa populatie asa oras --felicitari celor ce au dat amenzi adica Pol locale --Ramine ca persoanelecu ciini sa fie interzis plimbatul pe strazi care sint pline da excremente
6
6
interesant.eu nu am mai vazut trotuare .am vazut doar masini?politia locala nu.....vede.
10
0
tu sa vorbesti in numele tau , unii au 6 lei , altii au 11 lei , depinde de calitate . La fel cu transportul extern , nu fa tu , mos chiorpec , pretul . Declara-te cine esti , nu vorbi in numele tuturor ! poate eu aleg o firma cu 6 lei sau una cu 11 lei daca vreau mai repede si mai bine .
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218