REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Constanța. A fost lansat Smart Start USA, program dedicat firmelor care vor să investească pe piața americană!

Constanța. A fost lansat Smart Start USA, program dedicat firmelor care vor să investească pe piața americană!

Replica API 13 octombrie 2018 | 00:00 245

Smart Start USA, singurul proiect dedicat firmelor românesti care vor să se extindă pe piata americană, a fost lansat vineri și la Constanța. Inițiatorul și coordonatorul programului este Ilan Laufer, fostul ministru al IMM-urilor, actual vicepreședinte pentru relația cu SUA al Coaliției Naționale pentru Modernizarea României. Obiectivul principal al programului este crearea primului ecosistem din România dedicat creșterii exportului si internaționalizarii companiilor cu capital românesc, cu acces prioritar pe piața Statelor Unite ale Americii. Programul poate finanța anual 10.000 de firme românești.

Smart Start USA urmărește crearea primului ecosistem din România dedicat creșterii exportului și internationalizarii companiilor cu capital romanesc, cu acces prioritar pe piața Statelor Unite ale Americii. Astfel, Prin Smart Start USA, companiile românești vor fi în măsură să îşi promoveze produsele şi serviciile, devenind investitori străini pentru economia americană şi, astfel, să contribuie la dezvoltarea schimburilor bilaterale şi la creşterea exporturilor româneşti. Una dintre condițiile principale este ca solicitantul să nu aibă datorii la bugetul de stat.

”Este primul ecosistem pentru exportul românesc pentru companiile cu capital românesc care doresc să se internaționalizeze. Avem, prin intermediul partenerilor de implementare, trei bănci care ne-au pus la dispoziție 500 de milioane de dolari.

Creditul financiar maxim este de 200.000 de dolari, în condiții deosebite, cu aport propriu de doar 15 %.

Încercăm să utilizăm toate instrumentele de care dispunem, inclusiv prin sprijinul fondului de garanții, încercăm ca acei antreprenori și acele companii românești carea plică să nu mai trebiuie să vină cu garanții personale, urmărium să facilităm deschiderea către noi piețe. Avem un accent deosebit pus pe piața Statelor Unite, unde vom organiza, anul acesta, două evenimente pentru companii românești, unde vor participa gratuit.

Am creat un ecosistem cu foarte multe facilități și beneficii. Orice companie românească care dorește o finanțare în condiții speciale, cu îndrumare, indiferent de domeniul de activitate, poate aplica pe ww.smartstartusa.net și tot procesul de aplicare e cât se poate de simplificat, durează 15 minute, după care unul dintre partenreii de implementare va lua legătura cu ei”, a declarat Ilan Laufer, inițiatorul proiectului.

Programul este implementat cu ajutorul a trei banci, Piraeus Bank, BCR si Banca Transilvania. Beneficiarii din toată țara au la dispoziție peste 1.000 de sucursale, ceea ce va permite accesul oricărei companii, indiferent de orașul unde se afla, a mai spus Laufer. La evenimentul de lansare a participat și Decebal Făgădău, care încurajează acest program dedicat companiilor ce vor să-și promoveze produsele pe piața din SUA.

”Este un proiect extrem de important pentru Constanța. E important, mai ales pentru Constanța, să ne adresăm piețelor mari. Mă bucur că platforma vine cu un pachet de parteneriat cu o consultanță, cu lucruri facile, intuitive, ușor de aplicat. Platforma este gratuită și vine cu un sprijin uriaș, acces la eveniment, la obținerea vizei pentru SUA. Mă bucur că băncile partenere pun la dispoziție jumătate de miliard de euro. Încurajează, astfel, exportul. Am văzut sala plină, foarte mulți tineri, ceea ce înseamnă că avem potențial”, a spus primarul Decebal Făgădău.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ilane fa un parteneriat cu famiglia americana martin. Stie titisor o engleza de te lasa cu gura cascata. Lasa-l pe prostul si hotul fagadau ! Sau sunteti frati in hotii ??? Muie ilan, muie fagadau, muie dragnea, muie pesede !!!
2
0
Cu pnl si usr la Constanta, o sa iasa in presa in curand.... e o intelegere pe vot in consiliu si prin spate se aproba constructii nenorocite
2
0
De mare economist si investiture.
2
0
O jigodie el babu prin care se iau spagile in Constanta. Poate se investigheaza cum ajung banii via rudele lui Babu la Fagadu
7
0
Vise ! Cat timp sunt Jupanii de Fagadau si Vanturache fara , un Parandarat autentic nu se face nimic in Cta ! Chiar si armanii se plang ca li se cer spagi mari ! In curand pe Ecrane ! News !
8
0
De ce nu spune Fagadele cine este acest jidan roscat cu propaganda sua pus la minister de psd fara nici un merit decat acela de a fi khazar!
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218