rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Peste un milion de euro

Constanţa bate recordul la iluminat festiv. Iată TOATE DETALIILE contractului!

Constanţa va fi, probabil, şi anul acesta pe podiumul celor mai cheltuitoare oraşe din România în privinţa iluminatului festiv de iarnă. Municipalitatea a pus la bătaie de această dată nu mai puţin de 5,3 milioane de lei pentru luminiţele de sărbători, iar contractul final a costat peste un milion de euro. Banii vor fi împărţiţi între „iluminaţii” de serviciu ai primăriei, celebra Luxten, dar şi o prezenţă cu totul surprinzătoare: firma unui fost deputat dâmboviţean PNL şi a fiicei sale, cea care trebuia să deschidă în 2016 lista de candidaţi liberali a Constanţei la Camera Deputaţilor.

Primăria Constanţa a atribuit pe 13 noiembrie 2018 contractul pentru iluminarea festivă de iarnă a oraşului, în urma unei licitaţii declanşate pe 8 septembrie 2018. Potrivit primăriei, „subiectul contractului îl constituie închirierea inclusiv montarea-demontarea unor instalaţii de iluminat festiv, pe perioada sărbătorilor de iarnă: - Iluminatul festiv - LOT I Iluminat festiv al străzilor din municipiul Constanța se va realiza pe bulevardul 1 Mai, bulevardul 1 Decembrie, bulevardul Alexandru Lapusneanu, bulevardul I.C.Bratianu, strada Dezrobirii, strada Soveja şi Şoseaua Mangaliei.

- Iluminatul festiv - LOT II Iluminat festiv traditional romanesc al străzilor din municipiul Constanța se va realiza pe bulevardul Tomis, bulevardul Ferdinand, bulevardul Mamaia, strada Mircea cel Batrân, intrarea în oras dinspre Ovidiu, intrarea în oraş dinspre Valul lui Traian, intrarea în oraş dinspre Mangalia şi 5 vapoare.

- Iluminatul festiv - LOT III Iluminat festiv în zona Peninsulară Piața Ovidiu Constanța (Revelion) se va realiza în Piața Ovidiu.

- Iluminatul festiv - LOT IV Iluminat festiv în Parcul Tăbăcăriei zona Țara Piticilor din municipiul Constanța (Orășelul Copiilor) se va realiza în Parcul Tăbăcăriei zona Țara Piticilor”.

Cine împarte milionul de euro

Valoarea estimată iniţial a contractului era de 5.300.000 de lei, iar valoarea finală atribuită a fost de 4.806.603,28 lei, fără TVA, echivalentul a peste un milion de euro. Banii au fost împărţiţi frăţeşte între două firme: loturile 1 şi 3 au fost adjudecate de Euro Audit Service SRL din Târgovişte, care va încasa în schimb de la Primăria Constanţa 1.198.719,45 lei, respectiv 533.928,93 lei, iar loturile 2 şi 4 au revenit celebrei Luxten Lighting Company SA, ce va primi 2.103.733,36 lei, respectiv 970.221,54 lei.

Peste 100.000.000 de euro de la stat

Luxten Lighting Company SA nu mai are nevoie de nicio prezentare. Firma bucureşteană deţine monopolul serviciilor de iluminare stradală în Constanţa, atât pentru contractele oferite de primărie, cât şi pe cele derulate de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa. Luxten a fost fondată în 1993 de către fostul ofiţer al Securităţii Boszormeny Zoltan, care a cumpărat de la stat fabrica de becuri Electrofar Bucureşti.

Boszormeny a ieşit din acţionariatul firmei în 2003. În iunie 2017, cei trei acționari principali ai Luxten au decis să le cedeze gratuit directorului general și celui adjunct al companiei acțiuni reprezentând cumulat 15,7248% din capitalul firmei. Astfel, proprietarii Luxten, Claudiu Rădulescu, Olimpia Moica și Ionel Pepenică, și-au cedat gratuit din acțiunile deținute la companie către Monica Maria Bucur, președintele directoratului Luxten, și Silvian Șerbănescu, vicepreședinte.

Luxten Lighting Company SA a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 179.762.757 lei și un profit net de 16.113.010 lei, cu 346 de angajați, dar și datorii totale de 70.985.257 lei. Compania la care a fost angajată şi Elena Băsescu, fiica cea mică a fostului preşedinte Traian Băsescu, deține monopolul iluminatului public în mai multe mari orașe din România, precum București, Ploiești, Constanța și multe altele. În ultimii ani, Luxten a primit peste 150 de contracte de la stat, în valoare totală de peste 100.000.000 de euro.

Cum a pierdut Camera Deputaţilor

Foarte interesante sunt lucrurile şi cu Euro Audit Service SRL. Firma are ca domeniu de activitate lucrări de instalaţii electrice şi a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 10.022.987 lei şi un profit net de 461.756 lei, cu 35 de angajaţi, dar şi datorii de 5.785.520 lei. Euro Audit Service SRL este deţinută de fostul deputat liberal de Dâmboviţa Vasile Horga şi de fiica acestuia, Gabriela Horga.

Firmele lor au promit contracte de milioane de la stat, iar fiica deputatului a ocupat mai multe funcţii de conducere în mari companii de stat sau private precum Romaero, Eximbank, Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Societate de Administrare Active Feroviare SAAF SA, Distrigaz Suez etc. Fostă consilieră a europarlamentarului Daniel Dăianu şi a ministrului Daniel Chiţoiu, Gabriela Horga este căsătorită din 2010 cu Alexandru Cârlig, fiul fostului şef al Poliţiei Costanţa, Ion Cârlig.

Tânăra este cadru didactic la Universitatea “Ovidius” Constanţa, dar şi la ASE Bucureşti. În 2016, despre Gabriela Horga se ştia că a fost impusă de Bucureşti pe primul loc în lista de candidaţi ai PNL Constanţa pentru Camera Deputaţilor. Iureşul stârnit de afacerile sale cu statul au văduvit-o însă pe tânără de deputăţie, PNL alegând să o retragă de pe listă.

Constanţa, de şapte ori mai cu moţ decât restul ţării

Revenind la iluminarea stradală de sărbători, Primăria Constanţa a fost anul trecut oraşul cu cele mai mari cheltuieli alocate beculeţelor festive. Astfel, dacă Primăria Capitalei a cheltuit puţin peste 3 milioane pentru iluminatul festiv de iarnă într-un oraş de şapte ori mai mare decât Constanţa, municipalitatea tomitană a scos din buzunar 4,6 milioane de lei.

La polul opus, Primăria Timişoara nu a cheltuit niciun leu, folosind instalaţiile cumpărate în anii anteriori. În medie, primăriile din România au cheltuit în 2017 o sumă de 711.995,55 lei pentru iluminarea stradală de sărbători. Mai cu moţ, Constanţa a cheltuit de aproape şapte ori mai mult.

R.C.

joi, 6 decembrie 20184536
Comentarii

00beznatotala(10 dec 21:58)
Constanta e in bezna. De vineri 7.12.2018 iluminatul public NU FUNCTIONEAZA. Alo nenea Fatalau ce astepti sa il repari? Craciunul anului 2118?
01Anca(6 dec 22:51)
Nici bine nu s-au instalat ca s-au si ars beculetele, multe sunt nefunctionale, vechi , pacat
03Ion(6 dec 19:11)
Cand a dat prima zapada, au fost inregistrate vreo 1000 fracturi la urgente pentru ca nimeni din primarie nu a catadicsit sa se gandeasca la faptul ca pe trotuare era patinoar. Deci nu exista bani pentru niste sare macar pe trotuarele cu trafic intens dar sunt bani pentru fanteziile umede dar costisitoare ale administratiei orasului. Beculetele din anii trecuti nu erau bune? Bine ca acum stim si noi care sunt lipitorile si loazele de politicieni care sug banii platitorilor de taxe constanteni.
11Taximetristu(6 dec 17:24)
Don't cry dog...voi a-ti votat PSD
61Andrei(6 dec 16:30)
Constanta e frumos iluminat. Hai sa nu fim carcotasi. Iar firmele care au castigat trebuiesc platite. Ce atatea comentarii tiganesti.
110Ioana(6 dec 15:30)
Si tot ca un rahat arata.
011La cheltuit sa nu se priceapa(6 dec 14:46)
Futegadau da din bani prostilor , doar nu din buzunarul lui . Cosntanta arata jalnic . Mizerie cat vezi cu ochi , constructii facute pe unde a vrut fiecare . Au slutit orasul Constanta care candva era de toata frumusetea . Cand ai sobolani la conducere nu te poti astepta la ceva mai bine .
013Alexx(6 dec 14:02)
Mizeria din piata ovidiu are iz penal. O caruta de bani pe un talcioc ce se vrea christmas market. Bine ma. Pe mircea e iluminat festiv? Pe ferdinand?
011Primar jegos(6 dec 13:10)
Sa dai peste 1 milion de euro pentru niste luminite.... of of
211STELUTE(6 dec 12:18)
Ca la machedoni!Jalnic arata orasul!
013Vasile(6 dec 11:14)
Pacat ca in mijlocul Constantei, Pe strada renasteii de o luna de zile nu merge iluminatul public. Oare nimeni din primarienu vede ca de auzit se pare ca nu audenimeni desi am facit o gramada de reclamatii.
019olga(6 dec 09:51)
un rahat de iluminat, cel mai slab si mai prost , asa primar - asa arata si orasul, niciodata nu a aratat asa de sin istru de sarbatori
111Observatie(6 dec 09:21)
In Bucuresti anul trecut au fost aceleasi ornamente
83vasilica(6 dec 09:03)
Nu poti compara Primaria Capitalei cu Primaria Constanta la cheltuieli. Primaria Capitalei are un buget, primariile de sector, alte bugete si, evident, alte zone de acoperit. Doar daca acele cheltuieli de 3 milioane de lei sunt ptr Primaria Capitalei plus Primariile de Sector de la 1 la 6, atunci se justifica acea comparatie facuta. Ca idee.
025muie pesede !(6 dec 08:25)
Constanteni, aici sunt banii dumneavoastra ! Multa muie cu cacat hotul fagadau, muie dragnea, muie pesede !!!
025gogu(6 dec 08:15)
Luxten e firma pesedista care "cistiga" mereu licitatii .
014nicu,piticu(6 dec 08:09)
bani din banii taxelor si impozitelorplatite de locuitori sa faca fala unor primari si a acolitilor lor , e bine ca ai lumina ferie , dar si asa dai in gropanele din strazi si in mizeria periferiei din columbia , cernavoda!!
09harry(6 dec 07:06)
dupa celebra replica a barbosului "sa fie lumina", aparent orasul nu vrea sa se dezminta de cele credincioase. Lumina vreti..lumina aveti..partea proasta e ca voi o platiti, dar la cat se fura nimeni nu se plange observ. taceti si inghititi, si la urma platiti.
020tara arde babele se piaptana(6 dec 06:07)
cu aceasta suma imensa se puteau face multe lucruri investitie in adaposturi pt oamenii strazii ori locuinte pt copii orfani, ori se puteau cumpara masini de dezapezire care sa intre si pe arterele secundare din orasi unde atunci cand ninge se formeaza polei nici nu poti iesi din casa ca iti rupi picioarele de miscat masina din parcare nu se mai pune problema ca daca nu e dezapezita strada traiesti izolat, acesti bani puteau fi folositi pt salariile paznicilor din scoli unde salariul acestor angajati este platit din banii parintilor , se putea investi in spitale dar ca la noi la nimenea
038de-aici suge psd(6 dec 02:54)
de-aia orasul involueaza cam de vreo 15 ani.la noi e cel mai mare regres din Romania,din oras turistic si cu economie productiva am ajuns tiganistan si fief de escroci.Banii se intorc unde trebuie restul e can-can.
031BATAIE DE JOC(6 dec 02:48)
PROBLEMELE SUNT SI ALTELE PE LANGA BANII ALOCATI, DACA MONTAJUL PE STALPI DE BETON NU ESTE VREO PROBLEMA, IN SCHIMB PE STALPISORII DE FIER DEJA SUNT ARCUITI DE LA PROCESUL DE ANCORAREA INSTALATILOR SI GREUTATEA LOR, RUSINE RUSINE RUSINE ! PS. NU UITATI SA BETI APA DE LA ROBINET ! NU DE ALTA DA E CEA MAI SCUMPA DIN TARA ! FAGABOULE MERGI PE LINIA ASTA CA TE BATE ORICINE ! LUMEA O SA VOTEZE CU ORICINE DOAR CA SA NU MAI IESI TU SI SA NE ZICI DE LICITATI SI TOT CE FABULEZI ! CAND AI CANDITAT AI AVUT 40 DE PROIECTE SI PANA ACUM AI REUSIT 3 SI 2 SUNT IN CURS
516HaHa(6 dec 00:47)
Articolul acesta este un pamflet nu ?
mai mult...Replica
20 apr 09:18ReplicaVIDEO. CARAMBOL cu cinci mașini în Mangalia! Una s-a răsturnat!

Un accident rutier a avut loc, sâmbătă seara, 20 aprilie a.c., în municipiul Mangalia. La fața locului, pe strada...4576

20 apr 15:56ReplicaAdolescentă din Constanța, GĂSITĂ MOARTĂ într-un apartament din Suceava. Se bănuiește o SUPRADOZĂ DE DROGURI3364
20 apr 15:58ReplicaUn șofer BĂUT a făcut prăpăd în fața Postului de Poliție Negru Vodă! VIDEO1019
20 apr 13:40ReplicaUn tren a deraiat între stațiile Năvodari și Constanța. VIDEO

Un tren privat de marfă a deraiat, sâmbătă, între stațiile Năvodari și Constanța Mărfuri. Reprezentanții CFR...1647

20 apr 11:43ReplicaInspectorii Protecției Consumatorului Constanța, pe urmele peștelui din magazine. VIDEO1348
20 apr 00:00ReplicaAFACERIST din Constanţa, condamnat la muncă în folosul comunităţii într-un dosar de înşelăciune!3367
20 apr 00:00ReplicaAcuzaţii la Teatrul de Stat Constanţa: un regizor a primit bani pentru un spectacol care nu a mai avut loc

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli, a Listei de Investiții și a...1058

20 apr 00:35ReplicaISU Dobrogea cere pompieri şi dotări de la alte inspectorate, din ţară!735
20 apr 00:00ReplicaUn hotel cu 11 etaje se va construi în Mamaia, în zona Teatrului de Vară. Investitorul, surpriză!3266
20 apr 00:00ReplicaConturile unei primării din judeţul Constanţa, BLOCATE

O societate din Bucureşti, ce are ca domeniu de activitate servicii complete de arhivare fizică, arhivare...1329

20 apr 00:00ReplicaTÂMBĂLĂU la Consiliul Judeţean, pe tema Festivalului Berii. Consilierii PNL au pus tunurile pe Palaz: ‘Consumul de alcool este un act cultural?’1059
20 apr 00:00ReplicaOne Star Security a prins contractul de pază la Primăria Constanţa1164
Vremea
14°4.9° - 14° duminică, 21 aprilie 2019
cer acoperit de noriUmiditate: 35%
Vânt: 1.39 m/s din NNE
Presiune: 1024.026 milibari

Loto
6/496813313342
5/4013192035385
joker9142628335
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 apr 00:00SportNicolae Stanciu a marcat primul său gol în campionatul de fotbal al Arabiei Saudite

Mijlocaşul român Nicolae Stanciu a marcat primul său gol în campionatul de fotbal al Arabiei Saudite, vineri, în...338

20 apr 00:00SportRăzvan Marin, dezlănţuit! Românul a marcat din nou pentru Standard

ăzvan Marin e de neoprit la Standard Liege. Românul a înscris din nou, în disputa de pe teren propriu cu Genk, scor...485

20 apr 00:00SportAstra - Craiova 0-1. Mihăilă, primul gol în Liga 1

Universitatea Craiova a câştigat primul meci după plecarea lui Devis Mangia. Conduşi de Corneliu Papură, oltenii au...303

20 apr 00:00SportHalep și compania, în haine de armată! Militarii români din Afghanistan susțin echipa României de Fed Cup

Românii din țară și din străinătate abia așteaptă să urmărească meciul din semifinalele Fed Cup, dintre...387

Local
20 apr 00:52LocalIancu Cuşu INSISTĂ. Proiectul privind aprobarea PUD-construire hotel în staţiunea Mamaia, în atenţia consilierilor locali

A doua oară cu noroc?! Planul urbanistic de detaliu - construire imobil S+P+5-8E - hotel-apartament, staţiunea Mamaia,...2340

20 apr 01:26LocalModificări în parcările din oraș!

Începând de vineri, 19 aprilie, mai multe parcări din municipiul Constanța care înainte erau deservite de taxatori...1210

20 apr 01:28LocalNava militară britanică HMS 'Echo' va face escală în Portul Constanța

Nava maritimă hidrografică britanică HMS „Echo” sosește în portul Constanța duminică, 21 aprilie, pentru o...346

20 apr 01:33LocalCâini duși la adăpostul de pe Vârful cu Dor, revendicați de proprietari!

Primăria Constanța îi anunță pe constănțenii proprietari de câini că, dacă vor constata dispariţia câinelui...652

20 apr 01:48LocalTânăr din Cernavodă, anchetat pentru FURT DE TELEFOANE!

Urmare a cercetărilor în cazul săvârșirii unei infracțiuni de furt calificat, polițiștii din cadrul Poliției...444

20 apr 02:08LocalElevii Liceului Teoretic „George Călinescu” din Constanța au dăruit de Paște

Săptămâna aceasta, Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanṭa a demarat două acțiuni caritabile în...345

20 apr 01:34LocalZIUA COPILULUI, sărbătorită la Constanţa! Prichindeii vor fi costumaţi în personajele preferate

Primăria Constanţa a demarat procedura de achiziţie a contractului de prestări servicii organizare evenimente...484

20 apr 01:35LocalAcțiuni ale studenților de la Universitatea „Ovidius” pentru copiii cu nevoi speciale

Liga Studenților din Universitatea „Ovidius” din Constanța organizează în perioada 22 – 25 aprilie a.c....307

20 apr 01:43LocalTone de lemne, confiscate de polițiștii constănțeni

Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică și ai Postului de Poliție Ostrov, împreună cu reprezentanți ai...526

20 apr 01:42LocalINCENDIU în Constanța: centrală termică distrusă!

Un apel dat la numărul unic de urgență 112, dat în miez de noapte, anunța izbucnirea unui incendiu într-o...1705

Politică
20 apr 01:17PoliticăConsilierii municipali, convocaţi în şedinţă. Vezi ordinea de zi!

În conformitate cu prevederile art. 39 alin. (1) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală,...877

20 apr 01:26PoliticăZeci de angajaţi ai Primăriei Constanţa au donat sânge!

Ajutor! 50 de angajați ai Primăriei Municipiului Constanța au donat vineri, 19 februarie, sânge în cadrul campaniei...449

20 apr 00:50PoliticăPrimăria Constanţa continuă acţiunea privind ridicarea maşinilor abandonate

Primăria Municipiului Constanța a ridicat, inventariat și depozitat în ultimele zile un număr de 5 autovehicule...490

20 apr 01:54PoliticăLiviu Dragnea, ironic „Sunt mâhnit că a ieșit Lazăr la pensie“

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, ironic, că este mâhnit că Augustin Lazăr a ieșit la pensie. Declarația a...394

20 apr 00:51PoliticăÎCCJ a decis: Judecătorii au respins redeschiderea dosarului lui Traian Băsescu

ÎCCJ a decis, vineri, respingerea cererii procurorilor de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în cazul...445

20 apr 01:57PoliticăPreşedintele Iohannis a sesizat CCR cu privire la legea referitoare la retragerea titlului de doctor

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, Curţii Constituţionale a României (CCR) o sesizare de...488

20 apr 01:51PoliticăBogdan Licu, înlocuitorul lui Augustin Lazăr. Magistratul va fi delegat de CSM procuror general interimar

Bogdan Licu va fi delegat procuror general interimar de Secția pentru Procurori a CSM, pentru o perioadă de două...436

20 apr 00:51PoliticăAugustin Lazăr, eliberat din funcţia de procuror

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Augustin...478

20 apr 01:45PoliticăDecebal Făgădău şi Costin Răsăuţeanu ALEG autobuzul albastru

Luni, 22 aprilie, angajații Primăriei Municipiului Constanța, cei ai structurilor subordonate, împreună cu primarul...887

20 apr 01:40PoliticăRareș Bogdan publică o scrisoare a unei eleve de 17 ani către Liviu Dragnea: 'Nu vă mai bateți joc!'

Capul de listă al PNL la alegerile europarlamentare, Rareș Bogdan, susține că a primit o scrisoare din partea unei...494

Monden
20 apr 00:00MondenCătălin Botezatu a vorbit despre problemele de sănătate. „Merg să îmi fac analizele în Turcia”

În ultimii ani, Cătălin Botezatu a avut probleme cu inima și se află în permanență sub supravegherea medicilor....274

20 apr 01:36MondenCine este blonda cu care a fost surprins Mario Fresh la mall. Iubitul fiicei Andreei Esca a strâns-o în braţe

Toate îi merg din plin lui Mario Fresh. A făcut o figură frumoasă la "Exatlon", în Republica Dominicană, a revenit...317

20 apr 00:00MondenAndreea Bălan s-a întors în sala de dans, după cele patru operații suferite

Andreea Bălan a publicat în mediul online câteva imagini cu care a reușit să își bucure admiratorii. Vedeta s-a...235

20 apr 18:01MondenBianca Drăguşanu le dă peste nas cârcotaşilor: „Unii cred că mănânc botox la micul dejun”

Nu e un secret pentru nimeni că Bianca Drăguşanu este adepta operaţiilor estetice pe care le face ori de câte ori...319

20 apr 00:00MondenFerma 2019. Kamara l-a eliminat pe Silviu Țolu din competiție

Un nou duel la Ferma! Joi, 18 aprilie, Silviu Țolu și Kamara au fost concurenții care s-au luptat pentru locul lor...234

20 apr 00:00MondenReacţia furibundă a Ralucăi Podea după ce a aflat că Florin Pastramă se însoară cu Brigitte

De când Florin Pastramă şi Brigitte Năstase formează un cuplu atât la Ferma, cât şi în viaţa reală, Raluca...322

20 apr 00:00MondenPăr și barbă verde-neon! Cine sunt artiștii care o concurează pe Delia

Vedetele fac tot posibilul să sară ”în ochi”. Dacă Gianina Corondan ne-a obişnuit deja, de mai bine de două...222

20 apr 00:00MondenCorina Chiriac cântă cu trupa Azur, Angela Similea lansează album nou

Interpreta şlagărelor “Strada Speranţei”, “Opriţi timpul!” sau “Trenul fericirii”, Corina Chiriac, nu...280

20 apr 00:00MondenDe ce băiatul lui Charlize Theron poartă rochiţe şi haine de fetiţe?

În ultimii ani, fanii actriţei s-au întrebat de ce fiul ei, adoptat acum şapte ani, poartă mereu rochiţe şi...302

20 apr 00:00MondenCannes 2019 - Un film regizat de o cineastă născută în România, selectat în secţiunea Cinefondation

Filmul "As Up To Now", regizat de cineasta Katalin Moldovai, care s-a născut la Sovata şi locuieşte în prezent la...225

Mapamond
20 apr 00:00MapamondPreşedintele Republicii Moldova agită spectrul alegerilor parlamentare anticipate, îndeamnă la discuţii mai constructive

Cu cât mai aproape va fi termenul de dizolvare a Parlamentului, cu atât discuţiile dintre formaţiunile care au acces...211

20 apr 00:00MapamondNoua armă tactică testată de Coreea de Nord este pentru confruntări terestre

"Noua armă tactică ghidată" testată miercuri de Coreea de Nord este un sistem de rachete pentru confruntări...232

20 apr 00:00MapamondMarea Britanie: Femeia ucisă în cursul revoltelor de la Londonderry era o tânără jurnalistă de investigaţie

Femeia împuşcată mortal joi seara la Londonderry era o ziaristă considerată o ''speranţă'' a jurnalismului de...227

20 apr 00:00MapamondFranţa desfăşoară 60.000 de poliţişti şi jandarmi pentru încă un protest al „vestelor galbene“

Peste 60.000 de poliţişti şi jandarmi vor fi desfăşuraţi sâmbătă în Franţa, la cea de-a 23-a manifestaţie...239

20 apr 00:00MapamondJaponia: Un şofer octogenar a provocat un grav accident de circulaţie la Tokyo

Un şofer octogenar a provocat vineri un grav accident de circulaţie la Tokyo, soldat cu zece răniţi, dintre care doi...245

20 apr 00:00MapamondO mie de migranţi cubanezi în ultimele zile, la graniţa dintre Mexic şi SUA, anunţă autorităţile mexicane

O mie de migranţi cubanezi au sosit în oraşul mexican Ciudad Juarez, la graniţa de nord cu SUA, şi alţi 400 s-au...213

20 apr 00:00MapamondIrlanda de Nord: O femeie ucisă la Londonderry, poliţia suspectează „un incident terorist“

O femeie de 29 de ani a fost ucisă în cursul nopţii de joi spre vineri într-un schimb de focuri la Londonderry, în...208

20 apr 00:00MapamondGrecia: Explozia unei grenade în faţa consulatului rus, revendicată de anarhişti

Un grup anarhist grec a revendicat joi explozia unei grenade, în martie, în faţa consulatului Rusiei la Atena,...216

20 apr 17:21MapamondFranţa aduce un omagiu „eroilor“ salvatori ai catedralei Notre-Dame din Paris

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a mulţumit joi pompierilor care s-au luptat cu flăcările la catedrala...221

20 apr 00:00MapamondONU: Mii de copii ai jihadiştilor străini, concentraţi într-o tabără în Siria

Un înalt responsabil al ONU a invitat joi ţările lumii să-şi asume responsabilitatea pentru cetăţenii lor aflaţi...218

Sănătate
19 apr 00:19SănătatePacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

Tânăra Mădălina Neculai, din Tulcea, care a fost transferată la un spital din Belgia, după ce a suferit arsuri...1610

17 apr 01:37SănătateSpitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Spitalului Clinic...1318

17 apr 04:05SănătateREVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

O tânără de 25 de ani din Tulcea, aflată în stare gravă, fiind intubată, după ce a suferit arsuri pe 40% din...854

13 apr 01:48SănătateProiect benefic pentru comunitate: cursuri de asistente medicale în Hârșova!

Sistemul sanitar din orașul constănțean Hârșova se dezvoltă. Astfel, în Spitalul Orășenesc Hârșova vor fi...1424

13 apr 17:54SănătateAsistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

S-a încheiat ancheta internă desfășurată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”...3980

13 apr 00:29SănătateReacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Referitor la recenta vizită a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență...2382

12 apr 00:50SănătatePacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre...7357

11 apr 00:35SănătateSpitalul Județean Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar”

În vreme ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre „dezastrul” pe care l-a găsit pe secțiile...3155

9 apr 01:42SănătateANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut, duminică seara, 7 aprilie a.c., de Ziua Mondială a Sănătății, un...5027

5 apr 22:57SănătateMedicii Adrian Streinu Cercel și Mihai Craiu, prezenți la Constanța pentru a vorbi despre vaccinare!

Vaccinarea împotriva virusului hepatitei B, vaccinarea în cancer între prevenție și tratament și prevenirea...2022