rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 14 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Peste un milion de euro

Constanţa bate recordul la iluminat festiv. Iată TOATE DETALIILE contractului!

Constanţa va fi, probabil, şi anul acesta pe podiumul celor mai cheltuitoare oraşe din România în privinţa iluminatului festiv de iarnă. Municipalitatea a pus la bătaie de această dată nu mai puţin de 5,3 milioane de lei pentru luminiţele de sărbători, iar contractul final a costat peste un milion de euro. Banii vor fi împărţiţi între „iluminaţii” de serviciu ai primăriei, celebra Luxten, dar şi o prezenţă cu totul surprinzătoare: firma unui fost deputat dâmboviţean PNL şi a fiicei sale, cea care trebuia să deschidă în 2016 lista de candidaţi liberali a Constanţei la Camera Deputaţilor.

Primăria Constanţa a atribuit pe 13 noiembrie 2018 contractul pentru iluminarea festivă de iarnă a oraşului, în urma unei licitaţii declanşate pe 8 septembrie 2018. Potrivit primăriei, „subiectul contractului îl constituie închirierea inclusiv montarea-demontarea unor instalaţii de iluminat festiv, pe perioada sărbătorilor de iarnă: - Iluminatul festiv - LOT I Iluminat festiv al străzilor din municipiul Constanța se va realiza pe bulevardul 1 Mai, bulevardul 1 Decembrie, bulevardul Alexandru Lapusneanu, bulevardul I.C.Bratianu, strada Dezrobirii, strada Soveja şi Şoseaua Mangaliei.

- Iluminatul festiv - LOT II Iluminat festiv traditional romanesc al străzilor din municipiul Constanța se va realiza pe bulevardul Tomis, bulevardul Ferdinand, bulevardul Mamaia, strada Mircea cel Batrân, intrarea în oras dinspre Ovidiu, intrarea în oraş dinspre Valul lui Traian, intrarea în oraş dinspre Mangalia şi 5 vapoare.

- Iluminatul festiv - LOT III Iluminat festiv în zona Peninsulară Piața Ovidiu Constanța (Revelion) se va realiza în Piața Ovidiu.

- Iluminatul festiv - LOT IV Iluminat festiv în Parcul Tăbăcăriei zona Țara Piticilor din municipiul Constanța (Orășelul Copiilor) se va realiza în Parcul Tăbăcăriei zona Țara Piticilor”.

Cine împarte milionul de euro

Valoarea estimată iniţial a contractului era de 5.300.000 de lei, iar valoarea finală atribuită a fost de 4.806.603,28 lei, fără TVA, echivalentul a peste un milion de euro. Banii au fost împărţiţi frăţeşte între două firme: loturile 1 şi 3 au fost adjudecate de Euro Audit Service SRL din Târgovişte, care va încasa în schimb de la Primăria Constanţa 1.198.719,45 lei, respectiv 533.928,93 lei, iar loturile 2 şi 4 au revenit celebrei Luxten Lighting Company SA, ce va primi 2.103.733,36 lei, respectiv 970.221,54 lei.

Peste 100.000.000 de euro de la stat

Luxten Lighting Company SA nu mai are nevoie de nicio prezentare. Firma bucureşteană deţine monopolul serviciilor de iluminare stradală în Constanţa, atât pentru contractele oferite de primărie, cât şi pe cele derulate de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa. Luxten a fost fondată în 1993 de către fostul ofiţer al Securităţii Boszormeny Zoltan, care a cumpărat de la stat fabrica de becuri Electrofar Bucureşti.

Boszormeny a ieşit din acţionariatul firmei în 2003. În iunie 2017, cei trei acționari principali ai Luxten au decis să le cedeze gratuit directorului general și celui adjunct al companiei acțiuni reprezentând cumulat 15,7248% din capitalul firmei. Astfel, proprietarii Luxten, Claudiu Rădulescu, Olimpia Moica și Ionel Pepenică, și-au cedat gratuit din acțiunile deținute la companie către Monica Maria Bucur, președintele directoratului Luxten, și Silvian Șerbănescu, vicepreședinte.

Luxten Lighting Company SA a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 179.762.757 lei și un profit net de 16.113.010 lei, cu 346 de angajați, dar și datorii totale de 70.985.257 lei. Compania la care a fost angajată şi Elena Băsescu, fiica cea mică a fostului preşedinte Traian Băsescu, deține monopolul iluminatului public în mai multe mari orașe din România, precum București, Ploiești, Constanța și multe altele. În ultimii ani, Luxten a primit peste 150 de contracte de la stat, în valoare totală de peste 100.000.000 de euro.

Cum a pierdut Camera Deputaţilor

Foarte interesante sunt lucrurile şi cu Euro Audit Service SRL. Firma are ca domeniu de activitate lucrări de instalaţii electrice şi a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 10.022.987 lei şi un profit net de 461.756 lei, cu 35 de angajaţi, dar şi datorii de 5.785.520 lei. Euro Audit Service SRL este deţinută de fostul deputat liberal de Dâmboviţa Vasile Horga şi de fiica acestuia, Gabriela Horga.

Firmele lor au promit contracte de milioane de la stat, iar fiica deputatului a ocupat mai multe funcţii de conducere în mari companii de stat sau private precum Romaero, Eximbank, Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Societate de Administrare Active Feroviare SAAF SA, Distrigaz Suez etc. Fostă consilieră a europarlamentarului Daniel Dăianu şi a ministrului Daniel Chiţoiu, Gabriela Horga este căsătorită din 2010 cu Alexandru Cârlig, fiul fostului şef al Poliţiei Costanţa, Ion Cârlig.

Tânăra este cadru didactic la Universitatea “Ovidius” Constanţa, dar şi la ASE Bucureşti. În 2016, despre Gabriela Horga se ştia că a fost impusă de Bucureşti pe primul loc în lista de candidaţi ai PNL Constanţa pentru Camera Deputaţilor. Iureşul stârnit de afacerile sale cu statul au văduvit-o însă pe tânără de deputăţie, PNL alegând să o retragă de pe listă.

Constanţa, de şapte ori mai cu moţ decât restul ţării

Revenind la iluminarea stradală de sărbători, Primăria Constanţa a fost anul trecut oraşul cu cele mai mari cheltuieli alocate beculeţelor festive. Astfel, dacă Primăria Capitalei a cheltuit puţin peste 3 milioane pentru iluminatul festiv de iarnă într-un oraş de şapte ori mai mare decât Constanţa, municipalitatea tomitană a scos din buzunar 4,6 milioane de lei.

La polul opus, Primăria Timişoara nu a cheltuit niciun leu, folosind instalaţiile cumpărate în anii anteriori. În medie, primăriile din România au cheltuit în 2017 o sumă de 711.995,55 lei pentru iluminarea stradală de sărbători. Mai cu moţ, Constanţa a cheltuit de aproape şapte ori mai mult.

R.C.

joi, 6 decembrie 20184347
Comentarii

00beznatotala(10 dec 21:58)
Constanta e in bezna. De vineri 7.12.2018 iluminatul public NU FUNCTIONEAZA. Alo nenea Fatalau ce astepti sa il repari? Craciunul anului 2118?
01Anca(6 dec 22:51)
Nici bine nu s-au instalat ca s-au si ars beculetele, multe sunt nefunctionale, vechi , pacat
03Ion(6 dec 19:11)
Cand a dat prima zapada, au fost inregistrate vreo 1000 fracturi la urgente pentru ca nimeni din primarie nu a catadicsit sa se gandeasca la faptul ca pe trotuare era patinoar. Deci nu exista bani pentru niste sare macar pe trotuarele cu trafic intens dar sunt bani pentru fanteziile umede dar costisitoare ale administratiei orasului. Beculetele din anii trecuti nu erau bune? Bine ca acum stim si noi care sunt lipitorile si loazele de politicieni care sug banii platitorilor de taxe constanteni.
11Taximetristu(6 dec 17:24)
Don't cry dog...voi a-ti votat PSD
61Andrei(6 dec 16:30)
Constanta e frumos iluminat. Hai sa nu fim carcotasi. Iar firmele care au castigat trebuiesc platite. Ce atatea comentarii tiganesti.
110Ioana(6 dec 15:30)
Si tot ca un rahat arata.
011La cheltuit sa nu se priceapa(6 dec 14:46)
Futegadau da din bani prostilor , doar nu din buzunarul lui . Cosntanta arata jalnic . Mizerie cat vezi cu ochi , constructii facute pe unde a vrut fiecare . Au slutit orasul Constanta care candva era de toata frumusetea . Cand ai sobolani la conducere nu te poti astepta la ceva mai bine .
013Alexx(6 dec 14:02)
Mizeria din piata ovidiu are iz penal. O caruta de bani pe un talcioc ce se vrea christmas market. Bine ma. Pe mircea e iluminat festiv? Pe ferdinand?
011Primar jegos(6 dec 13:10)
Sa dai peste 1 milion de euro pentru niste luminite.... of of
211STELUTE(6 dec 12:18)
Ca la machedoni!Jalnic arata orasul!
013Vasile(6 dec 11:14)
Pacat ca in mijlocul Constantei, Pe strada renasteii de o luna de zile nu merge iluminatul public. Oare nimeni din primarienu vede ca de auzit se pare ca nu audenimeni desi am facit o gramada de reclamatii.
019olga(6 dec 09:51)
un rahat de iluminat, cel mai slab si mai prost , asa primar - asa arata si orasul, niciodata nu a aratat asa de sin istru de sarbatori
111Observatie(6 dec 09:21)
In Bucuresti anul trecut au fost aceleasi ornamente
83vasilica(6 dec 09:03)
Nu poti compara Primaria Capitalei cu Primaria Constanta la cheltuieli. Primaria Capitalei are un buget, primariile de sector, alte bugete si, evident, alte zone de acoperit. Doar daca acele cheltuieli de 3 milioane de lei sunt ptr Primaria Capitalei plus Primariile de Sector de la 1 la 6, atunci se justifica acea comparatie facuta. Ca idee.
025muie pesede !(6 dec 08:25)
Constanteni, aici sunt banii dumneavoastra ! Multa muie cu cacat hotul fagadau, muie dragnea, muie pesede !!!
025gogu(6 dec 08:15)
Luxten e firma pesedista care "cistiga" mereu licitatii .
014nicu,piticu(6 dec 08:09)
bani din banii taxelor si impozitelorplatite de locuitori sa faca fala unor primari si a acolitilor lor , e bine ca ai lumina ferie , dar si asa dai in gropanele din strazi si in mizeria periferiei din columbia , cernavoda!!
09harry(6 dec 07:06)
dupa celebra replica a barbosului "sa fie lumina", aparent orasul nu vrea sa se dezminta de cele credincioase. Lumina vreti..lumina aveti..partea proasta e ca voi o platiti, dar la cat se fura nimeni nu se plange observ. taceti si inghititi, si la urma platiti.
020tara arde babele se piaptana(6 dec 06:07)
cu aceasta suma imensa se puteau face multe lucruri investitie in adaposturi pt oamenii strazii ori locuinte pt copii orfani, ori se puteau cumpara masini de dezapezire care sa intre si pe arterele secundare din orasi unde atunci cand ninge se formeaza polei nici nu poti iesi din casa ca iti rupi picioarele de miscat masina din parcare nu se mai pune problema ca daca nu e dezapezita strada traiesti izolat, acesti bani puteau fi folositi pt salariile paznicilor din scoli unde salariul acestor angajati este platit din banii parintilor , se putea investi in spitale dar ca la noi la nimenea
038de-aici suge psd(6 dec 02:54)
de-aia orasul involueaza cam de vreo 15 ani.la noi e cel mai mare regres din Romania,din oras turistic si cu economie productiva am ajuns tiganistan si fief de escroci.Banii se intorc unde trebuie restul e can-can.
031BATAIE DE JOC(6 dec 02:48)
PROBLEMELE SUNT SI ALTELE PE LANGA BANII ALOCATI, DACA MONTAJUL PE STALPI DE BETON NU ESTE VREO PROBLEMA, IN SCHIMB PE STALPISORII DE FIER DEJA SUNT ARCUITI DE LA PROCESUL DE ANCORAREA INSTALATILOR SI GREUTATEA LOR, RUSINE RUSINE RUSINE ! PS. NU UITATI SA BETI APA DE LA ROBINET ! NU DE ALTA DA E CEA MAI SCUMPA DIN TARA ! FAGABOULE MERGI PE LINIA ASTA CA TE BATE ORICINE ! LUMEA O SA VOTEZE CU ORICINE DOAR CA SA NU MAI IESI TU SI SA NE ZICI DE LICITATI SI TOT CE FABULEZI ! CAND AI CANDITAT AI AVUT 40 DE PROIECTE SI PANA ACUM AI REUSIT 3 SI 2 SUNT IN CURS
516HaHa(6 dec 00:47)
Articolul acesta este un pamflet nu ?
mai mult...Replica
14 dec 15:52ReplicaUn primar și un fost viceprimar au MURIT în drum spre Constanța, într-un accident rutier!

Tragedie în drum spre Constanța! Nefericitul eveniment s-a petrecut vineri, 14 decembrie, pe DJ 221, între...3472

14 dec 15:17ReplicaDESCINDERI la Constanța: DROGURI, ȚIGĂRI și PISTOALE descoperite în mai multe locuințe!3074
14 dec 00:00ReplicaMarci a fost CONDAMNAT la peste 6 ani de închisoare! A fost 'SĂLTAT' de polițiști!6660
14 dec 11:35ReplicaANCHETĂ! Un vârstnic a fost BĂTUT în propria casă de către trei indivizi!

Trei bărbați au ajuns în arest după ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova au depus...1484

14 dec 00:00ReplicaȘOFERII cu 'PROBLEME' preferă mărcile BMW și Mercedes și se iau la 'ÎNTRECERE' cu polițiștii1956
14 dec 00:00ReplicaCONCLUZIA după DEZASTRUL din Piaţa Ovidiu: 'Constanţa nu duce un târg privat'. OARE?5313
14 dec 00:00ReplicaSunteţi curioşi să aflaţi salariile angajaţilor din Primăria Constanţa începând cu 2019?

La ultima şedinţă de Consiliu Local Municipal Constanţa, ce va fi convocată la sfârşitul acestei luni, vor fi...3750

14 dec 00:00ReplicaCa-n filmele cu PROȘTI! Un OBSEDAT SEXUAL din Constanța a fost PRINS de DOUĂ ORI în FLAGRANT, în ACELAȘI LOC!2913
14 dec 00:15ReplicaACCIDENTUL cu 4 maşini, de pe podul de la Medgidia, provocat de un şofer care are 73 de ani! Cum s-a întâmplat1342
14 dec 00:00ReplicaCurtea de Conturi: prejudiciu de peste 200.000 lei la Confort Urban. Foști directori ai societății, scăpați de răspundere!

Cum au scăpat foștii angajați ai Confort Urban SRL Constanța de răspundere patrimonială, după ce Curtea de...1418

14 dec 00:00ReplicaAl patrulea individ din gruparea care a LEGAT și BĂTUT paznici A FUGIT DIN ȚARĂ!964
14 dec 00:00ReplicaKristina Mutiş: ‘Bineînţeles că există pensionari multumiţi. Însă, cei nemulţumiti sunt mai vocali şi de aceea par mai mulţi’1160
Vremea
1° - 1.8° vineri, 14 decembrie 2018
ploaie ușoarăUmiditate: 100%
Vânt: 5.62 m/s din ENE
Presiune: 1034.42 milibari

Loto
6/4911925324143
5/4041220273435
joker6242532426
Horoscop
mai mult...SPSportRT
14 dec 00:00SportSurpriză uriașă în Europa League! AC Milan ELIMINATĂ după o înfrângere rușinoasă în Grecia. Toate echipele calificate

Joi seară s-au stabilit cele 24 de formații care vor merge în ”șaisprezecimile” Europa League. Marea surpriză a...487

14 dec 00:00SportFotbalul e pe goluri, nu pe ochi frumoși! PAOK-ul lui Lucescu a fost cu posesia și cu ratările, BATE cu calificarea în primăvara EL

...280

14 dec 00:00SportSimona Halep a fost desemnată în premieră campioană mondială de ITF

Simona Halep a primit încă un premiu după sezonul de vis 2018. Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat că...364

14 dec 00:00SportFederer și Nadal vor juca împreună la dublu în 2019! Roger a făcut anunțul: ”Va fi ceva special!”

Roger Federer și Rafael Nadal vor forma din nou echipă în 2019! Anunțul a fost făcut chiar de tenismanul elvețian,...273

Local
14 dec 04:04LocalElevii Liceului Teoretic Lucian Blaga au împărtășit magia sărbătorilor de iarnă!

Joi, 13 decembrie, toți elevii Liceului Teoretic ,,Lucian Blaga’’ Constanța împreună cu învățătorii,...676

14 dec 04:02LocalA accidentat un bărbat pe trecere și a FUGIT! A fost prins în trafic

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, în data de 12.12.2018, ora 12.25, a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia,...1859

14 dec 04:01LocalCondamnat pentru tăinuire, prins de polițiștii constănțeni

Polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Eforie, la data 13 decembrie a.c., în jurul orei 13.30, au depistat un...495

14 dec 03:25LocalUn șofer BEAT a LOVIT o bornă rutieră, s-a RĂSTURNAT, iar mașina a luat FOC!

Un bărbat de 25 de ani din Tulcea, în noaptea de 12 spre 13 decembrie a.c., în timp ce conducea un autoturism pe DN...1190

14 dec 04:00LocalAccident rutier cu persoană încarcerată, la Constanța: a fost rănit și un copil!

Un accident rutier a avut loc în Constanța, joi, 13 decembrie, pe strada Călărași, colț cu Mihai Viteazu, o...2423

14 dec 03:59LocalContainer sosit din China, controlat de polițiști în portul Constanța

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în data de 12.12.2018, s-au sesizat din oficiu cu privire la...515

14 dec 03:32LocalParfumuri susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de către polițiști

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, județul Constanța, în data de...415

14 dec 03:30LocalTrei șoferi prinși la volan sub influența băuturilor alcoolice

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, la data de 12 decembrie a.c., în jurul orei 15.00, au depistat un bărbat,...392

14 dec 03:29LocalTânăr din Murfatlar, condamnat pentru tâlhărie și furt

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Murfatlar, la data 12 decembrie a.c., au depistat un tânăr, în vârstă...1265

14 dec 03:27LocalÎn zona Eden - Bişniţar amendat de poliţiştii locali pentru comerţul cu ţigări netimbrate

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au depistat, în cursul zilei de 12...590

Politică
14 dec 03:57PoliticăAdministraţia locală pune la cale o TAXĂ de emitere a avizului de oportunitate pentru PUZ-uri

Consilierii locali municipali constănţeni vor dezbate, în şedinţa care va avea loc la finele aceste luni, o serie...1479

14 dec 00:00PoliticăIMPOZITE majorate şi cu 500% pentru clădirile lăsate în paragină la Constanţa - iată lista discutată de consilieri

Consilierii locali au primit, în avansul şedinţei care va fi convocată de primarul Decebal Făgădău la sfârşitul...493

14 dec 00:00PoliticăŞedinţă a Consiliului Local Municipal: autobuzele Isuzu vor ajunge în administrarea RATC

În şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa care va avea loc la finele acestei luni, pe ordinea de zi va figura...405

14 dec 04:04PoliticăOficial, proiectele discutate şi aprobate în şedinţa de Guvern! Decizie şi în privinţa subprefectului de Constanţa!

Iată proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act în ședința Guvernului României din 13...999

14 dec 04:03PoliticăDăncilă: „Pensiile se plătesc înainte de Sărbători”

Bugetarii vor avea liber și pe 24 şi 31 decembrie. Executivul a anunțat că cele două zile de luni vor fi libere,...428

14 dec 04:01PoliticăDecebal Făgădău a primit colindători. Holul Primăriei Constanța a răsunat de glasurile copiilor!

Holul instituției a răsunat de glasurile copiilor de la școlile și grădinițele din oraș. Recitalul a fost deschis...487

14 dec 03:22PoliticăConsilierii județeni, convocați în ședință. Vezi ordinea de zi!

În conformitate cu dispoziţiile art. 94 alin. 1 şi 3 din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale,...390

14 dec 03:24PoliticăDoi consilieri locali constănțeni s-au implicat într-o acțiune caritabilă. Sute de copii necăjiți vor avea sărbători fericite!

Sărbătorile de iarnă sunt așteptate, cu mare drag, de toți românii, pentru a marca nașterea lui Isus cum se...357

14 dec 03:30PoliticăUn fost ministru de Interne a fost eliberat din închisoare

Fostul ministru de Interne, Gabriel Berca, condamnat în decembrie 2017 la doi ani de închisoare cu executare, a fost...490

14 dec 03:27PoliticăO sută de ani de pescărie românească, celebrați la Constanța

Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat, în data de 12 decembrie 2018, la conferința intitulată "100...544

Monden
14 dec 00:00MondenFostul soţ al Elenei Băsescu este din nou singur? Maria Grigoriu a şters pozele cu el de pe Instagram

În primăvara acestui an, Bogdan Ionescu, fostul soţ al Elenei Băsescu, şi noua lui iubită, Maria Grigoriu, au...287

14 dec 19:11MondenCleopatra Stratan, în cea mai scurtă rochiță. Se face din ce în ce mai frumoasă

Cântă de la trei ani, învață dintotdeauna foarte bine și la 16 ani s-a transformat dintr-o fetiță adorabilă,...433

14 dec 19:12MondenRuby a rămas în India, după filmările la „Asia Express“

Cele două luni petrecute în India şi în Sri Lanka la filmările pentru reality-show-ul „Asia Express” (Antena 1)...287

14 dec 19:12MondenToni Grecu revine cu Divertis la TVR 1

Revenire spectaculoasă în grila de programe a postului TVR 1! După şapte ani de la demisia din PRO TV, Tony Grecu...337

14 dec 19:12MondenMama lui Kevin din „Singur acasă“ este de nerecunoscut! Cum arată actriţa Catherine O'Hara la 64 de ani

A făcut furori în anii ’90, odată cu lansarea mondială, însă în România este în continuare unul dintre cele...428

14 dec 19:13MondenDublura Millei Jovovich vrea 2,5 milioane dolari că şi-a pierdut mâna în timpul filmărilor

Olivia Jackson, de 37 de ani a suferit un accident îngrozitor, la filmări, în timpul unei cascadorii cu motocicleta,...337

14 dec 00:00MondenKeira Knightley va primi titlul de Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic la Palatul Buckingham

Actriţa Keira Knightley va primi titlul de Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic (OBE) pentru servicii deosebite...187

14 dec 00:00MondenFestivalul de Film de la Berlin a anunţat primele filme din competiţie

Cele mai recente filme semnate de regizorii germani Fatih Akin şi Angela Schanelec precum şi de cineastul francez...143

14 dec 00:00MondenThe Cure, Radiohead şi Janet Jackson, incluşi în Rock & Roll Hall of Fame în 2019

Trupele britanice The Cure şi Radiohead precum şi cântăreaţa americană Janet Jackson vor intra în Rock & Roll...145

14 dec 00:00MondenAvril Lavigne va lansa un nou album de studio pe 5 februarie 2019

Cântăreaţa Avril Lavigne a anunţat miercuri că va lansa în luna februarie un nou album de studio, primul material...151

Mapamond
14 dec 00:00MapamondCancelarul Angela Merkel va cere la summitul UE prelungirea sancţiunilor împotriva Rusiei

Cancelarul german Angela Merkel a declarat miercuri că va cere la summitul UE de săptămâna aceasta prelungirea...155

14 dec 00:00MapamondTheresa May câştigă votul de încredere din partea Partidului Conservator cu 200 de voturi contra 117

Premierul Theresa May a câştigat miercuri noaptea votul de încredere din partea Partidului său Conservator, dar 117...154

14 dec 00:00MapamondConvorbire a preşedintelui Trump cu omologul său mexican privind migraţia

Preşedintele american Donald Trump şi omologul său mexican Andres Manuel Lopez Obrador au avut miercuri o convorbire...161

14 dec 00:00MapamondVotul parlamentului britanic asupra acordului privind Brexit-ul, stabilit pentru ianuarie

Parlamentul britanic se va pronunţa în ianuarie asupra acordului privind Brexit-ul încheiat de premierul Theresa May...149

14 dec 00:00MapamondCăpitanii navelor ucrainene sechestrate de Rusia refuză să depună mărturie, conform avocaţilor lor

Căpitanii a două dintre vasele ucrainene sechestrate de Rusia, aflaţi în arest la Moscova, au refuzat să depună...190

14 dec 00:00MapamondAccident de tren în Turcia: 9 morţi şi 47 de răniţi, potrivit unui bilanţ actualizat

Cel puţin 9 persoane au murit şi 47 au fost rănite joi într-un accident în care a fost implicat un tren de mare...166

14 dec 00:00MapamondPapa Francisc va vizita Bulgaria şi Macedonia în mai 2019

Papa Francisc va efectua o vizită în Bulgaria şi Macedonia în perioada 5-7 mai anul viitor, a anunţat joi...152

14 dec 18:07MapamondAtac armat la Strasbourg: Trei morţi şi 13 răniţi - nou bilanţ

Atentatul comis marţi la Târgul de Crăciun de la Strasbourg a făcut trei morţi şi treisprezece răniţi, dintre...157

14 dec 00:00MapamondUn comitet de experţi a dat undă verde canabisului în scop medicinal în Franţa

Comitetul de experţi înfiinţat de Agenţia franceză pentru Siguranţa Medicamentelor (ANSM) consideră ''pertinentă...170

14 dec 00:00MapamondPapa Francisc va oficia prima liturghie a unui suveran pontif în Peninsula Arabă

Papa Francisc va oficia prima liturghie a unui suveran pontif în Peninsula Arabă în luna februarie şi va vizita una...161

Sănătate
13 dec 03:45SănătateTratament salvator pentru pacienții cu accident vascular cerebral, la Spitalul Județean Constanța

Medicii din cadrul Secției de Neurologie au participat zilele trecute la o simulare națională, desfășurată sub...1273

12 dec 03:27SănătateVor fi livrate ambulanţe în toată ţara. Vin şi la Constanţa

Primele 300 de ambulanţe, achiziţionate prin Programul POIM 2014 - 2020, vor fi livrate începând de marţi, anunţă...461

12 dec 01:20SănătateAJUTAŢI-L PE VLĂDUŢ! Apel umanitar: Un băieţel de 6 ani, diagnosticat cu neuroblastom POATE FI SALVAT

Un băieţel de 6 ani poate fi salvat cu ajutorul dumneavoastră. Vlăduţ Cîrciu, copilul colegului nostru Sorin, a...362

7 dec 00:16SănătateCardurile naţionale de sănătate expirate, valabile încă doi ani de la data expirării

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate anunță furnizorii de servicii medicale aflaţi în contract cu...802

1 dec 10:57SănătateDupă cazul de la Giuleşti, este aşteptat un control şi la Maternitatea Spitalului Judeţean Constanţa

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait...1544

30 noi 00:36SănătatePoliclinicile 1 și 2 ale Spitalului Județean Constanța, ÎNCHISE în minivacanța de Ziua Marii Uniri

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța aduce la cunoștința...666

29 noi 00:31SănătateSpitalul din Medgidia caută medic nefrolog

Ne confruntăm cu un deficit de medici nefrologi la nivelul întregii ţări. Potrivit dr. Liliana Tuță, președintele...1021

27 noi 00:48SănătateChemoembolizări în Spitalul Județean Constanța

Patru ședințe de chemoembolizare au fost efectuate, cu succes, la sfârșitul săptămânii trecute. Doi dintre...1369

24 noi 04:34SănătateSăptămână Europeană a Testării. Constănțenii, chemați să se testeze pentru hepatită și HIV!

Fundaţia Baylor Marea Neagră se alătură organizaţiilor neguvernamentale, instituţiilor şi liderilor de opinie din...878

21 noi 01:19SănătatePacienții constănțeni care suferă de HIV, fără tratament! Nu există contract de achiziție pentru medicamente

Pacienţii români care suferă de HIV au rămas fără tratament, probleme majore cu lipsa medicaţiei fiind...851