REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CONSTANŢA NEAGRĂ! Accidente MORTALE şi sinucideri! Care este explicaţia?

CONSTANŢA NEAGRĂ! Accidente MORTALE şi sinucideri! Care este explicaţia?

Replica API 24 noiembrie 2017 | 00:00 611

Ce spune psihologul criminalist

Ce spune psihologul criminalist

În ultima perioadă, evenimentele petrecute în Constanța au creionat un peisaj morbid! Accidente rutiere pe bandă rulantă, unele mortale, apoi au urmat actele de suicid, și aici ne referim la oameni care și-au pus ștreangul de gât, s-au aruncat în fața trenului și s-au aruncat de la geamul locuinței. Care este explicația pentru toate acestea? Psihologul criminalist, Liviu Chesnoiu, a precizat că este vorba despre apropierea sărbătorilor de iarnă, o perioadă foarte dificilă pentru persoanele sensibile și cu probleme psihice, dar și încărcătura tot mai mare pe care psihicul nostru o ”soarbe”, fără să vrea, din cotidian.

La finele săptămânii trecute apărea informația că arde un apartament în Constanța. Ulterior s-a stabilit că focul a fost pus intenționat. Situația de fapt a arătat că un militar care stătea în chirie a incendiat locuința și a fugit. La scurt timp a fost găsit călcat de tren în gara București. Cel mai probabil că la mijloc a fost un suicid. Apoi, sâmbătă, 18 noiembrie, în jurul orei 21.25, o persoană, care se angajase în traversarea carosabilului prin loc nepermis, a fost accidentată grav de un autoturism care rula pe șoseaua Mangaliei. Șoferul era băut.

Apoi, la data de 21 noiembrie a.c., ora 8.08, o femeie, de 58 de ani, din Constanţa, a condus un autoturism Dacia Sandero, pe DN 39, dinspre Constanţa către Agigea, iar pe raza localităţii Lazu, nu s-ar fi asigurat la schimbarea direcţiei de mers de pe banda 1 către banda 2, intrand în coliziune cu un alt autoturism Mercedes, condus de un tânăr de 23 de ani, din Constanţa. În urma accidentului rutier a rezultat rănirea gravă a unei femei, de 66 de ani, pasageră în primul autoturism, care a decedat la spital, precum şi rănirea uşoară a celor doi conducători auto.

Tot pe 21 noiembrie, un accident rutier grav a avut loc în zona Tomis Nord (Rustic) din municipiul Constanța, acolo unde un pieton a fost accidentat grav, ajungând în comă la spital. În aceeași zi,un bărbat în vârstă de 63 de ani s-a aruncat de la etajul unui bloc situat pe Aleea Topolog. Cercetările la fața locului au scos la iveală că bărbatul s-ar fi aruncat de la fereastra bucătăriei apartamentului, unde locuia singur. Înainte de a se arunca de la etaj, acesta și-ar fi tăiat venele. Apoi a avut loc un alt accident rutier în zona Doraly, mai multe persoane ajungând la spital. Dar șirul tragediilor nu s-a oprit aici. Un alt bărbat s-a spânzurat, iar în seara de miercuri, 22 noiembrie, altul s-a aruncat în fața trenului. Ziua de joi, 23 noiembrie, a continuat cu alte accidente rutiere, vreo 4 la număr, până la orele prânzului, dar și cu o persoană găsită moartă în șanț, la Mihail Kogălniceanu.

Ce spune psihologul criminalist

Psihologul criminalist, Liviu Chesnoiu, a explicat că nu este vorba despre un ”fenomen” instalat la Constanța, ci la nivel național. La mijloc ar fi vorba de apropierea sărbătorilor de iarnă, care reprezintă o perioadă foarte dificilă pentru persoanele sensibile și cu problemele psihice. În ceea ce privește multitudinea de accidente, se pare că explicația s-ar lega de faptul că suntem foarte agitați și grăbiți, psihicul fiind foarte încărcat cu tot ce se întâmplă peste zi. ”Este o zarvă totală, un haos.

Aceasta este psihologia noastră: în apropierea sărbătorilor umblăm haotic după chilipiruri și toate cele. Intervine și stresul și toată situația națională, legată inclusiv de ceea ce se întâmplă și se difuzează la televizor, de tot ce ne înconjoară. Este o încărcătură pe care psihicul o resimte. În ceea ce privește toate aceste suiciduri, toți oamenii aceștia se simt și mai singuri. Pentru că, în mintea unui sinucigaș este chestia asta: aoleo, ce mă fac eu de sărbători.

În primul rând, ei au niște probleme psihice. Nu pot comunica, au avut ei niște probleme, apăsări. Și, nediscutându-le și nefiind ajutați, da, se ajunge la așa ceva. Noi trebuie să ne autocontrolăm, să găsim modalități să ne relaxăm. În trafic nu mai există respect, totul este foarte agresiv. Ar trebui să ascultăm o muzică relaxantă, să încercăm să ne păstrăm calmul. Iar persoanele cu probleme psihice au nevoie de susținerea familiei și ajutor de specialitate”, a declarat, pentru ”Replica”, Liviu Chesnoiu.

Liliana CHIRU

Citește și: https://www.replicaonline.ro/accident-rutier-mortal-imagini-si-detalii-incredibile-336878/

https://www.replicaonline.ro/soferul-care-a-bagat-un-barbat-in-coma-in-zona-far-era-baut-336554/

https://www.replicaonline.ro/militarul-dezertor-care-ar-fi-incendiat-un-apartament-din-constanta-gasit-mort-336916/

https://www.replicaonline.ro/o-tanara-a-facut-prapad-a-bagat-o-femeie-in-coma-si-a-distrus-o-masina-pe-contrasens-336874/

https://www.replicaonline.ro/barbat-mort-dupa-ce-s-a-aruncat-de-la-etajul-unui-bloc-din-constanta-si-a-taiat-venele-inainte-sa-sara-pe-fereasta-336766/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
au citit replica si s-au sinucis
5
0
Nu exista o motivatie pozitiva reala ,o tinta pentru viitor. Cum majoritatea traiesc de azi pe maine din te miri ce,socurile date de incapacitatea de a-si asigura cele necesare traiului,lipsa de incredere in a spune cuiva necazurile,disolutia sociala,toate astea duc la clacajul multora. Unii pur si simplu o iau razna cu capul,unii se sinucid.
1
0
In loc Faurei si Dobromir cetatenii de etnie turca nu stiu sa scrie si sa citeasca dar obtin permis de conducere.Asta ar fi o explicatie
4
1
Explicatia este ca la noi orasul costa 300 de euro ! ! ! luati camerele de pe masini si convingetiva domnilor de la DGA
2
2
nenea psihologul are dreptate.dar cine sta sa-l asculte? romanasul jmeker cu masina bengoasa?pitzipoanca cu mobilul dsks pe fesebuci? electoratul de kkt-A3 al talharilor de la psd? Confuzie ,zapaceala,golanie ,fuga disperata dupa bani etc.Fuga dupa cacaturi in general. Dupa asta vine dracul.Apoi vine si Doamne-Doamne cu nota de plata
8
3
Explicatia.....prostia omeneasca si nimic altceva !
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108