REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
17.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Constanța, sub COD GALBEN de vreme rea. Vântul puternic a pus la pământ doi copaci

Constanța, sub COD GALBEN de vreme rea. Vântul puternic a pus la pământ doi copaci

Replica API 13 noiembrie 2016 | 14:50 286

Ca urmare a fenomenelor meteo din ultimele ore, pompierii constănțeni au fost solicitați și au intervenit pentru înlăturarea a doi copaci căzuți în județ, pe DN 22C în dreptul localității Cernavodă, precum și în Mangalia.

Reamintim că aproape toată țara este sub cod galben de vânt puternic (inclusiv Constanța), iar câteva județe sunt sub cod portocaliu de vânt puternic și ninsori viscolite.

Recomandări de la pompieri! Foarte important

I.S.U. Constanța recomandă cetăţenilor ca, în perioada în care se manifestă fenomenele meteo prognozate, să nu treacă prin dreptul clădirilor aflate în construcţie sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt, panourilor publicitare sau copacilor.

"Constănțenii sunt sfătuiţi de pompieri să nu-şi parcheze autovehiculele în astfel de zone şi să-şi închidă bine uşile, geamurile sau orificiile pentru ventilaţie de la locuinţe şi anexe gospodăreşti. De asemenea sfătuim cetățenii să nu atingă firele căzute la pământ și să asigure elementele de construcție", transmite ISU.

UPDATE

De la intrarea în vigoare a codului galben de vânt puternic la dispeceratul ISU s-au primit până la ora aceasta 18 apeluri prin 112 care sesizau diverse situații produse de vânt ( copaci căzuți, stâlpi de electricitate, porțiuni din acoperișuri în pericol de cădere). La 3 dintre apeluri au intervenit pompierii (cel de pe DN22C Cernavodă și cel din Mangalia) și la încă un copac căzut pe o magazie aflată în curtea unei gospodării din municipiul Constanța. Pentru celelalte 15 apeluri au fost anunțate primăriile localităților pe raza carora s-au produs evenimentele

(foto: facebook)

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272