REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Dum., 12 Mai 2024
Anul XX Nr. 6727
13.3° Constanța Duminică, 12 Mai 2024 Anul XX Nr. 6727
 

Constanța va avea, din martie, un Adăpost pentru oamenii străzii

Constanța va avea, din martie, un Adăpost pentru oamenii străzii

Replica API 18 februarie 2019 | 00:00 1251

Constanța va avea, din luna martie a.c., un adăpost permanent pentru oamenii străzii. Nu unul pe care autoritățile să îl activeze doar în timpul zilelor geroase de iarnă, ci unul care va fi deschis pe tot parcursul anului, unde oamenii străzii vor primi pe lângă un pat, o masă caldă și posibilitatea să facă o baie, și consiliere psihologică.

Adăpostul urmează să funcționeze într-un imobil de pe strada Dorobanți, din cartierul Faleză Nord, în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. Pentru reabilitarea clădirii, Consiliul Județean Constanța a alocat aproximativ 685.000 de lei, iar până în prezent au fost realizată racordarea la gaze.

„Suntem în așteptarea autorizației de construire pentru racordul electric și cel de canalizare, iar până la sfârșitul lunii lucrările vor fi executate, urmând ca imediat după finalizarea lor adăpostul să devină operațional”, a precizat Petre Dinică, directorul DGASPC Constanța.

Clădirea urmează să aibă 10 locuri și va deservi întreg județul Constanța. „Adăpostul va avea activitate permanentă și va oferi servicii de cazare pe timpul nopții, posibilitatea ca persoanele fără adăpost să facă baie, să primească haine de schimb, hrană, respectiv cina și micul dejun, dar și consiliere psihologică. Prin acest adăpost, venim în completarea serviciilor oferite e autoritățile locale. Adăpostul va fi pentru adulți, pentru copii funcționează deja Adăpostul de zi și de noapte pentru Copii, de pe strada Decebal”, au mai precizat reprezentanții DGASPC.

F.B.

Citește și: Constanța va avea, în sfârșit, un adăpost pentru oamenii străzii deschis în permanență!

Constanța va avea Adăpost de Noapte pentru Oamenii Străzii. Este unul dintre proiectele votate, astăzi, în ședința Consiliului Județean

https://www.replicaonline.ro/constanta-va-avea-adapost-de-noapte-pentru-oamenii-strazii-este-unul-dintre-proiectele-votate-astazi-in-sedinta-consiliului-judetean-358801/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Faceti o cladire cu vedere la mare ce numai smecherii sa stea in faleza nord stau si cersetorii plus ca acolo se castiga mai bine vara o baie iarna o oglinda de la un mertan.
1
0
Ideea e buna, nu sunt doar pierde-vara, mai sunt si oameni care si-au pierdut casele in incendii, femei date afara din casa de sotii lor etc.
4
0
E bun ,ma mut acolo,mesele cate kcal.contin,jacuzzi este,psiholoaga-i tinerica?
4
1
E un lucru f bun dar capacitatea de 10 locuri e mica ptr atitia cersetori din cta --si iarna si vara populeaza strazile oraslui e bine ca-i stringe si sa-i tina acolo sa nu-i mai vedem cersind
8
1
10 locuri eeee o gramada de locuri.Nemernicilor in frunte cu Dinica cel vesniiiic la DGASPC.Nu se mai da dus de cind pupa rect a la PSD
7
2
Sa fie stransi, spalati si sa li se dea un loc de minca!! La munca cu ei, ele, nu la frecat menta si cersit!!!
11
3
In cacatul de oras Constanta, oricine are parte de mai multa grija si atentie din partea Primariei, Institutiilor, Serviciilor si mortilor lor. Oricine, in afara de cetateanul obisnuit, platitor de taxe si impozite de nebuni.
20
3
Pai in c ta nu doar oamenii strazii au nevoie de o baie calda ci muuulti alti cetateni care sunt certati cu sapunul si bunul simt iar vara imput mijloacele de transport in comun cu un miros iute de transpiratie de te face sa ti treaca sinuzita instantaneu
20
0

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389