REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

CONSTĂNŢEAN, ’VEDETĂ’ în INDIA, după ce a CLONAT CARDURI

CONSTĂNŢEAN, ’VEDETĂ’ în INDIA, după ce a CLONAT CARDURI

Replica API 31 iulie 2020 | 00:00 4939

Hoţii din Constanţa s-au reprofilat şi au dat oraşul de la Marea Neagră pe India. Printre tacticile abordate de infractori pentru a se îmbogăţi peste noapte, se numără copierea datelor înscrise pe cardurile bancare ale cetăţenilor şi folosirea monedelor virtuale în transferuri.

Un bărbat de 28 de ani din Constanţa a devenit „vedetă” în India după ce a golit ilegal mai multe conturi bancare. Acesta a colectat datele cardurilor bancare şi, folosind ca moneda de tranzacţie bitcoin, a reuşit să realizeze transferuri de bani în România. În urma percheziţiilor efectuate în casa luxoasă închiriată de bărbat, poliţia a găsit mai multe echipamente folosite pentru a frauda conturile bancare.

70 de conturi au fost fraudate

Constănţeanul de 28 de ani, pe numele lui Silviu Florin Spiridon, a fost reţinut de poliţia indiană, în New Delhi, după ce a clonat mai multe carduri prin introducerea în ATM-uri a unor device-uri care colectau datele cardurilor utilizatorilor. 70 de posesori de conturi bancare au fost lăsaţi lefteri de către infractor. Printre gadget-urile folosite la fraudarea bancomatelor se regăsesc laptopuri, telefoane mobile şi chip-uri magnetice.

click pe imagine

Bărbatul era pentru a treia oară în India

Autorităţile indiene susţin că bărbatul se afla pentru a treia oară în India, intrând în ţară cu viză de turist. De asemenea, poliţiştii susţin că bărbatul a fost ajutat de complici locali pentru comiterea infracțiunii. După o urmărire ca în filme, poliţia a reuşit să-l prindă pe cel care a fraudat statul indian prin folosirea monedelor virtuale în transferuri.

Tânărul era cercetat pentru fapte similare și în Turcia

Potrivit dosarului înregistrat la data de 25.05.2018 pe rolul Judecătoriei Constanţa, autoritatea Republica Turcia-Judecătoria Penală de Primă Instanță nr. 2 a solicitat audierea a doi bărbaţi de origine română, Silviu Florin Spiridon, inculpat, şi Adrian Bogdan Purgariu, intimat, fiind cercetați cu privire la infracțiunea de producere/vânzare a cardurilor bancare sau de credit false care sunt asociate cu conturile bancare ale altor persoane, cu obținerea profitului prin utilizare a cardurilor bancare sau de credit false.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dece critici omul mai,face si el ce a vazut la elita romaniei:parlanentari,primari,militieni,judecatori,oameni de afaceri,etc,ce ii spui tu sa munceasca pe minimul pe economie,adica il faci prost.
1
0
De munca cinstita nu a auzit ? Este mai usor sa fure ?....,.
3
1
majoritatea romanilor de peste hotare se tin de tot felul de dracovenii; se duc tinerii la studii universitare pe banii parintilor sau vreun patron credincios, de fapt multi la aventura; putine studente reusesc casatoria cu un strain dupa ce are rabdare sa doarma cam 3 luni ca frate si sora!
4
0
LA PUSCARIE JAVRELOR , O MIE DE ANI SA PRIMITI PEDEAPSA . MERITATI CU VARF SI INDESAT . POATE CA II ATARNA IN STREANG SI SA II LASE LA SOARE .
3
5
ar trebui sa postam si noi fiecare maimuta borata de vine pe aici sa-i facem de ras
2
2
BRAVO LOR, baieti destepti care se descurca, respect
10
10

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272