REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.7° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Constănţeanca Halep a câştigat al cincilea turneu din acest an! Tatăl Simonei: "Această finală a fost dedicată familiei"

Constănţeanca Halep a câştigat al cincilea turneu din acest an! Tatăl Simonei: "Această finală a fost dedicată familiei"

Replica API 21 octombrie 2013 | 00:00 166

Performanţe incredibile

Performanţe incredibile

Românca Simona Halep a câştigat finala turneului de la Moscova, după ce a trecut în finală de australianca Samantha Stosur, scor 7-6 (1), 6-2. Este cel de-al cincilea titlu pe care constănţeanca Simona Halep şi-l trece în palmares în acest an, după cele de la Nrnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta şi New Haven. Turneul de la Moscova i-a adus Simonei 70 de puncte WTA, jucătoarea de 22 de ani urmând să urce, de luni, pe locul 14 mondial, cea mai bună clasare din carieră. Ultima jucătoare de tenis din România care s-a aflat în Top 15 mondial este Irina Spîrlea, la începutul anului 1999. Samantha Stosur este la a doua finală consecutivă pierdută la Kremlin Cup, după ce anul trecut s-a înclinat în faţa Carolinei Wozniacki, în trei seturi. Primul set dintre Simona Halep şi Samantha Stosur a fost unul foarte disputat, aproape fiecare game de pe serviciul australiancei fiind pe muchie de cuţit. Constănţeanca nu s-a lăsat intimidată de câştigătoarea de la US Open 2011 şi a dus setul în tiebreak, după ce nu a putut apăra breakul de la 3-2. În tiebreak, acolo unde nervii contează cel mai mult, Simona Halep a distrus-o pe australiancă, nelăsând decât un singur punct pierdut pe parcurs. A fost singurul set în care Halep a pierdut mai mult de două gameuri la Moscova. Cel de-al doilea set a fost unul cu mult mai puţine probleme pentru româncă. După un început ezitant de set, în care şi-a pierdut serviciul, Halep a reuşit două breakuri consecutive, iar scorul a arătat rapid 4-1. După ce Stosur şi-a apărat serviciul, românca a forţat din nou şi a închis finala la 6-2. Halep a câştigat turneul de la Moscova fără să fi pierdut vreun set. Acasă, la Constanţa, părinţii şi fratele Simonei sunt foarte bucuroşi de această nouă victorie şi sunt încrezători, la fel ca şi fiica lor, că va obţine alta, la Turneul Campioanelor, Divizia a doua, ce va avea loc la Sofia, pe 29 octombrie. "Suntem foarte bucuroşi, fericiţi! Nu am reuşit să vorbim, încă, cu ea. Ne bucurăm, mai ales că această finală a fost dedicată familiei. O să vină acasă, dar nu la Constanţa, ci la Bucureşti, şi o să se pregătească pentru Sofia. Speră să obţină şi acolo victoria. Şi noi la fel", a spus Stere Halep, tatăl Simonei, pentru "Replica".

Laurenţiu RADU; Mirela S. PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272