REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

CONSTĂNŢENI, DEMOLAŢI GARAJELE! AMENZI URIAŞE pentru cine nu se conformează!

CONSTĂNŢENI, DEMOLAŢI GARAJELE! AMENZI URIAŞE pentru cine nu se conformează!

Replica API 24 noiembrie 2018 | 00:00 384

Somaţie:

Somaţie:

Constănțenii deținători de garaje au fost somați, încă de acum ceva vreme, că trebuie să dea jos construcțiile provizorii. Măsura a fost decisă de câțiva ani buni de autoritățile locale, în scopul realizării mai multor locuri de parcare. Dar, și la această dată, sunt constănțeni care încă nu s-au conformat dispoziției municipalității. Drept pentru care, în prezent, au intrat în acțiune polițiștii locali!

„Polițiștii locali au derulat activități specifice pentru eliberarea domeniului public sau privat al unității administrativ teritoriale de construcțiile provizorii de tip garaj, în scopul creării mai multor locuri de parcare sau după caz, pentru aducerea terenului la starea inițială. Campania s-a concretizat în identificarea deținătorilor legali ai garajelor și întocmirea somațiilor de conformare la măsurile dispuse cu privire la construcțiile nelegale”, au precizat reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

Astfel, într-o singură săptămână, în perioada 10 – 22 noiembrie a.c., au fost desființate 15 garaje de pe raza municipiului Constanța.

„Precizăm că acțiunea vizează garajele din toate cartierele, amplasate pe domeniul public sau privat al municipiului Constanța.

Pe această cale, facem apel către persoanele care se află în această situație să se conformeze somațiilor emise de Direcția Generală Poliția Locală Constanța în termenul dispus, să desființeze garajul și/sau platforma acestuia, în funcție de caz.

Neconformarea la aceste somații reprezintă o contravenție, fiind sancționată cu amendă cuprinsă între 1000 și 100.000 de lei și cu măsura complementară de desființare, în conformitate cu prevederile art.26, alin.1 din Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții”, au mai atras atenția reprezentanții Poliției Locale Constanța.

În altă ordine de idei, în cursul zilei de joi, 22 noiembrie a.c., polițiștii locali au aplicat 216 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 46.235 lei.

Cele mai frecvente abateri de la legislația în vigoare au fost constatate pentru nerespectarea normelor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al unității administrativ teritoriale, tulburarea ordinii și liniștii publice în zonele adiacente centrelor comerciale, parcurilor, piețelor agroalimentare și în cartierele de blocuri sau case, încălcarea legislației rutiere, neasigurarea protecției mediului, nerespectarea modului de desfășurare a activităților comerciale din municipiul Constanța,etc.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt vreo 30 de garaje si in Inel 2 in spatele strazilor Solidaritatii si Dreptatii.
0
0
Cele din Faleza Nord cand le daramati? Cele de langa gradinita nr. 45. si scoala 3. Sunt depozite de ciorciobote. Masinile proprietarilor stau si acupa alte locuri de parcare.
3
0
Trebuie eliberate terenurile retrocedate acum 15 ani si ele sunt ocupate ! Puneti pariu?
1
0
Str pescarilor nr 35 bl fz 14 garaj cu gunoaie de
5
0
Terenurile goale sau vandut si fac blocuri dar parcari pula au luat spagi si au vandut terenu din oras
6
2
Pe la Poarta 6 cand ajungeti copii de la pol locala?? este tot un cartier al Constantei! sunt zeci de garaje care sunt folosite magazii si altele, iar masinile propietarilor stau tot pe domeniul public...
3
0
la Medgidia cand se va demara procedura de demolare multe sunt transformate in bucatarii magazii si nici de cum garaje
2
1
La gara avem garaje peste 15 ! La poarta 4 ! apoi avem la machidonu langa centrala termica construita frumos ... ! si apoi in spatele blocurilor H, ESTE UNUL SINGUR !!!! Cat tupeu sa ai la gara aicea la noi!
6
0
sa vedem si daca cei de langa Apele Romane le vor demola,primaria sau locala nu intervin pe acel teren...ei sunt mai presus de lege??
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108