REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Constănţenii, băgaţi în sperieţi de mesajul 'RO-ALERT'!

Constănţenii, băgaţi în sperieţi de mesajul 'RO-ALERT'!

Replica API 20 septembrie 2018 | 14:33 1243

Exerciţiul de testare a Sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă a creat panică în rândul constănţenilor.

Mesajul sosit pe smartphone-urile cetăţenilor a avut impact puternic asupra constănţenilor. Odată cu sosirea acestuia, panica s-a instalat şi în mediul online. Paginile de socializare s-au umplut de întrebări în rândul utilizatorilor. Aceştia au avertizat în mediul online cu privire la acest mesaj. În acest sens, precizăm că mesajul face parte dintr-un exerciţiu de testare a Sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă "RO-ALERT".

În perioada 20.09.2018-26.09.2018, în intervalele orare 10:00-12:00 şi 17:00-19:00, se desfăşoară un exerciţiu de testare a Sistemului de avertizare a populaţiei în situatii de urgenţă “RO-ALERT”, timp în care sunt transmise mesaje telefonice de avertizare populatiei. Pentru mai multe detalii puteţi accesa https://ro-alert.ro.

Reacţiile constănţenilor: 'Am crezut că este VIRUS'

"În primă fază am crezut că este virus pentru că şi eu şi prietenul meu am primit mesajul în acelaşi timp şi folosim Android.", a declarat un cititor Replica de Constanţa.

Pe de altă parte, ceilalţi spun că şi simbolul mesajului arată ca o alertă a unui virus online. "Am crezut că este o atenţionare de virus. Apoi am sesizat că este Alertă de urgenţă", a declarat o constănţeancă.

Pe de altă parte, nu toţi utilizatorii de smartphone-uri au primit mesajul RO-ALERT. O parte dintre cetăţeni nu au fost anunţaţi de posibila calamitate.

O constănţeancă aflată într-un hipermarket a declarat pentru Replica de Constanţa că mesajul a fost primit de mulţi dintre cumpărători, iar alarma a răsunat într-un mare fel, toţi luând telefoanele în mână şi când au citit s-au speriat în primă fază. "Eram la cumpărături atunci când am primit mesajul şi pentru că eram mulţi în magazin, au răsunat telefoanele aproape în acelaşi timp. Ne-am uitat toţi în telefon şi ne-am speriat puţin. În orice caz, după am realizat că este doar un exerciţiu şi ne-am şi amuzat de situaţie.", a declarat constănţeanca.

Accesând https://ro-alert.ro/ vă puteți configura telefonul mobil pentru recepționarea mesajelor. Primirea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.

Potrivit pompierilor ISU Constanţa, utilizatorii Apple nu primesc mesajul RO-ALERT.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
razvan esti prost
1
0
Sa-mi bag pola in aplicatiile voastre!
0
0
Bag pioneru la ecluza
3
1
Cipri esti prost
1
2
Am crezut ca face un prieten glume proaste cu o aplicatie anti-theft. L-am injurat degeaba pe saracu baiat. Dormeam ft bine.
4
0
Si eu m-am speriat initial de la sunetul pe care-l emitea dar tot atat m-am linistit de repede
1
0
Zici replica si tragi apa
4
1
La Constanta nu ne mai sperie nimic. Noi suntem invatati cu ce este mai rau...mazarea ne a invatat asa
3
3
Toti sunteti viteji, toti sunteti destepti. Voi va uitati la ce comentarii dati? Va faceti prosti unii pe altii, fraieri s.a.m.d. Si voi va mirati ca arata orasul in halul asta, pe langa faptul ca administratia nu face nimic, dar nici voi nu sunteti departe, nu exista respect reciproc. Nu degeaba dobrogea e cea mai saraca regiune din tara. Mai citit o carte!!! Indrazniti!
12
7
Vaaaaaiii ce ne am speriaaaat
4
1
DECI IN CONCLUZIE : Ai un telefon Apple mori linistit !!!
7
2
multi prosti ,,se joaca cu bani poporului,,poate vine Putin sa va stranga de gat.
4
6
Sa vina diaspora sa aduca bani la budget. Sa cumparam rachete ca vin rusi in marea Negara.
3
3
Asa da e bun dar multi fraieri se sperie ca asa sunt fraieri se sperie de un mselaj si de dragnea psd
4
5
Prosti mai sunt unii!!! Dar atac de panica n-a facut nimeni? Lua-v-ar dracu de prosti!
13
2
Bai da' ce umflati ba parca zici ca a venit sfarsitul lumii...cica '' constantenii bagati in sperieti ''...zi sa mori tu ca sa te cred....rahat de stire...Spuneti-mi si mie un constantean care s-a speriat de era sa-i stea inima....ntz, ntz, ntz, ntz, ntz....
14
1
nu s-a primit pe toate telefoanele
6
2
Se poate opri din setari avertizarea asta prosteasca. In situatii critice ISU si-a dovedit din plin incompetenta, vor da avertizari la chestii minore si in caz de ceva nasol bat pariu ca nu va fi nimic transmis.
6
11

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272