REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Constănțenii de pe strada Pandurului nu mai au voie să-și parcheze mașinile pe trotuar!

Constănțenii de pe strada Pandurului nu mai au voie să-și parcheze mașinile pe trotuar!

Replica API 1 februarie 2019 | 00:00 444

Redarea trotuarelor pietonilor reprezintă o prioritate pentru Primăria Municipiului Constanța. Acesta este motivul pentru care, începând cu data de 27 ianuarie 2019, constănțenii care locuiesc pe strada Pandurului, acolo unde au fost executate ample lucrări de reabilitare și modernizare a părții carosabile dar și a trotuarelor, au fost notificați că de luni, 04 februarie 2019, vor fi sancționați cu amendă contravențională dacă vor mai parca pe spațiul destinat pietonilor. De asemenea, notificări au primit și cei care și-au parcat mașinile în zona în care au fost montate pavele.

Conform art. 9, pct. 35 din H.C.L.M. nr.184/2013, oprirea/staționarea autovehiculelor pe trotuare se sancționează cu amendă de la 400 la 800 de lei. Totodată, conform prevederilor art. 142, lit. n din O.U.G. nr. 195/2002 (R), cu modificările şi completările ulterioare, privind circulaţia pe drumurile publice ”se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, cu excepția situației în care administratorul drumului public a executat amenajări care respectă prevederile art. 144 alin. (2) și (3)”.

Acțiunea polițiștilor locali nu se va opri însă aici. Astfel de campanii de informare se vor desfășura în tot orașul, pentru ca mașinile parcate pe trotuare să nu devină o priveliște des întâlnită în Constanța.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este adevarat strada pandurului arata bine dar incapabilul cu pile cate a facut acest proiect a lasat peste 6m de trotuarin.conditiile in care traficul pietoal este foarte redus iar parcarea pe marginea carosabilului ar ingreuna traficul auto.Se putea face doi metri de trotar si patru metri pentru parcare civilizata vezi zone din mamaia
2
1
Trotuare de 4 mp de o parte si de alta si sosea de 8 mp nea vagadau dute cu tot cu vantuarache la peste .in piata la km 4 5 nu vezi cum se parcheaza sau la toti mari dezvoltatori care le dai autorizati si construesc blocuri si nu au locuri de parcare alea lu le vezi pe b dul mamaia zina capitol nu o vezi faceti parcari daca aveti pretenti dute in faleza nord pe uniri sa vezi masini pe trotuare sau pe b dul mamaia zona facultate sau pe cismelei zine aglomerate pe pandurului ce fitos sta sau cumva masa lui Saize fost priministru cum se aude
5
1
Genial! Lucrarile ample au fost facute fara cap, fara sa creeze locuri de parcare in zona respectiva. Bine ca ati facut piste pentru avioane in locul vechilor trotuare. Lucrarile ample au fost facute fara sa tineti cont de nevoile locuitorilor si fara sa va consultati cu ei. Nici nu trebuie, doar cetatenii Constantei nu isi platesc taxele. Ar trebui ca si nevoile posesorilor de autoturisme sa faca parte din prioritatile dvs.
7
2
Sa sa faca toata starda zona pietonala, oamenii sa fie obligati sa-si vanda masinile si casele, iar banii sa-i dea la alea 3 babe care trec pe acolo intr-o zi, si la toti proprietarii de carucioare, cuvsau fara copii... Atata minte aveti! Ghinionul meu ca traiti in acelasi oras cu mine...
6
4
Pai bine mai ofuscatilor! Baga tu masina in curte si scoate-o la fiecare juma de ora, si-o sa vezi ordine si disciplina. Daca vreti va dau si poze cu trotuarele, late de 6 m, pustii si traficul gatuit de inteligenta Primariei. Din 22 m latimea strazii, 13 m sunt trotuare. Poate cei bucurosi de idiotenia asta vor sa faca nunta pe trotuar!
9
5
Pe strada aceea cred ca trece un pieton la zece ani o data...nu prea suntem organizati la primarie sau cum?cred totusi ca este o strada aerisita si ferita de aglomeratie.
6
2
OUG spune clar,ca ai voie sa parchezi pe trotuar doar in zone unde exista reglementari in acest sens,mai puneti mana si invatati legislatia...voi ati ocupat toate trotuarele in oras ca asa vreti,nu va intereseaza ca sunt mame cu carucior care nu au pe unde sa mearga sau poate persoane cu dizabilitati care nu pot folosi trotuarul,voi parcati unde vreti fara sa va pese de restul...
5
4
In loc sa ii amendeze pe cei care parcheaza perpendicular si nu lasa loc de trecere pentru pietoni au lasat un ditamai trotuarul de 6m pentru 5-6 pietoni pe ora. E tipic pentru gandirea din primarie. Pe strada aia trebuie sa circule si autobuzele si sunt destule masini mari care tranziteaza pe acolo. Oricum daca e sa se strice pavajul se strica pentru ca multi au si garaje si oricum trec peste el. Dar vor fi multe parcari pe strada si vor incurca circulatia. Trebuia gandita altfel amenajarea ca nu e bulevardul lu peshte. E mai la margine totusi.
8
3
In sfarsit o veste buna. Nesimtitii parcheaza perpendicular pe axa trotuarului, asa ca tot pe carosabil trebuie sa circuli. Doamne ajuta, unu sa nu mai vad parcat pe trotuar, tu le mama lor de nesimtiti!
10
8
OUG spune clar ca poti parca pe trotuar daca lasi 1 m ptr circulatia pietonala. Cam e ilegal ce vor ei sa faca
7
10
Ce rost sa mai platesc impozitul auto
2
8
Daca cineva merge in vizita la un prieten pe strada Pandurului sau daca tu te opresti sa cumperi ceva de la un magazin de pe strada Pandurului, unde ar trebui sa parchezi, desteapto?
7
6
Unul cu pile sta pe ,str Pandurului ... sunt zeci de strazi unde masinile parcheaza pe trotuare , se fac seaizari dar dreptate au cei pe care i am ales tot noi constantenii
10
2
Pentru ce au pus pavele pe str. Pandurului ? Nu sunt bulevarde in Constanta cu pavele, dar sunt pe Pandurului , unde a intarcat mutu iapa !
7
4
Pe pandurului nu ai loc sa mergi ca pieton,masinile sunt parcate pe doua randuri pe pavele,pitoni pe sosea.
11
3
trotuarul are 6 m la lege spune ca poti parca daca lasi 1,5 m pentru pirtoni
9
6
iar cei prinsi ca incalca legea , sa fie trasi de urechi si sa le scada nota la purtare ! Bai hahalerelor : montati stalpisori pe marginea trotuarelor si nu vor mai fi probleme !
6
4
In curte ca toti de acolo au garaje dar lenea este mare !!!
12
4
Pai si parcari cand faceti? Unde sa parcam daca nu sunt locuri? Sunt total de acord ca trotuarele sa ramana libere pt pietoni, dar faceti si parcari ca doar platim taxe, roviniete, asigurari si toate prostiile pe care le visati noapte si ziua le transformati in realitate! Domnule primar va invitam printre muritorii de rand ca sa vedeti ca nu sunt parcari, ca ati retrocedat pana si spatiile libere dintre blocuri!
19
8

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614