REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
13.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Constănțenii, DISPERAȚI din cauza ȚIGĂNIEI de pe strada Avram Iancu: se poate realiza filmul Șatra

Constănțenii, DISPERAȚI din cauza ȚIGĂNIEI de pe strada Avram Iancu: se poate realiza filmul Șatra

Replica API 25 octombrie 2018 | 00:13 576

Mai mulți locuitori ai orașului de la malul mării s-au declarat scandalizați cu privire la situația ce poate fi întâlnită pe strada Avram Iancu di municipiu. Aceștia susțin că etnicii romi care locuiesc acolo s-au autodeclarat proprietari ai spațiului public și îl folosesc în interes propriu. Astfel, imaginile sunt dezolante: mese și scaune întinse pe trotuar, la fel și haine întinse la uscat.

Se pare că situația nu este una nouă în ceea ce privește zona cu pricina, adică strada Avram Iancu (Casa de Cultură – ICIL). Pe lângă faptul că țiganii se cred stăpâni și pe spațiile din fața imobilelor în care domiciliază, de-a lungul vremii cartierul a scos la suprafață mai multe aspecte, precum tineri drogați căzuți în stradă, 'cuiburi' de traficanți de etnobotanice și câte și mai câte. Însă, cum pădure fără uscături nu există, situația nu poate fi generalizată. Adică mai există și oameni de bună credință care locuiesc sau tranzitează zona.

Iar peisajele care le trec prin fața ochilor sunt de-a dreptul dezolante, mai ales pentru un oraș port al anului 2018. Imaginile expuse surprind scene din zile diferite, chiar dacă obiceiurile sunt aceleași, ne-au transmis cetățenii. Mese întinse pe trotuar, unde anumiți indivizi își beau cafelele și mănâncă, rufe puse la uscat pe sârme agățate de stâlpi înfipți în asfalt sau atârnate pe uscător rabatabil, oameni care-și spală covoare sau desfășoară alte activități gospodărești pe spațiul public, toate acestea constituie piesele unui puzzle, care, încet dar sigur, va deveni o emblemă.

”Practic, trotuarul este aneza lor. Peisajul este dezolant pentru Constanța anului 2018, poate concura cu succes la realizarea unui film intitulat Șatra. Este peisajul pe care îl vedem zilnic, pe care copiii noștri îl văd... Este trist ce se întâmplă...”, au spus oamenii.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce vreti mai nou Constanta a ajuns micul vietnam,fiecare smecher prost incepand cu primarul se crede buricu pamantului si,,de neinlocuit''.La fel a fost si in trecut,cand Ceausescu a ridicat din intuneric o tara cu analfabeti si a sapat Canalul cu smecherii.Istoria sper sa se repete si Canalul Dunare-Bucuresti sa fie finalizat cu brigazi de politicieni.De aia si Hitler a avut priza la public.
2
0
Sunt cumva proprietari in zona ... centrala?
2
0
Sa le dea foc la haine decete ori le intind afara pana se sala pagubasi!! Muie la ciori!!
3
0
,,Ar trebui,, sa ne unim toti romanik si sa le dam foc sa arda ca sobolanii. M-am saturat de rasa asta spurcata care se inmultesc mai rau ca termitele. Sa va iau rasa in carabina de jeguri infecte care nu stiti decat sa traiti din cersetorie pe afara,prostitutie,talharii,vanzari de diferite substante interzise prin lege,vanzari de tigari si multe alte nenorociri. Munca nu se lipeste de voi ,jeguri umane.
9
0
Pa mine ma cheama Rada, Si-am jucat in filmul Satra Lingeama-ti la bijboavs ,fe romani
0
8
Sa le sugeti pula la tigani
2
25
HOTIA IN GARA CF PALAS UNDE VEGETATIA A AJUNS LA PESTE 1 M INALTIME...DE CE?.Baietii sunt la furaciuni de motorina de la locomotive cu concursul politiei t.f.
12
1
Tiganii din tiganie, tooti imi poarta dusmaniee
5
0
doua rase spurcate.
16
1
Aia nu au acte pe case locuiesc abuziv si cu tupeu
17
0
Sa arzi in foc, mizerie
10
1
Rom romanes ruman tot un dreaq. Ti ai cu cine va adus in Dobrogea. Huo fi miar scarba
8
10
S steea romini cumimtzi shi sashi vada d treab lor xa ia dreq. Romini ehandicapatzi nu are bici bani d nimic nici ajutore soceale nare shi se ia dtzigabi ka are masa s steea in fatza la casa
2
24
bosimau si fratii
4
0
astia sunt protejatii psd,obisnuiti-va cu ideea si la viitoarele alegeri poate schimbam ceva.Pana atunci,tiganul e imparat in Constanta.Apropos,ghetoul din H.Coanda se extinde,noi''locuinte sociale''asteapta cetatenii''defavorizati de soarta''
20
1
Unde este strada asta , trimitem imediat un detasament , curatam zona si refacem trotuarul prin munca patriotica. Glumeam a interzis boul de adrian nastase astfel de grupari
23
1
astia sunt Horahai din Tatarstan ,,circhiz.
9
3
Pai cine ii protejeaza?Politia si primaria
20
2
rom sau romin tot dracul ala 4
5
16
Sa vina in anadalchioi sa vad film cu tigani, acolo e lux
20
2
Filmul satra e arta.Aici e vorba de filmul BORAT.
26
0
Tiganiii aia,neamuri de a lui oaie,vand si droguri
27
0
sa ii puna la punct pe acesti nomazi.
23
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212