REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Constănţenii PIPĂIE de ZOR fructele şi legumele din magazine. VIDEO!

Constănţenii PIPĂIE de ZOR fructele şi legumele din magazine. VIDEO!

Replica API 6 aprilie 2021 | 00:19 3322

Pandemia de coronavirus continuă să fie ignorată cu brio de către constănţeni. Se pare că oricâte reguli ar impune autorităţile, cetăţenii continuă să se comporte de parcă nimic nu s-ar întâmpla. Mai exact, clienţii marilor magazine continuă să pună mâna pe fructele şi legumele neambalate pentru a le “analiza” şi pentru a decide dacă sunt bune de pus în coşul de cumpărături sau nu. Fără să se gândească că ar putea contacta microbi sau că ar putea chiar ei să îi transmită, constănţenii pipăie de zor aceste alimente, fără să apeleze la mânuşile de unică folosinţă.

Fără mânuşi, au “verificat” la rând produsele

Constănţenii se încăpăţânează să nu respecte regulile impuse de pandemia de coronavirus. În ciuda recomandărilor făcute de autorităţi în ceea ce priveşte atingerea cu mâna a fructelor, a legumelor sau a produselor de panificaţie, cetăţenii oraşului de la malul mării continuă să facă tot ce doresc ei.

Luni, 5 aprilie, reporterii Replica au surprins mai multe persoane în timp de pipăiau de zor fructele şi legumele aflate la raionul destinat acestora, dintr-un magazin alimentar. Fără să apeleze la mânuşile de unică folosinţă, clienţii au analizat la rând fiecare aliment pentru a decide care este bun de pus în coşul de cumpărături.

Autorităţile atrag atenţia asupra acestei situaţii

Autorităţile continuă să semnaleze faptul că, în timp ce sunt la cumpărături, consumatorii nu trebuie să pipăie fructele şi legumele. De asemenea, la raioanele de panificaţie nu trebuie să pună mâna pe pâini, dacă acestea nu sunt ambalate. Trebuie folosite mănuşile de la raft care, după utilizare, trebuie aruncate la coşul de gunoi.

De asemenea, clienţii magazinelor nu trebuie să atingă cărucioarele direct cu mâna, dacă în prealabil nu au dezinfectat suprafaţa şi mâna sau dacă nu poartă mănuşi. Ca o măsură suplimentară, cetăţenii trebuie să dezinfecteze suprafeţele plaselor cu cumpărături, iar legumele şi fructele trebuie spălate foarte bine.

Video:

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Omul are dreptul la propria imagine si nu ai voie sa l filmezi si sa l dai in presa cacatilor
1
0
Greu cu unii.....Era vorba sa purati manusi de unica folosinta.
0
1
Nu stiu cum iti alegi tu fructele si legumele, dar cuvintele ti le alegi din alta gramatica.
2
0
Da voi cum va alege-ti produsele ? O alta intrebare este voi dati cu limba pe legume imediat dupa ce va face-ti cumparaturile ? Mi se pare absolut normal sa-mi aleg ce vreau sa-mi iau.
4
1
Covidul se transmite prin aer, in special in spatiile inchise. E foarte putin probabil sa se transmita prin intermediul mainilor contaminate precum hepatita A. Nimeni nu-si scuipa in palma inainte de a atinge fructele sau legumele.
7
1
vorbiti despre covid sau hepatita?
11
0
toti pipaim ce cumparam pt ca ne uitam sa nu fie lovite si moi, sa nu fie stricate, si la piata pipaim pt ca ne lasa sa alegem, si daca ne lasa sa alegem punem mana pe toate legumele
21
3
Omul ala care pipaie fructele, adica isi face piata in mod normal, ar trebui sa va dea in judecata pentru ca ii publicati foto video fara acordul lui. Si ar trebui sa dea in judecata si magazinul, daca sunt foto de pe camerele lor.
29
4
Nu se mai satura de profit supermarketurile astea, nu ai voie sa alegi, trebuie sa cumperi toate stricaciunile lor. E normal sa pipai, ce tampenie?!!! Parca pana acum covidul nu se lua prin mancare. Si acasa oricum nu speli ce ai luat de 100 de ori?!! Deci in magazine nu ai voie sa mai pui mana pe nimic, sa constati in ce stare e produsul pe care il cumperi, dar bodyguarzii lor au voie sa stea cu masca sub barbie.
24
3
pai ce fel de 'ziarit' esti, fraticule ??? cum sa scrii ASA CEVA ? paii cum vrei sa imi iau fructele ? am capacitati extrasenzoriale crezi sa vad si sa simt care sunt borsite ? care sunt verzi si tari ca piatra ? fir--ati sa fiti cu melcii vostri.
26
5
ba o sa le pipai in continuare, ca sa nu iau toate stricaciunile lor!
19
6
Cum sa redactezi un asemenea articol ? CUM !? ce cazaturi de angajati aveti, cam cate ore l-ai filat imbecilule pana ai ales acest cadru impresionant??
24
5
Sa imi pipaiti si mie ouale.
27
2
Dupa Politia Animalelor, poate se infiinteaza si Politia Legumelor si Fructelor!E doar ironie!
34
6
Sunt multi care le si mananca, am vazut ca era unul care man a struguri, cica sa ii guste, nemernici
13
18

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468