REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

CONSTĂNȚENII se PLÂNG de SECHELELE lăsate de COVID-19!

CONSTĂNȚENII se PLÂNG de SECHELELE lăsate de COVID-19!

Replica API 8 noiembrie 2021 | 00:21 5327

Pacienții care au avut forme moderate sau severe de COVID-19 nu pot spune că s-au vindecat, deși nu mai au virusul în organism. Se confruntă, în continuare, cu oboseală, insuficiență respiratorie și probleme neurologice provocate de boală. Și la Constanța există persoane care s-au confruntat cu acest fenomen sau încă o fac, iar problema pare una foarte serioasă dacă e să ne gândim la rapiditatea cu care se transmite virusul și numărul mare de infectări din ultima vreme.

sursa foto: digi24.ro

Din ce în ce mai multe persoane afirmă că, deși s-au vindecat de Covid, procesul de recuperare este unul foarte anevoios și de lungă durată, iar în unele cazuri, în care boala a avut o formă agresivă, procesul de vindecare, riscă să nu fie niciodată complet.

„Eu am avut COVID, o formă agresivă, a trecut,dar am rămas cu o stare de foarte rău, pur și simplu ore întregi nu m-am putut ridica din pat,ceea ce mie nu mi se întâmplă. Oare cat tine faza cu "fără gust, fără miros"? Oare cât timp mai ține starea de oboseală și răul? M-am săturat la propriu, simt că nu mai revin la normalitate”, iar reacțiile la postarea tinerei n-au întârziat să apară și îngrijorător este faptul că cei mai mulți care au reacționat au venit în completare cu situații similare.

„Am avut tot așa, o formă urâtă și mi-a luat cam 5-6 săptămâni să ajung să revin cât de cât la normal, primele 2-3 săptămâni eram zombie, doar mâncam și dormeam, iar orice efort era urmat de o oră de stat în pat, eram epuizată și dacă mă spălăm la cap”, a mai declarat o altă tânără trecută și ea prin boală.

„Am avut formă medie și a durat cam 3 luni să redevin funcțională. Au trecut 8 luni și încă nu am tot timpul gust și miros. Încă am sechele post covid.”

„Eu am avut covid acum un an, dar mă simt rău și acum. Mă dor oasele, mușchii... am o stare generală proastă. Înainte de covid nu eram atât de bolnav” , iar mesajele de genul sunt din ce în ce mai frecvente.

Pe lângă aceste probleme pot apărea și disfuncții grave neurologice sau cardiace. Însă toți cei care au trecut prin boală se plâng de faptul că nu mai au parte de aceeași calitate a vieții de zi cu zi.

Femeile sunt mai predispuse să rămână cu sechele post covid

Conform unor studii de specialitate din Marea Britanie, femeile cu vârste cuprinse între 40-50 de ani, care sunt confirmate cu noul tip de coronavirus, sunt mai predispuse la simptome prelungite. Printre aceste simptome sunt oboseala, respiraţia dificilă şi depresia.

sursa foto: g4media.ro

Terapia cu oxigen hiperbaric una dintre soluții?

Oxigenoterapia hiperbară este un tip de tratament utilizat pentru a accelera vindecarea diferitelor țesuturi și organe. Scopul este de a oferi sângelui o cantitate suficientă de oxigen, prin inhalarea oxigenului pur, pentru a repara țesuturile și a restabili funcția normală a organismului.

sursa foto: centrokinetic.ro

Terapia cu oxigen hiperbaric a fost folosită pentru prima dată în Statele Unite ale Americii la începutul secolului al XX-lea, în timpul epidemiei de gripă spaniolă, când s-a utilizat oxigenul pur pentru a trata cu succes persoanele infectate de virusul gripal. În prezent, oxigenoterapia hiperbara este folosită pentru numeroase afecțiuni, de la simple arsuri, la infecții respiratorii și boli ale sistemului osos.

Gelu ACCELEANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mie imi sta in erectie de cand m am vindecat!
1
1
am facut covid acum 3 saptamani,nu sunt nici cal nici magar,nu ma mai vaccinez cu nimic,eu unde figurez la transgender?
1
3
de ce generalizati ? Nu constantenii ci doar citiva capvizi se pling si asta doar ca este la moda ca si veganismul .
7
4
sechelelel de care se tem cel mai mult este ca ar putea deveni mai destepti si mai educati.
7
3
Este real, covidul adevart lasa urme, adica alte boli!
12
3
La doctor e ca la roulette,depinde unde nimeresti...si cum joci
10
1
Nu e de gluma. Cunosc o persoana care a trecut prin boala la ATI. Nu a fost vaccinata. A ramas cu o pata pe plamani. Oboseste cand urca scarile. La fiecare etaj sta si se odihneste. Nu poate sta prea mult in picioare. Face si acum tratament pentru refacerea plamanului. Dupa 8 luni i-a revenit mirosul si gustul.
16
6
Bai, "doctorilor", nu mai recomandati voi tratamente, ca omorati oamenii. Doar ce-a murit Matu Stoian de la oxigen hiperbaric!!
20
11
minciuni ordinare scoase de antivaccinisti
6
34

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468