REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Constănţenii SFIDEAZĂ primăria: îşi însuşesc locurile de parcare fără să plătească

Constănţenii SFIDEAZĂ primăria: îşi însuşesc locurile de parcare fără să plătească

Replica API 7 martie 2017 | 07:06 559

Locurile de parcare din Constanța, și-așa puține la număr, devin subiect de dispută între locuitori! Asta după ce oamenii își însușesc locurile fără să le plătească. Această situație îi pune în dificultate pe cei care vor să achite suma de bani impusă de autoritățile locale pentru închirirea acestora. De ce?! Mulți dintre așa-ziși proprietari apelează chiar la amenințări atunci când un cetățean vrea să ocupe LEGAL un anumit loc! Un caz concret se înregistrează în Poarta 6!

Situație critică la Constanța! Cetățenii ocupă în mod abuziv locurile de parcare fără să achite taxa către Primărie și îi amenință pe cei care vor să facă acest lucru legal. Un astfel de caz se înregistrează în Poarta 6! O familie nu poate să închriere un loc de parcare din cauza unui vecin care susține că “acolo parchează el de obicei”, ÎNSĂ fără să plătească vreo taxă. “I-am spus persoanei care parchează de obicei acolo că intenționăm să rezervăm locul respectiv de la Primărie, implicit să plătim taxa. Nici nu a vrut să audă!”, a povestit Gabriel. Mai mult decât atât, cel care merge pe principiul “primul venit, primul servit” a trecut și la amenințări!

“Ba mai mult bărbatul respectiv ne-a amenințat că ne va face mașina praf davcă vede vreo plăcuță pusă pe locul de parcare. Ne gândim serios să renunțăm la idee. Cine știe cum ne trezimt cu mașina zgâriată sau cu cauciucurile sparte. Nu vreau să mă gândesc că acesta se poate răzbuna pe noi și prin violență. Mai ales că zona în care locuin este una destul de întunecată”, a adăugat speriat constănțeanul. Ce pot face oamenii legii în acest caz?

„Noi trimitem un echipaj la faţa locului şi se verifică locul de parcare şi dacă taxa este plătită la zi. Dacă nu este proprietar, cel care parchează este sancţionat sau i se blochează roata. În cazul în care este vorba despre o parcare pe domeniul public şi o persoană susţine că ea parchează acolo de ani de zile se merge pe principiul primul venit primul servit, însă dacă un conducător auto blocheză un alt autoturism pe considerentul că el a tot parcat acolo, îi sfătuim pe oameni să sune la dispeceratul Poliţiei Locale deoarece constituie contravenţie”, declara Valentina Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Constanţa, ]n luna septembrie a anului trecut.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu sunt constantean ci emigrant din Ardeal - dar nu poate sa nu ma mire MARLANIA de aici. 3 din mesajele de mai jos recunosc ca au distrus cauciucurile altora, fapta penala. Ce poti sa ceri de la acesti anencefali
0
0
Va inselati, primaria a creat locuri de parcare: de exemplu, pe Aurel Vlaicu, pe Industriala, in Mamaia, deci in toate locurile unde parcam de obicei masinile, noi retardatii astia care inca traim in jegul asta de oras. Singurul proiect de parcari subterane propus si-a luat eject de la primarie acum ani de zile pe motiv ca nu era si loc de spaga, pardon, era prioritar sa construim o telegondola care dubleaza bugetul primariei.
1
0
Evul mediu draga primarie sper sa ti revii dupa ce am citit scrisorile pe care le a teimis dl primar ca nu ai cumva sa ti revii...modernizeazate fa ceva of gradinita un spital educa civilizeaza... sunati contraventie... pune camere video... miscate contaventie.... gaseste solutii smart.... angajaza sau educati personalul tau...
0
0
La fel am patit si eu ca Stan. O curveta mi a facut un semn in sictir sa scot masina din parcare si sa o bage ea. M-am conformat crezand ca e locul ei. Dar ... surpriza , nici semn nici opritor , nici nu avea cum , ca era langa ghena de gunoi. Problema e ca eu nu am sula , doar un cutit. Fiind in zi buna i-am taiat cel mai uzat cauciuc de pe spate.
1
0
1taranii din navodari,lumina,agigea,lazu.valu ar trebui sa lase autovehiculele la intrarea in oras pt ca nu sunt locuri de parcare .2 nu - ti cumperi autovehicul daca n- ai loc de parcare .3.autovehiculele apartinand firmelor sa fie parcate la sediul firmelor si nu in parcarea blocurilor sau pe trotuare. sa vedeti cat de liber va fi orasul
10
5
Ce naiba sa stie un tzaranoi din Babadag , ales primar de catre prostii din Cta...?!?
7
0
Diana Neata, invata sa scrii.
1
4
Neata, Diana! Frumos articol!
2
0
PRIMARIA SFIDEAZA CETATENII Va bateti ca chiorii pe un loc de parcare pt ca nu sunt suficiente. Deci PRIMARIA SFIDEAZA ca nu face nimic .
15
0
Primaria inchiriaza ilegal majoritatea locurilor de parcare, deoarece acestea sunt amenajate pe domeniul public, iar acesta poate fi doar concesionat, nu si inchiriat! Mai mult, cele amenajate pe domeniul privat pot fi inchiriate legal doar prin licitatie, nicidecum prin atribuire directa. In fine, licitatia ar trebui sa porneasca cel putin de la valoarea de amortizare, care, chiar si in cartierele marginase, este de citeva mii lei pe an, iar nu de citeva sute, cum practica acum primaria.
8
4
Si mie mi-a zis unul ca ... asa parcheaza el de obicei , vazand ca sunt din Mangalia si crezand ca ma prosteste , aveam firma de taxi si asteptam o clienta . Dar nu avea locul platit si nici insemnul sau ciuperca. M am dat la o parte si el a incuiat masina si a urcat. Dupa care i-am bagat sula in cauciucul din fata care s-a lasat instantaneu. Pentru ca ...asa fac eu de obicei.
7
6
Ar trebui sa se renunte de tot la asa-zisele locuri platite la primarie,de la Pod Butelii daca mergi de exemplu spre Eliberarii nu sunt parcate masini dar sunt puse niste fieratanii ridicate de trebuie sa mergi 1 km. sa gasesti un loc de parcare.Daca tot suferim de simtul proprietatii si Primariei ii convine sa incaseze niste bani,atunci hai sa facem licitatii pt.locurile respective!Verifica cineva din Primarie pe teren daca cei care au placute cu numerele masinii pe locul de parcare a platit taxa pe locul respectiv?Pun pariu ca nu,stiu unul care nu mai plateste din 2014.
7
2
pai cum sa te iei la cearta cu toti machedonii cu tupeu care parcheaza mertanu pe moca , ca vezi ce sa mai dea el cateva sute la parcare daca merge si moca
17
3
GRESIT : PRIMARIA SFIDEAZA CETATENII PRIN ACELE PORCARII DE CIUPERCI, IN LOC SA CREEZE LOCURI DE PARCARE, SPATII DE JOACA PENTRU COPII SI TINERET, SPATII VERZI . In loc sa faca ce trebuie pentru cetateni primaria distruge spatiile verzi din oras aproband ridicari de cladiri pe spatiile verzi, aproband biserici ridicate chiar abuziv , etc. Stirea corecta este PRIMARIA SFIDEAZA POPULATIA.
29
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272