REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Construcțiile, INTERZISE în Techirghiol până în septembrie, în mai multe zone ale stațiunii!

Construcțiile, INTERZISE în Techirghiol până în septembrie, în mai multe zone ale stațiunii!

Replica API 17 iulie 2018 | 00:03 352

Având în vedere că ne aflăm în sezon estival, iar stațiunea Techirghiol este una dintre cele mai apreciate, la nivel național, ca destinație a turismului balnear, autoritățile publice locale au luat decizia să interzică realizarea de construcții, reparații și alte asemenea, pentru perioada 1 iulie – 1 septembrie a.c., în mai multe zone a orașului.

Decizia a fost luată prin hotărâre a Consiliului Local Techirghiol, încă din luna mai a.c., fiind votată în unanimitate după cum a precizat primarul Iulian Constantin Soceanu.

„Techirghiol este o stațiunea balneoclimaterică, ce de câțiva ani a redevenit principala destinație a turismului balnear și unde turiștii vin pentru odihnă și tratament, nu pentru distracție. În acest context, autoritățile locale și agenții economici au căutat cele mai bune soluții de rezolvare a problemelor, astfel încât turiștii care ajung la Techirghiol să își dorească să se reîntoarcă.

Iată că suntem în al treilea an consecutiv în care suntem abia la jumătatea verii, iar în Techirghiol locurile de cazare sunt ocupate 100%. Ceea ce înseamnă că atât autoritățile, cât și agenții economici au reușit ceea ce și-au dorit: să fim prima opțiune a turiștilor în ceea ce privește turismul balnear. Aceste lucruri se fac și cu sacrificii.

Astfel, la nvielul Consiliului Local Techirghiol a fost adoptată în luna mai a.c., o hotărâre de consiliu prin care în perioada 1 iulie – 1 septembrie în fiecare an, sunt interziece lucrările de construire exterioare, pregătire, reparare, curățare a clădirilor, precum și cele de reparare a străzilor, trotuarelor, dotărilor tehnico edilitare subterane și aeriene.

Hotărârea a fost adoptată de toți consilierii locali în funcție. Această decizie a fost luată după ce atât turiștii cât și o parte dintre agenții economici au reclamat faptul că nu se pot odihni din cauza zgomotului produș pe șantiere.

În aceste condiții, nu se vor efectua niciun fel de lucrări în perimetrul cuprins între: b-dul Eforie, b-dul Victor Climescu, str. Enachita Vacarescu, str. Traian, b-dul Victoriei, str. Alexandru Puskin, str. Vasile Alecsandri, str. Ecaterina Teodoroiu, str. Muncii, str. Marasti, str. Nordului, Calea ferata.

Menționez faptul că potrivit aceleiași hotârări a CL Techirghiol, termenul de valabilitate al autorizațiilor de construire deja eliberate se va putea prelungi cu perioada în care sunt impuse restricțiile. Cei care nu vor respecta prevederile hotârării vor fi sancționați de Poliția Locală Techirghiol, cu amendă de la 1.000 la 5.000 de lei, și sistarea lucrărilor până la 1 septembrie”, a preciat primarul Iulian Constantin Soceanu.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
jivina de tigan otto zis dutut cu ciorile lui pe care le hraneste la poarta si cu familia lui nevasta o jegoasa borata fisa la produs lalica si proasta de fisa neagra
5
0
statiune de cacat se construieste si cum vrea pwla mafiei
5
0
In fata primariei este statuia lui Dragnea.
5
1
Baaa ai ma ce dracu e pustietate totala la fel cum e la tara si ne plangem ca deranjam turistii cu noile constructii Hiiiii Mare noroc avem cu unii locuitori. Se straduiesc sa ridice standardul unor strazi prin diferite postari.. Auuuu
4
0
Daca el nu mai are firma de constructii nimeni nu mai are voie sa construiasca!
5
1
Pai eu nu mai inteleg nimic! La noul sediu de primarie, situat in acel perimetru, ba chiar mai mult vizavi de lucrare se afla un imobil destinat turistilorsi lucrarile sunt in plina desfasurare. Bocanitul si galceava muncitorilor, se aude de la ceva distanta plus disconfortul din cauza prafului! Oare cine-o fi autorizat lucrarile?
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218