REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Continuă SCANDALUL la MERENI, chiar dacă s-a schimbat primarul

Continuă SCANDALUL la MERENI, chiar dacă s-a schimbat primarul

Replica API 3 aprilie 2021 | 00:01 3026

Situația din comuna Mereni, județul Constanța, rămâne una destul de delicată. Cu toate că localitatea are un alt primar, pe Dumitru Guriţă, se pare că scandalurile din sălile de judecată continuă. Actualul primar, împreună cu mai mulţi foşti consilieri locali nu se lasă cu una cu două şi continuă războiul cu fosta conducere, început cu câţiva ani în urmă pe motiv că angajații nu și-au mai primit contribuțiile sociale, dar şi pentru că într-o vreme nu se mai țineau ședințele de Consiliu Local, iar fostul primar, Silviu Gârea, lua singur deciziile.

Continuă scandalul în sala de judecată

Comuna Mereni, o comunitate mică ce numără aproximativ 2.500 de oameni, s-a remarcat la nivelul județului Constanța prin disfuncționalitățile de la nivelul administrației locale. O serie de procese ce vizează fosta administraţie locală se află pe rolul instanţelor de judecată. Dumitru Guriţă, actual primar, Ion Gheordunescu şi Florea Ciucardel, foşti consilieri locali, continuă războiul început în 2019 cu Silviu Gârea, fostul primar al comunei. Guriţă, fost viceprimar şi actual primar, şi foştii consilieri locali mai sus menţionaţi s-au adresat instanței de judecată pentru că nu se mai țineau ședințele de Consiliu Local, iar UAT-ul funcţiona prin dispoziţii de primar.

„În tot acel an, 2018, domnul primar a condus singur. Nu a dat nici dispoziție de numire a unei persoane din partea UAT –ului să țină loc de secretar, cu toate că Prefectura i-a transmis, în nenumărate rânduri, că poate să numească, dumnealui nu a vrut. În urma hotărârii definitive, în instanță, la un an și o lună, a ținut prima ședință de Consiliu Local. În acest timp, dumnealui a avut contracte, mă rog, banii care s-au dat, el știe mai bine”, a explicat actualul primar pentru Replica. Procesul este departe de a se termina întrucât, în prezent, la Curtea de Apel Constanţa se judecă recursul formulat de fostul primar.

Nu şi-a primit salariul un an de zile

Tot Dumitru Guriţă l-a acționat în judecată pe fostul primar din Mereni, Silviu Florentin Gârea, pentru că, pe vremea când era viceprimar, a existat o perioadă de un an în care nu şi-a primit salariul. “Are să îmi dea bani pentru că am câștigat în instanță, nu a vrut să mă plătească. După un an de zile, conform hotărârii judecătorești, mi-a dat banii, mai are să îmi dea o parte din bani și se va rezolva”, a explicat Dumitru Guriţă într-un interviu acordat cotidianului Replica.

Amintim că în 2018 Primăria Mereni a avut conturile blocate, astfel că salariații nu și-au mai primit remunerațiile, totul urmare a faptului că din 2017 până în 2018 nu s-a ținut nicio ședință de Consiliu Local.

Citeşte şi:

VICEPRIMARUL din Mereni e SIGUR că va ajunge PRIMAR

În PRIMĂRIA MERENI, ca pe CÂMPUL DE RĂZBOI! De un an, comuna nu are Consiliu Local!

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108