REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Contract de peste un milion de lei, oferit în regim de urgență de Primăria Mangalia

Contract de peste un milion de lei, oferit în regim de urgență de Primăria Mangalia

Andreea POPA 3 aprilie 2023 | 00:00 4942

Primăria Mangalia, a lui Cristian Radu, a atribuit în regim de urgență un contract pentru tratarea deșeurilor din oraș, valabil 3 luni. Beneficiara sumei de peste un milion de lei, oferiți fără licitație, este Iridex Group Salubrizare, compania care deține deja monopolul pe serviciile de salubrizare din județul Constanța.

Contract de peste un milion de lei, oferit in regim de urgenta de Primaria Mangalia

Primăria Mangalia a atribuit pe 23 martie 2023 un contract privind ”Delegarea gestiunii prin achiziție publică de servicii, a activităților de tratare mecano-biologică și depozitare deșeuri municipale din UAT Mangalia, fără punerea la dispoziție a infrastructurii”. Înțelegerea a fost semnată prin negociere directă, fără licitație, municipalitatea din sudul litoralului motivându-și decizia prin ”Extrema urgență determinată de evenimente care nu puteau fi prevăzute de către autoritatea contractantă și în conformitate cu condițiile stricte prevăzute de directive”.

Contract de peste un milion de lei, oferit in regim de urgenta de Primaria Mangalia

Contractul are o durată de 3 luni și o valoare totală de 1.004.613,23 lei, fără TVA, iar câștigătoarea atribuirii directe este Iridex Group Salubrizare SRL București. Iridex este controlată de familia fostului senator conservator Corneliu Pascu, un apropiat al mogulului Dan Voiculescu, unul dintre cei mai controversați politicieni și afaceriști români.

Contracte de 200 de milioane de lei de la stat

Milionul încasat fără licitație de la Primăria Mangalia se alătură sumelor primite în condiții identice de la majoritatea localităților din județul Constanța. Fie că vorbim de Rasova, Crucea, Negru Vodă, Mircea Vodă ori Comana, Costinești, 23 August, Ciocârlia ori Ghindărești- Iridex a reușit să acapareze cea mai mare parte a județului de la malul mării. Iridex Group Salubrizare SRL a raportat pentru 2021 afaceri de peste 100 de milioane lei și un profit net de 9,5 milioane lei, cu peste 1.000 de angajați, dar și datorii de 104 milioane lei. Grupul Iridex a primit în ultimii ani circa 350 de contracte de la primării din țară, în valoare totală de peste 200 de milioane de lei. Pachetul majoritar de acțiuni este deținut de Iridex Group, cu 70,55%, urmat de Olga Anghel, cu14,94% și Servicii Salubritate București SA, cu 14,5%.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu scrieti ma jegosilor? despre presedintele CJ Constanta - LUPU..care a comis ultraj ..jegosilor aserviti politic..toata presa centrala a scris si voi mucles..subiectul asta nu exista pentru voi ..demisiaaaa Lupuuuleeee basitule ...replica sclavetilor
5
0
Noi semnalam gunoaiele, primaria ia masuri, prin virarea de bani catre Iridex, asta e mecanismul. A era sa uit, după care punem un Paris sa iasa cine trebuie. Voi ... faceti-va ca nu observati doar nu credeati ca usereul e pe bune.
6
0
bani aruncati!se arunca gunoaiele la intersectia albesti-limanu,in venus,olimpul a devenit o cariera de piatra sparta.sa aveti parte de faliment si sa nu va bucurati de banii furati,hotilor!
14
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468