REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Contract impresionant de la Administrația Bazinală a Apelor Dobrogea Litoral pentru fosta firmă a Sulfinei Barbu

Contract impresionant de la Administrația Bazinală a Apelor Dobrogea Litoral pentru fosta firmă a Sulfinei Barbu

Replica API 11 decembrie 2019 | 08:46 1748

Peste 5,7 milioane de euro pentru asistență tehnică

Peste 5,7 milioane de euro pentru asistență tehnică

Sulfina Barbu

O fostă firmă a Sulfinei Barbu a primit un contract de peste 5,7 milioane de euro de la ABADL pentru servicii de asistență tehnică a lucrărilor de reducere a eroziunii costiere. Fost ministru și important lider PDL, în prezent membră a Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) din partea PNL, Barbu a avut dintotdeauna succes în afacerile de mediu.

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a atribuit pe 3 decembrie 2019 un contract de ”Asistență Tehnică pentru supervizarea lucrărilor din cadrul proiectului ”Reducerea eroziunii costiere- Faza II (2014-2020)””. Potrivit documentației de atribuire, ”Prezentul contract are ca scop acordarea serviciilor de asistență tehnică pentru supervizarea execuției lucrărilor de către Consultant aferente contractelor de lucrări, pentru zonele Stăvilare (Edighiol și Periboina), Mamaia, Tomis - Casino, Agigea, Eforie, Costinești, Olimp, Jupiter-Neptun, Mangalia-Saturn, Balta Mangalia-Venus-Aurora și 2 Mai”.

Cine sunt câștigătorii

Câștigătoare licitației inițiate pe 31 ianuarie 2019 a fost desemnată asocierea alcătuită din EPMC Consulting SRL (lider, reprezentată de Cristina Iuliana Corpodean), SJS Engineering SRL (reprezentată de Antimo Lentini) și TCI Contractor General SA (reprezentată de Ștefan Dorin Oltean). Valoarea totală a contractului este de 22.701.560 lei, fără TVA, echivalentul a circa 5,7 milioane de euro, cu TVA inclus.

Firmă înființată de Sulfina Brabu și Silvian Ionescu

EPMC Consulting SRL are sediul în Cluj Napoca și a raportat pentru anul 2018 afaceri de 4,6 milioane lei și un profit net de 1,3 milioane lei, cu 20 de angajați, dar și datorii de 2,4 milioane lei. Cristina Corpodean a preluat EPMC Consulting SRL pe când aceasta se numea KVB Economic și avea un patronat extrem de interesant. KVB Economic, actuala EPMC Consulting, a fost înființată în 2005 de greii pe atunci PDL Sulfina Barbu (fost ministru al Mediului) și Silvian Ionescu (fost șef al Gărzii de Mediu). Ulterior, cei doi importanți lideri politici s-au retras scriptic din firmă, dar aceasta a continuat să primească numeroase contracte, în valoare de milioane de euro, de la stat, pentru servicii de consultanță pe probleme de mediu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai cu spaga la UZUN
3
0
Firma de la Cluj care va lucra cu ingineri si diriginti din Constanta. Si ghici unde va pleca grosul banutilor ... la Cluj la baietii destepti si noi ca fraieri cu munca!
3
0
Ce porcarie de articol de prostit prostimea care voteaza psd!
5
2
Ce legatura are o firma de mediu cu ingineria in supravegherea unui proiect urias. Au auzit astia de modelare matematica? Primul lucru pe care trebuie sa-l verifice este modelarea matematica pe care o propune proiectantul fiecarui lot pentru realizarea digurilor si plajelor. Iti trebuie putere de calcul extrem de mare si programe specializate, cred ca la Cluj sunt experti in diguri. Daca inginerul accepta si constructiile nu rezista constructorul nu mai raspunde fiindca proiectul a fost aprobat.
9
0
Bai sifon, esti prost rau, ce scrii tu, nu are nimic de-a face cu articolul. Daca ai frustrari spunele direct in fata celor implicati si fa reclamatie la institutiile competente nu veni aici sa-ti citim noi toate aberatiile.
3
3
Asta spera sa raman pe functie de asta a vandut contractul SULFINEI BARBU. Ce oameni are PSD ul, aoleoo.
8
1
O sa va manance viermii de atata rautate, aveti ceva cu artagea.Ce daca este un neterminat, aveti senzatia ca poate fura mai putin decat rudele sale din psd, mazare, iorov si gasca?Prostule, tu nu intelegi ca asa merg lucrurile?
2
9
Veniti la aeroportul Kogalniceanu sa vedeti furturi. ARTAGEA BOGDAN a furat pana si bani din salariu, ia spaga la toate angajariile , a furat din toate contractele si a facut lucrari de mantuiala!!! ARTAGEA LA PUSCARIE!!!!!
8
3
Deci Sulfina e securista daca a infiintat o firma cu Silvian Ionescu, securist notoriu, consulul din Singapore care a omorat 2 oameni. Ai acum Sulfina e membru CNSAS si da verdicte la pretinii si colegii ei. Adica ii albeste.
20
1
ca acum ei sunt la guvernare". Hahahahahaha
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614