REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
18.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Contractul dintre CJC şi Combat Press va fi expertizat la solicitarea lui Nicuşor Constantinescu

Contractul dintre CJC şi Combat Press va fi expertizat la solicitarea lui Nicuşor Constantinescu

Replica API 5 noiembrie 2020 | 23:46 2476

Magistrații Tribunalului Constanța au admis cererea lui Nicușor Constantinescu, fostul șef al Consiliului Județean Constanța, de efectuare a unor expertize financiar contabile, în dosarul în care a fost trimis în judecată în 2018, pentru abuz în serviciu. Totodată, magistrații i-au respins inculpatului cererea de recuzare a preşedintelui completului F8, judecător Ardeleanu Antoneta.

Expertizele financiar contabile vor avea următoarele obiective: să se precizeze care este contravaloarea prestațiilor ce au fost achitate de Consiliul Județean Constanța către SC Combat Press SA în perioada reținută prin rechizitoriu, decembrie 2009-noiembrie 2010, și dacă suma ar fi fost diferită în cazul organizării unei licitații în legătură cu serviciile imputate a fi nelegale; Să se stabilească circuitul financiar contabil și administrativ pe care trebuia sa îl urmeze operațiunile realizate pentru plata sumelor de către Consiliul Județean Constanța către SC Combat Press SA; Să se precizeze care erau persoanele care trebuiau să verifice îndeplinirea condițiilor legale pentru efectuarea plăților către SC Combat Press SA.

”Se va dispune emiterea unei adrese către Consiliul Județean Constanța în care să se comunice: dacă s-a adus la cunostința Președintelui Consiliului Județean Constanța a unei note/adrese din care să reiasă că nu există un contract încheiat în urma unei licitații cu SC Combat Press SRL, pentru plata prestațiilor către aceasta. Respinge emiterea celor două adrese de la punctele 2 și 3 din cererea de probatorii și ultimul obiectiv propus la expertiză, ca nefiind concludente și utile pentru soluționarea cauzei. Numirea expertului se va face după extragerea aleatorie a acestuia din baza de date a sistemului ECRIS”, potrivit minutei judecătorești.

Cererea de recuzare, respinsă

Totodată, la data de 3 noiembrie, magistrații Tribunalului Constanța au respins, ca neîntemeiată cererea de recuzare a preşedintelui completului F8, judecător Ardeleanu Antoneta, formulată de inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel.

Pentru ce a fost trimis în judecată

Potrivit procurorilor DNA, în perioada decembrie 2009 - noiembrie 2010, Nicuşor Daniel Constantinescu, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu încălcarea dispoziţiilor legale în materie, ar fi achiziţionat şi ar fi plătit servicii de publicitate în valoare de 401.700 lei, sumă ce ar fi reprezentat un prejudiciu adus bugetului Consiliului Judeţean Constanţa, concomitent cu obţinerea de către firma prestatoare a unui folos necuvenit în acelaşi cuantum. În perioada respectivă, Consiliul Judeţean Constanţa ar fi achiziţionat servicii de publicitate în presa scrisă locală, pentru care a achitat integral 12 facturi fiscale.

Citește detalii AICI:

Nicuşor de la CJC, trimis din nou în judecată: şi-ar fi făcut reclamă din bani publici

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
KAKAMASH PA TINE CEZARA SA OTI FAC PASARYKA CAT CAMARA!!!
0
0
Gigi Porcu , Gigi F
0
0
porcul asta n-a murit de cancer? ca parca asa se lauda, ca are cancer. a stat internat la spital unde se caca si se pisa pe el asteptand sa fie spalat la cur, porcul si acum a inviat
6
1
uite cine era si ce a ajuns, lacomeala a fost mare, ce nevoie mai ai acum de avere care va trebui oricum confiscata de organele statului de drept, ca sa se faca dreptate pana la capat
9
1
Cand erau alegerile, porcul era cat autobuzul pe banerele electorale. Asa e cand nu te mai saturi ajungi bolnavior la bulau. La multi ani porcule, cheama si actualii banditi de la pesede langa tine: porc stroe, fagabou etc...
7
2
un porc ordinar
8
2
e bine ca si-a gasit codrutza un futac , caci eram tare ingrijorat... restul nu mai conteaza , soarta l-a pedepsit pe acest golan.
4
2
Care avere ,care sechestru ,unii cred ca procurorii au timp ptr. fleacurile astea ....
6
3
Confiscati averea porcului..Cancerul ce-i mai face?
10
2
De ce nu are sechestru pe avere, el si familia lui ?????????????????????????
16
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369