REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Control-fulger al Direcţiei de Sănătate la TELECOM! Sala cu ciuperci a fost închisă

Control-fulger al Direcţiei de Sănătate la TELECOM! Sala cu ciuperci a fost închisă

Replica API 18 martie 2017 | 00:01 553

Ca urmare a materialului publicat cu clasa de la liceul TELECOM din Constanța, o echipă de la Direcția de Sănătate Publică s-a prezentat să verficie situația de la instituția școlară menționată vineri, 17 martie a.c.

Se confirmă existența ciupercilor crescute pe pereții unei săli de urs, astfel s-a dispus închiderea clasei și relocarea elevilor care aveau cursuri în încăperea respectivă într-o altă sală de curs. De asemenea, s-a aplicat o sancțiune de 1.000 de lei conducerii liceului TELECOM pentru neefectuarea periodică a lucrărilor de igienizare a instituției.

Reamintim că joi, 16 martie, au fost surprinse în fotografii mai multe ciuperci care creșteau pe pereții unei săli de curs din liceul TELECOM. Imaginile s-au viralizat, iar Inspectoratul Școlar Județean și Direcția de Sănătate Publică s-a autosesizat și deplasat la fața locului.

De asemenea, în cursul zilei de vineri, 17 martie 2017, Inspector Școlar General prof. Zoia- Gabriela Bucovală și Inspector Școlar General Adjunct prof. Alina- Diana Codreanu s-au deplasat la Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța în vederea verificării spațiilor din cele trei corpuri de clădire, spații destinate activităților didactice (săli de clasă, cabinete, laboratoare).

În urma acestei vizite, s-au constatat următoarele:

• din lipsa spațiului în clădirea principală, elevii din 5 clase își desfășoară activitatea într-un alt corp de clădire a cărui construcție nu este finalizată, lucrările de reabilitare totală fiind sistate încă din anul 2010;

• la etajul al II-lea al acestei clădiri își derulează activitatea 26 de elevi din clasa a XI-a, într-o sală în care sunt infiltrații, zugrăveala este deteriorată și mobilierul este degradat.

În această situație, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a recomandat conducerii unității de învățământ dezafectarea sălii de clasă și identificarea unui alt spațiu corespunzător normelor igienico- sanitare pentru optima derulare a cursurilor clasei a XI-a. De asemenea, se impune realizarea unei igienizări generale a tuturor spațiilor de învățământ și responsabilizarea înregului personal și a elevilor pentru menținerea în condiții adecvate a acestora.

Claudia CORBU

Citește și:

Condiții de EV MEDIU într-un liceu din Constanța! Incredibil așa ceva!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Isj-ul e principalul vinovat pentru situatiile in care au ajuns scolile!Directorii sunt atotputernici! Fac ce vor si cum vor. Nu ii mai controleaza nimeni. Doamnele isj stau la caldurica. Hablar n-au ce se intampla prin scoli. Incepand de la incadrari, salarii, administrarea banului public...de nimic nu le intereseaza. Cand apare cate o problema, facuta publica, abia atunci constata si ele...desi trebuia sa stie! Dar asa se intampla ...probabil cand inspectorul general cunoaste toate legile....si le si respecta!!! Invatamantul putred de bolnav in judetul Constanta
6
0
Inafara inafara Mihai
2
0
Un reportaj fara greseli .... Inafara de cele gramaticale...
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272