REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

CONTROL la grădinița din Cernavodă unde s-au îmbolnăvit 6 copii: AMENDĂ aplicată de Direcția de Sănătate!

CONTROL la grădinița din Cernavodă unde s-au îmbolnăvit 6 copii: AMENDĂ aplicată de Direcția de Sănătate!

Replica API 27 februarie 2019 | 00:00 700

A fost deslușită situația copiilor de la Cernavodă, internați ccu enterocolită virală. Alertați de articolul publicat de Replica, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au verificat situația de la grădinița nr. 5 din Cernavodă, stabilind numărul exact de micuți care s-au îmbolnăvit: șase! Amintim că, inițial, medicul școlar a informat DSP cu privire la doar doi copii bolnavi; la fel, nici conducerea unității școlar nu a comunicat eficient situația. Dar, pe de altă parte, din toate declarațiile oferite de părinți din Cernavodă și reprezentanți ai primăriei, a rezultat că există încă o problemă demnă de verificat, iar pe această cale facem un apel în atenția autorităților competente: există un medic de familie care eliberează adeverințe “după ureche”! Actul în cauză poate fi găsit la grădiniță, cu semnătură și parafă!

Amintim că problemele la grădiniță au debutat marți, 19 februarie. Personalul instituției a constatat că un copil se simte tot mai rău – din câte se pare prezenta simptome de enterocolită de luni -, așa că a fost chemată mama. Aceasta a fost sfătuită să își trateze copilul, iar abia apoi să îl readucă în colectivitate. De asemenea, i s-a cerut să aducă micuțul atunci când are și o adeverință de la medicul de familie, care să ateste că este clinic sănătos. Ca prin minune, la scurt timp mămica a revenit la grădiniță cu adeverința în cauză, așa că personalul unității a primit copilul. Ce a urmat? Alți cinci copii s-au îmbolnăvit, iar situația a pus pe jar părinții, care au solicitat imperios conducerii grădiniței să ia măsuri. Într-un final, grupa în cauză a fost închisă. Mai departe, ca urmare a articolului apărut în Replica (detalii AICI), Direcția de Sănătate Publică a dispus un control, în urma căruia a fost aplicată o amendă (între 3.000 și 5.000 de lei) pentru deficiențele constatate. Conducerii unității de învățământ i-a fost pus în vedere să rezolve problema personalului subdimensionat; pentru că sunt prea puțini angajați, nu poate fi efectuat nici triajul corespunzător al copiilor. De precizat că amenda a fost aplicată pentru nerespectarea volumului de aer per cap de copil. Conform legii, în clasa cu pricina ar trebui să fie primiți doar 20 de copii, de unde și amenda aplicată de DSP. Dar, o altă lege vine în contradicție cu această normă – Legea Educației, care prevede un număr maxim de 25 de copii într-o clasă, după cum au precizat reprezentanții Primăriei Cernavodă.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si futac international vreau sa demonstrez ca frec pula la primaria cernavoda imi iau mormanul de bani si mai fut si handicapate pe la argos si colonie.sa traiasca negoita ca a dat de munca la toti handicapatii pensionarii pulii mele toti impotentii din Cernavoda.Traiasca Primaria Cernavoda piept de muls la salarii de miliarde.Asteptam DNA sa vada ce hotie este in primaria cernavoda.
19
9
Umflata polina o putoare ordinara nu o gasesti la munca si numai rau face la toti sefu MARIUS ALECU un slugoi penal care numai sa fure si sa imbarlige lumea nevastasa proasta lumii numai neamuri la primarie si jeguri toti analfabetii au salarii colosale platiti din banii tuturor fac figuri si rau la oameni
26
22
Asistenta o incompetenta,normal e sora lui Polina.
16
21
nu mai dati informatii erinate, dsp-ul a fost anuntat de catre parinti nu in orma reportajului vostru, iar lunea nici un copil nu prezenta nici un simptom, de marti dupa ora 15.00 a fost primul copil bolnav. nu mai mintiti
2
3
S au inbolnavit de la curvoiul de melinte florentina care se incalica cu vagabonzii si pe un codru de mamaliga ! hai trimeteti o la analize de venerice !
10
8

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102