REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Controlor VAMAL, condamnat într-un DOSAR al DNA CONSTANȚA!

Controlor VAMAL, condamnat într-un DOSAR al DNA CONSTANȚA!

Replica API 12 ianuarie 2021 | 15:11 6725

Radu Ioan Hristovici, controlor vamal superior în cadrul biroului Vamal de Frontieră Constanţa, a fost condamnat de către magistrații Tribunalului Constanța, la data de 12 ianuarie, la 4 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de luare de mită (două acte materiale). Decizia nu este definitivă.

Procurorii DNA Constanța, examinând conţinutul materialului de urmărire penală privind pe inculpații Hristovici Radu Ioan, cercetat pentru săvârşirea a două infracţiunii de luare de mită, Nasreddin Aswad, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, și Naim Jabanou, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, au reținut că, la data de 5 mai 2018, în calitate de funcționar vamal în cadrul Punctului Vamal Midia, în incinta birourilor instituției, inculpatul Hristovici Radu Ioan a primit în mod direct, pentru sine, de la inculpatul Nasreddin Aswad suma de 3.000 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu privitoare la efectuarea formalităților vamale pentru exportul de animale vii efectuat în ziua respectivă. Totodată, la data de 12 mai 2018, în calitate de funcționar vamal în cadrul Punctului Vamal Midia, în incinta birourilor instituției, inculpatul Hristovici Radu Ioan a primit în mod direct, pentru sine, de la inculpatul Naim Jabanou suma de 2.500 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu privitoare la efectuarea formalităților vamale pentru exportul de animale vii efectuat în ziua respectivă. Acesta a fost trimis în judecată, iar cei doi cetățeni străini au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției. Menționăm că, la data de 11.04.2018, Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța s-a sesizat din oficiu cu privire la speța de față.

Citește detalii aici: FILMĂRI și ANCHETĂ DNA Constanța! ȘPĂGI de MII de EURO învârtite în portul Midia: Martori AMENINȚAȚI!

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Naziru este ala care vindea agentilor de nave cu 50 euro permisii de descarcare si incarcare nave semnate si stampilate in alb. Ca sa detina monopol a trebuit sa isi elimine concurenta.
0
0
dispar unii, vin altii care o incaseaza , fara ea nu merg treburile, averile din spaga se vad, se pipae , se miros dar se lasa... libere si protejate!
0
0
mai mergeti pe la piloti sa vedeti acolo spagi , ei acum protesteaza pai frate sa dus cascavalul , multi peste 70 de ani si vor pilotaj . au castigat ani de zile bani la negru nedeclarati la statul roman si acum plang ca numai au pilotaj . pilotii cei mai mari spagari de tigarete ...
3
0
sefii spagilor raman for ever in analele vamii Olteanu, Teseleanu, Pilca, Bogatu si Fainarea. Ei sunt, au fost si vor ramane the best of the best al spagilor din vama port Constanta. Nu ii va detrona nimeni niciodata !!!
5
0
Nicolae Naziru, agent vamal protejat de ANAF, e la BV Midia. Cel mai mare sarlatan. Daca nunte combini cu el, te da in gat si uite ce patesti......Radu e chiar super OM. Eugen, Lipici, Ciuca, Preda, Motru, Samir, Grigore....astia sunt hoti de top. Intelopi vamali, cersetori pe la nave.
4
0
Pe bune? Zilnic vamesii, politistii de frontiera si cei de la cspitanie, pe zi, cumulat spaga e de min 1000 EUR. Radu e baiat super OK, fata de alti colegi, gen CC, BM, MP, AO, EU, SA...si altii...
4
3
astia toti iau spaga , din 1990 si pina azi sume uriase s-au dat ca spaga la vamesii din toata tara ,indiferent ce partid era la guvernare. Dar cine sa le verifice averile ?
9
0
Pt. Coco.... Cine i Naziru?
1
1
Da domnule, a luat el tot ca nu vrea sai dea lu Naziru ca cica ala sia luat masina BMW
4
0
Pai mai Radule, de ce ai tirat numai tu spaga ? Nou stim ca iti trebuiau banii pt pariuri, dar puteai sa scapi ceva matreatza si spre Naziru si nu te-ar mai fi dat pe goarna !
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369