REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.6° Constanța Sâm., 11 Mai 2024
Anul XX Nr. 6726
9.6° Constanța Sâmbătă, 11 Mai 2024 Anul XX Nr. 6726
 

Controversata iubire a lui Pierre Cardin cu actriţa Jeanne Moreau, în timp ce designerul trăia cu asistentul său

Controversata iubire a lui Pierre Cardin cu actriţa Jeanne Moreau, în timp ce designerul trăia cu asistentul său

Replica API 31 decembrie 2020 | 18:32 1732

Creatorul de modă care a decedat ieri la vârsta de 98 de ani lasă în urmă o vastă moştenire pentru lumea modei, dar şi poveşti de o stranie frumuseţe.

Pierre Cardin, Jeanne Moreau

Foto: Getty Images

Una dintre poveştile care a suscitat cele mai mult interes a fost relaţia lui Pierre Cardin cu actriţa Jeanne Moreau, care devenise modelul şi muza sa. O relaţie care a durat patru ani, deşi, în acelaşi timp, Cardin şi-a continuat şi relaţia cu asistentul său, Andre Oliver. Discret, designerul a refuzat să dea explicaţii despre viaţa lui intimă, dar interesantă este asocierea cu povestea din filmul în care a jucat Jeanne Moreau - pelicula lui Truffaut, "Jules and Jim", în care ea se implică într-un menage a trois cu doi bărbaţi. Asocierea e interesantă cu atât mai mult cu cât Moreau l-a întâlnit pe Cardin chiar după lansarea acestui film, în 1962. Ea tocmai proba una dintre creaţiile sale, iar între cei doi a fost... dragoste la prima vedere. Cuplul a fost urmărit de presă la acea vreme - Pierre şi Jeanne fiind pozaţi în toate vacanţele lor, din Grecia până în Tahiti. În această vreme, asistentul creatorului de modă a suferit teribil. Dar nu a plecat.

Andre Oliver i-a rămas alături lui Cardin până în 1993, când a murit la vârsta de 61 de ani - încheind astfel patru decenii în care îi fusese asistent creatorului de modă, păşind adesea alături de el pe podium la finalul prezentărilor. Andre s-a străduit din răsputeri să considere cei patru ani cu Jeanne Moreau drept o paranteză în viaţa lui Cardin. Una, însă, care i-a lăsat urme adânci în suflet. Căzut într-o cruntă depresie, Andre i-a mărturisit la un moment dat lui Pierre că se gândeşte să se sinucidă. Interesant este că, la acel moment, designerul nu a abandonat relaţia cu Jeanne, ci a încercat să-şi liniştească asistentul cu cadouri consistente - cum ar fi un nou apartament, dar şi tablouri de valoare, Andre fiind un mare iubitor de artă. Adevăratul lui cadou a venit, însă, atunci când Pierre a decis să se despartă de Jeanne.

"Îmi amintesc de Jeanne când a venit la atelierul meu acum 40 de ani, fiindcă avea nevoie de garderobă pentru noul ei film", povestea Cardin într-un interviu din 2011 pentru Paris Match. "Îmi amintesc că a fost dragoste la prima vedere şi apoi o relaţie pasională care a durat patru ani. După aceea a venit separarea, care ne-a ţinut departe o vreme, dar în cele din urmă am devenit foarte buni prieteni", a declarat el despre actriţa care s-a stins din viaţă în 2017, la 89 de ani. "Jeanne era o femeie discretă şi inteligentă, cu un imens talent. Am fost foarte fericiţi împreună", a mai spus el. Iar ea la rândul ei, a declarat că a trăit alături de el o frumoasă poveste de iubire, scrie okmagazine.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389