REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Controversatul notar Florin Vişan, dator vândut la stat! Instituţiile statului încearcă să-şi recupereze banii

Controversatul notar Florin Vişan, dator vândut la stat! Instituţiile statului încearcă să-şi recupereze banii

Replica API 7 februarie 2019 | 10:25 2941

Val de dosare pe numele lui

Val de dosare pe numele lui

Societatea Primăriei Constanța, Confort Urban, se chinuie să recupereze de la un notar public contravaloarea folosinței locurilor de parcare închiriate în 2008. Este vorba despre renumitul Florin Vișan, plecat din țară după ce, în urma unei anchete privind, printre altele, datoriile exorbitante pe care acestea le avea către stat, Uniunea Națională a Notarilor Publici din România i-a ridicat licența.

A urmat un val de cercetări din care a reieșit că întreaga activitate a lui Florin Vișan s-a desfășurat în mod fraudulos. În luna mai 2016, polițiștii de la anti-fraudă au preluat arhiva notariatului, saci cu evidență contabilă, din perioada 2009-ianuarie 2016. Vișan, sătul probabil de atâtatea acuzații, și-a făcut bagajele și a plecat în Iordania.

În ianuarie 2018 a revenit și a încercat să reintre în domeniu, bătând la ușile mai multor cabinete notariale, cerând un loc de muncă, întrucât nu și-a putut redeschide propriul birou, odată ce documentele, inclusiv licența și ștampilele sunt la procurori. Între timp, instanțele constănțene au ”bubuit” cu dosare, Vișan având calitatea de pârât.

De exemplu, prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei pe 10 octombrie 2017, SC Confort Urban a chemat în judecată Biroul Individual Notarial Florin Vișan, solicitând instanței ca prin hotărârea ce o va pronunța să dispună obligarea acestuia la plata sumei de 1920 lei reprezentând debit principal, precum și la plata penalităților contractuale de întârziere în cuantum de 0,60 %/zi de întârziere, care vor fi calculate în continuare până la achitarea integrală a debitului.

Între părți s-a încheiat contractul de închiriere în februarie 2008, având ca obiect închirierea unui teren a 8 locuri de parcare din Tomis Nord, acolo unde-și desfășura activitatea, sumei de 6 lei fără TVA/mp lunar, urmând ca suma de 600 lei lunar fără tva să fie plătită în termen de 15 zile de la data emiterii facturii. De asemenea, în anul 2010, între părți s-a semnat un act adițional, prin care prețul de închiriere pe mp a fost stabilit la 8 lei, prețul total fiind stabilit la 800 lei lunar fără tva.

Confort Urban susține că notarul nu și-a respectat obligațiile, fapt pentru care a deschis acțiune în instanța. Numai că, demersul formulat de Confort Urban SRL a eșuat, în sensul că solicitarea i-a fost respinsă, întrucât cabinetul nu mai există. Societatea a formulat apel, acțiunea aflându-se pe rolul Tribunalului.

Dator vândut la stat! Un singur dosar...peste 2,5 milioane de lei

Pe de altă parte, instanța a admis cererea Agenţiei Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară formulată în contradictoriu cu Vișan. Acesta a fost obligat, pe fond, la plata următoarelor sume: 118.490 de lei, cu titlu de contravaloare a serviciilor de publicitate imobiliară prestate de către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanța în cursul lunilor decembrie 2015, ianuarie 2016 şi februarie 2016 la solicitarea pârâtului; 9.197 de lei, cu titlu de dobânzi calculate ca urmare întârzierii înregistrate în plata debitului principal în cuantum de 118.490 de lei în perioada cuprinsă între scadenţa obligaţiei de plată a fiecărei sume componente a debitului principal şi data de 28.02.2017; 4.598,50 de lei, cu titlu de penalităţi de întârziere calculate ca urmare întârzierii înregistrate în plata debitului principal în cuantum de 118.490 de lei în perioada cuprinsă între scadenţa obligaţiei de plată a fiecărei sume componente a debitului principal şi data de 28.02.2017; precum şi a dobânzilor şi penalităţilor de întârziere calculate în continuare, începând cu data de 28.02.2017, asupra debitului principal în cuantum de 118.490 de lei, până la data plăţii acestuia, în cotele procentuale prevăzute de Codul de procedură fiscală, aprobat prin Legea nr. 207/2015, pentru neplata la scadenţă a obligaţiilor bugetare. În prezent, dosarul se află în fază de recurs.

De asemenea, Vișan a contestat mai multe titluri executorii emise de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța. Din verificarea actelor dosarului de executare depuse de Vișan în probațiune, instanța a reținut a fi legal comunicate ai multor titluri executorii, respectiv prin scrisoare recomandată cu scrisoare de primire, fie primite sub semnătură de către debitor, fie neridicate de la poștă și comunicate ulterior prin publicitate, prin afișarea de anunțuri colective. Însumate, acestea depășesc 2,5 milioane de lei. Precizăm că se încearcă în instanță executarea și în ceea ce privește debitele restante pe care Vișan le are la bănci.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ah ce.mi place.... acum s.a asociat cu vechea iubita Catalina Vonica si se pun pe facut lucruri mari...
7
1
Numai Hugo care mai de care nume sonore cu tati' mami' pe la o judecatorie un barou n a facut unu o zi carte cum trebuie,cu mici exceptii restul numai jucatori,baieti de oras,sau de securisti.Masini una si una ca doar rezolva cazuri si tranzactii de milioane.Clientela din Constanta plateste doar suntem orasul fitei cum sa nu aiba toti masini de peste 3000cc ?ar fi jignire,cum sa nu vina ei la Irish si la Margot?Pai unde si ar mai etala Submariner ele de la maini?Ca doar le au luat in leasing
2
3
toti notarii sunt niste hoti de camatari mascati ar trebui desfintati si anchetati mai sunt doi in tomis nord , visan ar trebui sa stea vreo zece ani la facultatea poarta alba pentru ce a facut si averea confiscata
14
5
De Visan ne intereseaza pe noi, de Fagadau , Stroe... astia de unde au banii , ca ei nu au nici datorii nici mosteniri, de unde au acumulat averile , cum ???
16
5
Dl Puia, un tigan din Cernavoda , marele sef al notarilor din Constanta a mai obtinut 500 mii euro si l a refacut notar pe Visan. Incredibil dar adevarat. Nu inteleg cum nu ii i a cu mascatii pe notari.
15
4
Toti teparii imobiliari lucrau cu Visan inclusive Mircea Vinteanu. Dosare penale la greu pentru toti, fara numar.
17
4
Dl visan este din nou notar, pentru ca asa merg treburile in romania. Este asociat cu iubita lui vonica
27
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272