REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
17.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

COP26: Acordul privind încetarea defrişărilor este considerat 'nepotrivit și injust'

COP26: Acordul privind încetarea defrişărilor este considerat 'nepotrivit și injust'

Replica API 6 noiembrie 2021 | 22:29 931

Ministrul indonezian al mediului, Siti Nurbaya Bakar, a calificat drept "nepotrivit şi injust" Acordul global pentru a pune capăt defrişărilor în 2030, convenit în timpul Conferinţei ONU pentru schimbări climatice (COP26) de la Glasgow şi căruia i s-a alăturat şi ţara sa, relatează vineri EFE, citat de stiripesurse.ro

"Să forţezi Indonezia să (atingă) defrişările zero pentru 2030 este clar nepotrivit şi injust", a precizat joi titulara mediului pe contul său de Facebook, subliniind diferenţa de dezvoltare dintre ţări, potrivit Agerpres.

Nurbaya, care a reiterat angajamentul asumat de ţara ei pentru a controla emisiile poluante, a precizat că planul de dezvoltare la scară mare angajat de preşedintele ţării, Joko Widodo, "nu trebuie să fie oprit pentru emisiile de carbon sau defrişări".

"Bogăţia naturală a Indoneziei include pădurile, a căror utilizare trebuie gestionată în mod sustenabil", a spus responsabila mediului, subliniind deosebirile de terminologie şi interpretare a termenului "defrişare" între ţările europene şi Indonezia.

Afirmaţiile sale intervin după ce luni Indonezia, care găzduieşte o treime din junglele tropicale ale lumii, şi alte 127 de ţări ale lumii au semnat acest tratat prin care se angajează să "conlucreze colectiv pentru a stopa şi reinversa pierderea pădurilor şi degradarea terenurilor până în 2030".

În ultimii ani, grupările ecologiste ca Greenpeace sau Global Forest Watch au acuzat Indonezia de defrişarea a mii de hectare de junglă virgină pentru a face loc plantaţiilor de ulei de palmier, printre alte culturi.

Siti Nurbaya Bakar a pledat în mesajul său pentru nevoia de defrişare a zonelor împădurite din insulele Borneo şi Sumatra pentru construirea de drumuri care să unească miile de populaţii.

Indonezia a anunţat în urmă cu câţiva ani construcţia până în 2024 a unei capitale la Kalimantan (Borneo), care a stârnit suspiciunile ecologiştilor faţă de posibile daune aduse ecosistemului insulei unde trăiesc numeroase specii protejate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bezos,Gates,Pedo"Charles","Brandon U.S.A", data viitoare sa vina cu Lastun sau Toyota IQ si dupa sa ne zica cum e cu fossil fuel si alte minciuni,parca in 1999 spuneati ca Florida o sa dispara in 2020,sub ape...n-a "evadat" nimeni din stat,ba din contra.Noul China Virus se numeste Climate Change?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212