rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

În vizită la Centrul de plasament ‘Delfinul’ din Agigea

‘Copiii sistemului de protecţie’, COLECŢIONARI DE PREMII şi de ROPOTE DE APLAUZE!

E o zi friguroasă de decembrie, dar în clubul de activități de la Centrul de plasament „Delfinul” Agigea atmosfera este încinsă de înflăcărarea câtorva domnișoare care dansează. Sunt membre ale trupei de dans Fresh și s-au strâns să ne arate câțiva dintre pașii de dans care le-au adus, în ultimii doi ani, premii la mai toate concursurile la care au participat și aprecierea a mii de spectatori, din Constanța, București sau Galați.

Aceste fete și colegii lor, dar și instructorul/coregraful trupei, Chenan Iomer, reprezintă unul dintre motivele de mândrie ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și ale Constanței, până la urmă, căci pe unde merg, sunt răsplățiți cu ropote de aplauze și aprecieri. Iar diplomele care „tapetează” un perete al încăperii din cadrul centrului de plasament, pe care o folosesc ca sala de antrenament, cât și cupele strânse dovedesc că acești copii „ai sistemului de protecție”, dar și instructorul lor, au talent cu carul!

Sonia zâmbește timid, Florentina privește serioasă, aproape încruntată, în vreme ce Alexandrina răspunde hotărât, stăpână pe ea, la orice întrebare. Sunt trei dintre domnișoarele pe care le-am găsit în Clubul de activități de la Centrul de plasament „Delfinul” Agigea.

Au firi diferite, dar când încep să danseze, se întâmplă magia. Coordonare perfectă, pași de dans pe care îi știu pe de rost, zâmbetul le luminează chipurile și veselia muzicii se resimte în mișcările lor. Doar privindu-le, îți umplu sufletul de bucurie. Doar privindu-le, înțelegi de ce peretele din dreptul ușii este „tapetat” cu diplome, iar rafturile dulapului sunt încărcate cu trofee.

Aceste domnișoare frumoase și talentate sunt „copii ai sistemului de protecție” și membre ale trupei de dans Fresh. Trupa numără 17 membri, cu vârste între 6 și 15 ani, toți din cadrul Centrului de plasament „Delfinul” și a luat naștere în 2016. Prima dată au participat la un spectacol la un eveniment organizat în Cumpăna, la imboldul educatoarei Adriana Răileanu.

Se antrenau deja de vreo șase ani sub îndrumarea lui Chenan Iomer, angajat al centrului, și dansau prea frumos pentru a nu împărtăși, pe scenă, spectacolul pe care-l oferă. Au urmat, de atunci, participări la numeroase concursuri și festivaluri din Constanța, București și Galați. Au fost sprijiniți, de asemenea, de Mihai Trăistariu, care a văzut talentul lor. Câteodată au pierdut, semn că „mai avem de învățat, în special eu”, după cum ne mărturisește, zâmbind stingher, instructorul și coregraful Chenan Iomer. Dar de cele mai multe ori au fost apreciați și premiați!

La întrebarea când se antrenează, Alexandrina răspunde prompt: „În fiecare seară!”. Colegele ei o aprobă, în timp ce Chenan le privește mândru. În timp ce fetele dansau, instructorul lor număra pașii de pe margine. Este atent la fiecare detaliu, dar nu pentru a le dojeni mai târziu, ci pentru a le încuraja.

„Nu am câștigat întotdeauna, pe la concursurile pe unde am fost. Am și pierdut. Iar pierderile le resimțim cel mai greu. Dar așa cum le spun și lor, greșeala este a mea, căci poate nu am fost destul de atent. Poate coregrafia nu a fost curățată, finisată. Eu nu le spun lor: „Nu ai făcut bine”, ci „hai să mai repetăm, putem mai bine”. Pentru că am învățat mult, dar încă mai am”, povestește Chenan Iomer.

Coregraful Chenan Iomer: de la „copil al sistemului”, la coregraf premiat

Chenan Iomer

Și el a fost un „copil al sistemului” – sintagmă atât de rece, dar folosită atât de des în special de cei care lucrează în cadrul asistenței sociale – și nu a avut o copilărie fericită. A ajuns în grija statului în urmă cu 30 de ani, când avea doi ani și a ajuns într-una din cele mai întunecate unități de la acea vreme: Casa de copii Negru Vodă.

Primii ani din viață au fost grei, lipsiți de afecțiune și în condiții dintre cele mai grele, într-o casă de copii fără geamuri la ferestre, cu mucegai pe pereții învechiți și unde bătaia era la ordinea zilei. Ulterior, a fost mutat la centrul de plasament Traian, iar încet – încet, și viața lui a început să se schimbe. A fost dat la dans, la Teatrul Oleg Danovski, a primit afecțiune și apreciere din partea educatorilor – o amintește de fiecare dată, cu drag, pe educatoarea Adriana Răileanu, care și în prezent îl încurajează! – astfel că și-a dorit ca la rândul lui să ofere copiilor din centrele de plasament afecțiune și încurajări.

„Întotdeauna mi-am dorit să lucrez cu copiii. De afecțiune duc lipsă cel mai mult, iar dacă noi nu le-o oferim... Nu spun că acum, în ziua de astăzi, este perfect, dar este mult mai bine decât în urmă cu 30 de ani!”, mărturisește tânărul.

În prezent este angajat infirmier la Centrul de plasament „Delfinul” Agigea. Nu are școală specială de coregrafie, dar are talent. Și pasiune și dorință să îi ajute pe copii să realizeze mai mult și să aibă parte de mai mult decât a avut el. „Tot ce fac, fac pentru ei”, spune stingher. Așa că urmărește pe Youtube videoclipuri, studiază pașii de dans, studiază dacă copiii lui pot să îi execute, îi inserează în dansurile lor, realizează coregrafia, o modifică în funcție de copii și...iese un spectacol apreciat și recompensat cu primele locuri pe podiumuri, la concursuri!

„Domnu” Marian Iorucu, un tată pentru o casă plină de copii!

Marian Iorucu

De puțin peste un an, Marian Iorucu a fost numit șeful Centrului de plasament „Delfinul” Agigea. Are o experiență de zeci de ani în Protecția Copilului, a lucrat ani buni în cadrul Serviciului Management Cazuri în cadrul DGASPC Constanța, cu adolescenții de la Centrul de plasament Ovidiu. Discutând cu el îți dai seama că micuții din centru nu sunt doar niște numere pentru el.

Îi știe pe fiecare pe nume, le cunoaște poveștile de viață, le cunoaște părinții și în unele situații chiar și unchii sau bunicii. Căci, realitatea tristă este că, în societatea românească, sunt familii care își lasă copiii în grija statului de la o generație la alta. Astfel au procedat bunicii, așa au făcut și copiii lor. Sunt copii despre care povestește cu regret, căci s-au pierdut pe drum și au refuzat orice mână de ajutor întinsă. Dar sunt și copii care au reușit, care s-au realizat, iar astăzi încă îl mai sună și se mai întâlnesc sau vin să dea o mână de ajutor, la rândul lor.

În prezent, are în grijă copiii de la Centrul de plasament „Delfinul”. 34 de copii, cu vârste între 6 și 16 ani. Puțini, având în vedere că numărul total de locuri este de 60. „Aveam 63 de copii, dar au fost reintegrați în familie, o parte au plecat în asistență maternală și în plasament familial. Centrul este cuprins în programul de dezinstituționalizare, astfel că urmează să se închidă, iar copiii aceștia vor merge în locuințele de tip familial care vor fi construite la Murfatlar”, ne spune Marian Iorucu.

Trupa Fresh este și mândria centrului de plasament. Una din diplome, primite la Festivalul de Artă, Muzică și Sport din București este afișată la loc de cinste în biroul șefului de centru. De altfel, acesta este unul dintre cei care i-au încurajat constant atât pe coregraf, cât și pe copii să participe la concursuri și i-a sprijinit financiar de fiecare dată când s-a putut.

Căci copiii aceștia frumoși și talentați au nevoie de cât mai multe prilejuri să se simtă apreciați. Mai ales că, la această oră, doar aproximativ 25% dintre copiii din centru mai țin legătura cu părinții sau restul familiei. În cele mai multe cazuri, părinții fie sunt la închisoare, fie au plecat în străinătate. Fie...locuiesc la câteva case de centru dar pur și simplu nu îi interesează de soarta lor!

Așa că Marian Iorucu este precum tatăl lor. Iar problemele cu care se confruntă sunt exact ca într-o casă: ba trebuie înlocuit un robinet la toaletă, ba trebuie dată o mână de var, ba una din domnișoare și-a făcut un iubit. Cu calm și atenție la detalii, Marian Iorucu încearcă să le gestioneze pe toate.

Căci, în trecut, Centrul de plasament „Delfinul” nu a fost ocolit de probleme. După ce, prin 2014, un amplu scandal pornea de la o discuție dintre două angajate, care împărtășeau impresii despre cum trebuie aplicate corecții copiilor, în 2017 reprezentanții școlii și autorității locale atrăgeau atenția asupra comportamentului antisocial al unor copii din centru, care creau probleme în societate. Și atunci aveau copii frumoși și talentați, dar așa cum se întâmplă de obicei, aspectele negative ies mai la suprafață decât faptele bune...

Se apropie sărbătorile, așa că îl întrebăm pe Marian Iorucu de ce este nevoie la centru. Spune că are de toate, dar așa cum se întâmplă și într-o casă, mai ales când vorbim despre o clădire veche, se mai defectează una alta. Astfel că niște var lavabil, niște vopsea sau niște materiale sanitare ar fi necesare.

Este ora prânzului, iar prichindeii se întorc de la școală. Curtea centrului se umple de copii veseli, care se îndreaptă în fugă spre șeful centrului. O fetiță îl îmbrățișează, o alta i se agață de picioare și vrea să îi povestească ce a făcut la școală. O alta vine șchiopătând și arătând spre gheată, căreia i s-a dezlipit talpa. „Domnu, uite ce am pățit!”. „Domnu” Iorucu zâmbește calm și o liniștește: „Gata, luăm alte ghete!”. Ca într-o familie, cu mulți copii...

Constănțenii au ocazia să găsească o părticică din sufletul și munca micuților de la Centrul de plasament „Delfinul”, de pe 13 decembrie, în expoziția cu vânzare de decorațiuni de Crăciun, care va fi deschisă la VIVO! în zona caselor de marcat.

Florentina BOZÎNTAN

joi, 6 decembrie 20181132
Comentarii
mai mult...Replica
20 apr 09:18ReplicaVIDEO. CARAMBOL cu cinci mașini în Mangalia! Una s-a răsturnat!

Un accident rutier a avut loc, sâmbătă seara, 20 aprilie a.c., în municipiul Mangalia. La fața locului, pe strada...4590

20 apr 15:56ReplicaAdolescentă din Constanța, GĂSITĂ MOARTĂ într-un apartament din Suceava. Se bănuiește o SUPRADOZĂ DE DROGURI3378
20 apr 15:58ReplicaUn șofer BĂUT a făcut prăpăd în fața Postului de Poliție Negru Vodă! VIDEO1024
20 apr 13:40ReplicaUn tren a deraiat între stațiile Năvodari și Constanța. VIDEO

Un tren privat de marfă a deraiat, sâmbătă, între stațiile Năvodari și Constanța Mărfuri. Reprezentanții CFR...1655

20 apr 11:43ReplicaInspectorii Protecției Consumatorului Constanța, pe urmele peștelui din magazine. VIDEO1357
20 apr 00:00ReplicaAFACERIST din Constanţa, condamnat la muncă în folosul comunităţii într-un dosar de înşelăciune!3377
20 apr 00:00ReplicaAcuzaţii la Teatrul de Stat Constanţa: un regizor a primit bani pentru un spectacol care nu a mai avut loc

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli, a Listei de Investiții și a...1059

20 apr 00:35ReplicaISU Dobrogea cere pompieri şi dotări de la alte inspectorate, din ţară!736
20 apr 00:00ReplicaUn hotel cu 11 etaje se va construi în Mamaia, în zona Teatrului de Vară. Investitorul, surpriză!3277
20 apr 00:00ReplicaConturile unei primării din judeţul Constanţa, BLOCATE

O societate din Bucureşti, ce are ca domeniu de activitate servicii complete de arhivare fizică, arhivare...1334

20 apr 00:00ReplicaTÂMBĂLĂU la Consiliul Judeţean, pe tema Festivalului Berii. Consilierii PNL au pus tunurile pe Palaz: ‘Consumul de alcool este un act cultural?’1059
20 apr 00:00ReplicaOne Star Security a prins contractul de pază la Primăria Constanţa1166
Vremea
14.7°6.7° - 14.7° duminică, 21 aprilie 2019
cer acoperit de noriUmiditate: 35%
Vânt: 1.39 m/s din NNE
Presiune: 1024.026 milibari

Loto
6/496813313342
5/4013192035385
joker9142628335
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 apr 00:00SportNicolae Stanciu a marcat primul său gol în campionatul de fotbal al Arabiei Saudite

Mijlocaşul român Nicolae Stanciu a marcat primul său gol în campionatul de fotbal al Arabiei Saudite, vineri, în...339

20 apr 00:00SportRăzvan Marin, dezlănţuit! Românul a marcat din nou pentru Standard

ăzvan Marin e de neoprit la Standard Liege. Românul a înscris din nou, în disputa de pe teren propriu cu Genk, scor...485

20 apr 00:00SportAstra - Craiova 0-1. Mihăilă, primul gol în Liga 1

Universitatea Craiova a câştigat primul meci după plecarea lui Devis Mangia. Conduşi de Corneliu Papură, oltenii au...305

20 apr 00:00SportHalep și compania, în haine de armată! Militarii români din Afghanistan susțin echipa României de Fed Cup

Românii din țară și din străinătate abia așteaptă să urmărească meciul din semifinalele Fed Cup, dintre...388

Local
20 apr 00:52LocalIancu Cuşu INSISTĂ. Proiectul privind aprobarea PUD-construire hotel în staţiunea Mamaia, în atenţia consilierilor locali

A doua oară cu noroc?! Planul urbanistic de detaliu - construire imobil S+P+5-8E - hotel-apartament, staţiunea Mamaia,...2341

20 apr 01:26LocalModificări în parcările din oraș!

Începând de vineri, 19 aprilie, mai multe parcări din municipiul Constanța care înainte erau deservite de taxatori...1211

20 apr 01:28LocalNava militară britanică HMS 'Echo' va face escală în Portul Constanța

Nava maritimă hidrografică britanică HMS „Echo” sosește în portul Constanța duminică, 21 aprilie, pentru o...346

20 apr 01:33LocalCâini duși la adăpostul de pe Vârful cu Dor, revendicați de proprietari!

Primăria Constanța îi anunță pe constănțenii proprietari de câini că, dacă vor constata dispariţia câinelui...654

20 apr 01:48LocalTânăr din Cernavodă, anchetat pentru FURT DE TELEFOANE!

Urmare a cercetărilor în cazul săvârșirii unei infracțiuni de furt calificat, polițiștii din cadrul Poliției...447

20 apr 02:08LocalElevii Liceului Teoretic „George Călinescu” din Constanța au dăruit de Paște

Săptămâna aceasta, Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanṭa a demarat două acțiuni caritabile în...345

20 apr 01:34LocalZIUA COPILULUI, sărbătorită la Constanţa! Prichindeii vor fi costumaţi în personajele preferate

Primăria Constanţa a demarat procedura de achiziţie a contractului de prestări servicii organizare evenimente...484

20 apr 01:35LocalAcțiuni ale studenților de la Universitatea „Ovidius” pentru copiii cu nevoi speciale

Liga Studenților din Universitatea „Ovidius” din Constanța organizează în perioada 22 – 25 aprilie a.c....308

20 apr 01:43LocalTone de lemne, confiscate de polițiștii constănțeni

Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică și ai Postului de Poliție Ostrov, împreună cu reprezentanți ai...526

20 apr 01:42LocalINCENDIU în Constanța: centrală termică distrusă!

Un apel dat la numărul unic de urgență 112, dat în miez de noapte, anunța izbucnirea unui incendiu într-o...1705

Politică
20 apr 01:17PoliticăConsilierii municipali, convocaţi în şedinţă. Vezi ordinea de zi!

În conformitate cu prevederile art. 39 alin. (1) din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală,...877

20 apr 01:26PoliticăZeci de angajaţi ai Primăriei Constanţa au donat sânge!

Ajutor! 50 de angajați ai Primăriei Municipiului Constanța au donat vineri, 19 februarie, sânge în cadrul campaniei...449

20 apr 00:50PoliticăPrimăria Constanţa continuă acţiunea privind ridicarea maşinilor abandonate

Primăria Municipiului Constanța a ridicat, inventariat și depozitat în ultimele zile un număr de 5 autovehicule...490

20 apr 01:54PoliticăLiviu Dragnea, ironic „Sunt mâhnit că a ieșit Lazăr la pensie“

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, ironic, că este mâhnit că Augustin Lazăr a ieșit la pensie. Declarația a...394

20 apr 00:51PoliticăÎCCJ a decis: Judecătorii au respins redeschiderea dosarului lui Traian Băsescu

ÎCCJ a decis, vineri, respingerea cererii procurorilor de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în cazul...446

20 apr 01:57PoliticăPreşedintele Iohannis a sesizat CCR cu privire la legea referitoare la retragerea titlului de doctor

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, Curţii Constituţionale a României (CCR) o sesizare de...488

20 apr 01:51PoliticăBogdan Licu, înlocuitorul lui Augustin Lazăr. Magistratul va fi delegat de CSM procuror general interimar

Bogdan Licu va fi delegat procuror general interimar de Secția pentru Procurori a CSM, pentru o perioadă de două...436

20 apr 00:51PoliticăAugustin Lazăr, eliberat din funcţia de procuror

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Augustin...478

20 apr 01:45PoliticăDecebal Făgădău şi Costin Răsăuţeanu ALEG autobuzul albastru

Luni, 22 aprilie, angajații Primăriei Municipiului Constanța, cei ai structurilor subordonate, împreună cu primarul...887

20 apr 01:40PoliticăRareș Bogdan publică o scrisoare a unei eleve de 17 ani către Liviu Dragnea: 'Nu vă mai bateți joc!'

Capul de listă al PNL la alegerile europarlamentare, Rareș Bogdan, susține că a primit o scrisoare din partea unei...495

Monden
20 apr 00:00MondenCătălin Botezatu a vorbit despre problemele de sănătate. „Merg să îmi fac analizele în Turcia”

În ultimii ani, Cătălin Botezatu a avut probleme cu inima și se află în permanență sub supravegherea medicilor....274

20 apr 01:36MondenCine este blonda cu care a fost surprins Mario Fresh la mall. Iubitul fiicei Andreei Esca a strâns-o în braţe

Toate îi merg din plin lui Mario Fresh. A făcut o figură frumoasă la "Exatlon", în Republica Dominicană, a revenit...317

20 apr 00:00MondenAndreea Bălan s-a întors în sala de dans, după cele patru operații suferite

Andreea Bălan a publicat în mediul online câteva imagini cu care a reușit să își bucure admiratorii. Vedeta s-a...236

20 apr 18:01MondenBianca Drăguşanu le dă peste nas cârcotaşilor: „Unii cred că mănânc botox la micul dejun”

Nu e un secret pentru nimeni că Bianca Drăguşanu este adepta operaţiilor estetice pe care le face ori de câte ori...321

20 apr 00:00MondenFerma 2019. Kamara l-a eliminat pe Silviu Țolu din competiție

Un nou duel la Ferma! Joi, 18 aprilie, Silviu Țolu și Kamara au fost concurenții care s-au luptat pentru locul lor...234

20 apr 00:00MondenReacţia furibundă a Ralucăi Podea după ce a aflat că Florin Pastramă se însoară cu Brigitte

De când Florin Pastramă şi Brigitte Năstase formează un cuplu atât la Ferma, cât şi în viaţa reală, Raluca...324

20 apr 00:00MondenPăr și barbă verde-neon! Cine sunt artiștii care o concurează pe Delia

Vedetele fac tot posibilul să sară ”în ochi”. Dacă Gianina Corondan ne-a obişnuit deja, de mai bine de două...222

20 apr 00:00MondenCorina Chiriac cântă cu trupa Azur, Angela Similea lansează album nou

Interpreta şlagărelor “Strada Speranţei”, “Opriţi timpul!” sau “Trenul fericirii”, Corina Chiriac, nu...281

20 apr 00:00MondenDe ce băiatul lui Charlize Theron poartă rochiţe şi haine de fetiţe?

În ultimii ani, fanii actriţei s-au întrebat de ce fiul ei, adoptat acum şapte ani, poartă mereu rochiţe şi...302

20 apr 00:00MondenCannes 2019 - Un film regizat de o cineastă născută în România, selectat în secţiunea Cinefondation

Filmul "As Up To Now", regizat de cineasta Katalin Moldovai, care s-a născut la Sovata şi locuieşte în prezent la...225

Mapamond
20 apr 00:00MapamondPreşedintele Republicii Moldova agită spectrul alegerilor parlamentare anticipate, îndeamnă la discuţii mai constructive

Cu cât mai aproape va fi termenul de dizolvare a Parlamentului, cu atât discuţiile dintre formaţiunile care au acces...211

20 apr 00:00MapamondNoua armă tactică testată de Coreea de Nord este pentru confruntări terestre

"Noua armă tactică ghidată" testată miercuri de Coreea de Nord este un sistem de rachete pentru confruntări...232

20 apr 00:00MapamondMarea Britanie: Femeia ucisă în cursul revoltelor de la Londonderry era o tânără jurnalistă de investigaţie

Femeia împuşcată mortal joi seara la Londonderry era o ziaristă considerată o ''speranţă'' a jurnalismului de...227

20 apr 00:00MapamondFranţa desfăşoară 60.000 de poliţişti şi jandarmi pentru încă un protest al „vestelor galbene“

Peste 60.000 de poliţişti şi jandarmi vor fi desfăşuraţi sâmbătă în Franţa, la cea de-a 23-a manifestaţie...239

20 apr 00:00MapamondJaponia: Un şofer octogenar a provocat un grav accident de circulaţie la Tokyo

Un şofer octogenar a provocat vineri un grav accident de circulaţie la Tokyo, soldat cu zece răniţi, dintre care doi...245

20 apr 00:00MapamondO mie de migranţi cubanezi în ultimele zile, la graniţa dintre Mexic şi SUA, anunţă autorităţile mexicane

O mie de migranţi cubanezi au sosit în oraşul mexican Ciudad Juarez, la graniţa de nord cu SUA, şi alţi 400 s-au...213

20 apr 00:00MapamondIrlanda de Nord: O femeie ucisă la Londonderry, poliţia suspectează „un incident terorist“

O femeie de 29 de ani a fost ucisă în cursul nopţii de joi spre vineri într-un schimb de focuri la Londonderry, în...208

20 apr 00:00MapamondGrecia: Explozia unei grenade în faţa consulatului rus, revendicată de anarhişti

Un grup anarhist grec a revendicat joi explozia unei grenade, în martie, în faţa consulatului Rusiei la Atena,...216

20 apr 17:21MapamondFranţa aduce un omagiu „eroilor“ salvatori ai catedralei Notre-Dame din Paris

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a mulţumit joi pompierilor care s-au luptat cu flăcările la catedrala...221

20 apr 00:00MapamondONU: Mii de copii ai jihadiştilor străini, concentraţi într-o tabără în Siria

Un înalt responsabil al ONU a invitat joi ţările lumii să-şi asume responsabilitatea pentru cetăţenii lor aflaţi...218

Sănătate
19 apr 00:19SănătatePacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

Tânăra Mădălina Neculai, din Tulcea, care a fost transferată la un spital din Belgia, după ce a suferit arsuri...1610

17 apr 01:37SănătateSpitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Spitalului Clinic...1318

17 apr 04:05SănătateREVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

O tânără de 25 de ani din Tulcea, aflată în stare gravă, fiind intubată, după ce a suferit arsuri pe 40% din...854

13 apr 01:48SănătateProiect benefic pentru comunitate: cursuri de asistente medicale în Hârșova!

Sistemul sanitar din orașul constănțean Hârșova se dezvoltă. Astfel, în Spitalul Orășenesc Hârșova vor fi...1424

13 apr 17:54SănătateAsistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

S-a încheiat ancheta internă desfășurată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”...3980

13 apr 00:29SănătateReacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Referitor la recenta vizită a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență...2382

12 apr 00:50SănătatePacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre...7357

11 apr 00:35SănătateSpitalul Județean Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar”

În vreme ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre „dezastrul” pe care l-a găsit pe secțiile...3155

9 apr 01:42SănătateANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut, duminică seara, 7 aprilie a.c., de Ziua Mondială a Sănătății, un...5027

5 apr 22:57SănătateMedicii Adrian Streinu Cercel și Mihai Craiu, prezenți la Constanța pentru a vorbi despre vaccinare!

Vaccinarea împotriva virusului hepatitei B, vaccinarea în cancer între prevenție și tratament și prevenirea...2022