REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Coreea de Nord anunţă că va relua vineri dialogul cu Statele Unite

Coreea de Nord anunţă că va relua vineri dialogul cu Statele Unite

Replica API 2 octombrie 2019 | 00:00 280

Coreea de Nord a anunţat marţi că a ajuns la un acord cu Statele Unite pentru a relua dialogul începând de vinerea aceasta, a informat agenţia de ştiri nord-coreeană KCNA, preluată de EFE.

"RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană, numele oficial al Coreei de Nord) şi SUA au convenit să aibă un contact preliminar pe 4 octombrie şi să poarte negocieri la nivel de lucru pe 5 octombrie", a precizat, într-un comunicat, ministrul adjunct nord-coreean al Afacerilor Externe, Choe Son-hui.

Acelaşi oficial, care nu a indicat locul unde vor avea loc aceste întâlniri, şi-a exprimat speranţa ca negocierile "să accelereze dezvoltarea pozitivă" a legăturilor bilaterale.

Phenianul şi-a arătat recent intenţia de a relua dialogul cu Washingtonul după o perioadă de tensiune marcată de lansări de rachete, în semn de protest faţă de unele exerciţii militare comune ale armatelor SUA şi Coreei de Sud, pe care Nordul le consideră o simulare a unei invazii.

La acel moment, chiar preşedintele american, Donald Trump, a minimalizat importanţa acestor teste şi a declarat că ele nu încalcă acordurile la care a ajuns cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, la primul summit desfăşurat în Singapore, în iunie 2018. Săptămâna trecută au apărut chiar speculaţii cu privire la o nouă reuniune în acest an.

Această întâlnire ar fi a patra între cei doi lideri, care s-au mai văzut la Hanoi, în februarie, cu un final brusc şi fără acord, dar şi la frontiera intercoreeană, în iunie, cu caracter informal, cu acel prilej fiind exprimat acordul de deblocare a dialogului şi de reluare a discuţiilor de lucru, ceea ce într-un final este preconizat să se întâmple la sfârşitul acestei săptămâni. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108