REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Coreea de Nord: Kim a discutat cu conducerea militară despre întărirea armatei, în contextul ultimatimului dat SUA

Coreea de Nord: Kim a discutat cu conducerea militară despre întărirea armatei, în contextul ultimatimului dat SUA

Replica API 23 decembrie 2019 | 00:00 305

Kim Jong Un

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a avut o şedinţă cu conducerea militară pentru a discuta despre întărirea forţelor armate ale ţării, a anunţat duminică agenţia oficială nord-coreeană KCNA, cu câteva zile înainte de expirarea ultimatumului dat de Phenian Washingtonului pentru a-şi schimba poziţia în problema nucleară, transmit dpa şi Reuters.

Kim a prezidat o reuniune lărgită a Comisiei Militare Centrale (CMC) pentru a prezenta 'situaţia internă şi externă complicată', a indicat agenţia KCNA.

Liderul de la Phenian a discutat 'teme importante pentru îmbunătăţirea decisivă a apărării naţionale generale şi subiecte esenţiale pentru dezvoltarea susţinută şi accelerată a capabilităţilor militare de auto-apărare', adaugă sursa menţionată.

KCNA nu precizează când a avut loc şedinţa, dar anunţul survine într-un context foarte tensionat între Phenian şi Washington din cauza programului nuclear nord-coreean şi a testelor repetate cu rachete.

Conducerea de la Phenian a subliniat că nu este interesată de noi discuţii cu SUA privind dezarmarea atât timp cât Washingtonul refuză să-i ridice sancţiunile.

Anterior în decembrie, ministrul adjunct nord-coreean de externe, Ri Thae Song, a declarat că SUA au termen până la sfârşitul acestui an pentru a oferi concesii.

'Depinde în totalitate de SUA ce cadou de Crăciun vor alege', a afirmat el.

Negocierile au intrat în impas după eşecul summitului care i-a reunit pe preşedintele american Donald Trump şi pe liderul nord-coreean Kim în februarie, în Vietnam.

Părţile nu au reuşit să convină asupra paşilor de urmat pentru reducerea tensiunilor, iar Coreea de Nord a efectuat de atunci în mare mai multe teste cu rachete cu rază scurtă. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272