REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Corina MARTIN: Actuala ADMINSTRAŢIE de la CONSTANŢA s-a ÎNDEPĂRTAT de OAMENI

Corina MARTIN: Actuala ADMINSTRAŢIE de la CONSTANŢA s-a ÎNDEPĂRTAT de OAMENI

Replica API 26 august 2020 | 00:17 3864

După 15 ani la conducerea celor mai mari organizații din turism, precum Asociația Litoral Delta Dunării sau Federația de Promovare Turistică, CorinaMartin, una dintre cele mai înfocate voci ale industriei HORECA, a luat o decizie drastică. A decis să intre în politică și să-și asume conducerea, la nivel local, a unui partid, dar este hotărâtă să preia şi frâiele oraşului Constanța. Știe că nu va fi ușor să producă transformarea pe care toată lumea o așteaptă însă cu voință și încredere, spune ea, va reuși. Candidatul Partidului Ecologist Român la PrimăriaConstanța a vorbit, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, despre programul electoral, despre prioritățile în calitate de primar, dar a comentat și despre asocierea sa cu fostul primar Radu Mazăre, menționând că acest argument nu o va afecta în cursa pentru Primăria Constanța.

În prima parte a interviului, preşedintele Organizaţiei Municipale PER Constanţa şi, totodată, candidatul PER la Primăria Constanța, Corina Martin, a vorbit despre motivele care au determinat-o să intre în politică și, în special, să intre în această bătălie electorală.

Corina Martin: Pot face mult mai mult pentru Constanța ca primar

”După 15 ani la conducerea celor mai mari organizații din turism, pe care le-am condus cu mână forte, unele dintre ele înființate chiar de mine, Asociația Litoral Delta Dunării și Federația de Promovare Turistică din România, mi-am dat seama că, împreună cu alți colegi de-ai mei din industria HORECA, deciziile se iau politic și, pentru schimbarea modului în care se face politica turismului și pentru o reformă solidă trebuie ca o parte dintre noi să intre în politică și să-și asume, fie conducerea unui oraș, fie să fie parlamentar, să poată determina mai apoi modificări legislative care să dezvolte inclusiv turismul național. În activitatea mea de 15 ani am făcut politica turismului, dar nicio zi, niciun minut, politica vreunui partid. Am considerat că trebuie să fac un pas în față, să duc mai departe misiunea mea pentru promovarea orașului Constanța. Experiența acumulată în dialogul cu autoritățile locale, mă face să cred că pot face mult mai mult pentru Constanța ca primar”, a declarat Corina Martin.

PER, singurul partid care a abordat-o

De ce PER și nu alt partid cu vechime? Pentru că este singurul partid care a abordat-o. Însă nu este singurul motiv pentru care a spus ”da”. ”Cred că am surprins pe toată lumea, inclusiv pe marile partide care nu mi-au adresat niciodată o invitație de a veni către ele. Hotărâsem la finalul anului trecut să candidez pentru Primăria Constanța independent. A venit însă pandemia și am abandonat acest gând. Cu toate acestea, Dumnezeu a lucrat altfel și, în vârf de pandemie, spre finalul lunii martie, am fost abordată de cea care ne-a fost secretar de stat la turism, Simona Alice Man. Nu auzisem de acest partid, a fost o întâlnire în care am ascultat și nu am dat nici un răspuns. Am vrut să văd ce face PER, să mă conving că se află acum într-o perioadă de reformă. Abia după ce am văzut cine conduce la nivelul Constanței, Daniel Morar, un om intrat din antreprenoriat în politică, am ales să spun da. E un partid curat, de centru care a declarat că nu va face alianțe. Asta se potrivește cu ceea ce cred eu și cu viziunea mea. Propunerile pentru CL sunt oameni ca și mine, care nu au mai făcut politică, o echipă la Constanța curată, care vine din diverse medii, oameni alături de care pot să construiesc o politică nouă”, a mai spus candidatul PER la Primăria Constanța, menționând că vrea să primească libertatea de a fi ea însăși, fără să primească ordine.

”Vreau să primesc libertatea de a fi Corina Martin. Nu mă interesează să vin, să plec capul și să ascult un ordin și nu mă confund și nu mă văd într-un partid ca PSD, PNL sau USR, partide cu care nici eu nu rezonez, partide care n-au mai făcut un pas către mine, dar nici către oamenii Constanței”, a completat ea.

Corina Martin: ”Nu-mi este teamă de asocierea cu Mazăre!”

Tot în prima partea interviului, Corina Martin a vorbit și despre apropierea de Radu Mazăre și despre implicarea ei în acțiunile acestuia de promovare a stațiunii. Candidatul PER a spus că nu se teme de eventualele atacuri ale contracandidaților însă, dacă vor exista, va avea tăria să le facă față. ”Am avut destul de des această remarcă, mi se întâmplă să primesc aceste replici. Ca președinte al unei Federației Naționale si Asociației Litoral Delta Dunării, rolul meu a fost să am dialog bun cu primarii și cu președinții CJ. Evident, am avut un dialog bun cu cei care iubesc turismul, un dialog mai puțin bun cu primarii care nu susțin turismul local. Aș vrea ca cei care spun aceste lucruri să vadă ce am făcut și la nivel național. Nu-mi este teamă de asocierea cu Mazăre. Contracandidații pot spune orice. Nu mă tem de nimic, decât de Dumnezeu. Celor care vor face atacuri la persoană, nu le voi răspunde, mă concentrez pe proiecte”, a precizat Corina Martin.

”Dacă vor folosi acest argument, oricine e liber să spună orice. Să nu uităm că Mamaia a cunoscut o dezvoltare extraordinară pe vremea acelui mandat, al acelui primar. Acel primar acorda prioritate dezvoltării stațiunii Mamaia. A făcut bine stațiunii, din păcate lucrurile nu se mai întâmplă acum cum se întâmplau atunci”, a continuat Martin.

VIDEO, prima parte:

Viziunea Corinei Martin: Constanța, oraș verde, curat, modern și prosper

În partea a doua interviului, Corina Martin a vorbit despre cum va transforma Constanța, ce schimbări va face și care vor fi prioritățile, în calitate de primar. ”Eu deja am lansat platforma Program, am făcut acest lucru după ce am avut mai multe întâlniri în cartiere Constanței cu cetățenii. Am avut întâlniri cu Consiliul Național al Elevilor, cu dascăli, cu ONG-uri de mediu, cu asociațiile de locatari. Cu toții își doresc schimbare. Viziunea mea e de a face marea schimbare în Constanța. Orașul a decăzut foarte mult cu actuala administrație. Nu suntem un oraș verde, modern, suficient de modern, nu suntem un oraș care să fi evoluat și a involuat, ne-am pierdut din identitate. Avem probleme cu lipsa parcărilor, avem probleme cu pistele de biciclete, nu sunt circuite, sportul nu e încurajat la Constanța, nu avem școli moderne”, a specificat candidatul PER la primărie.

”Viziunea mea înseamnă un oraș verde, curat, modern și prosper. Cele două proiecte ale mele sunt revoluționare, Mica Veneție si Parcul Modern, mai vine unul despre care nu vreau să vorbesc acum. E nevoie de dezvoltare, infrastructură, investiții, Nu stăm bine nici la capitolul fonduri europene. Este nevoie de schimbare din temelii, asta înseamnă dezvoltarea orașului. Nu se face asta într-un mandat, nici măcar în două. Dar cineva trebuie să-și asume această schimbare”, a completat politicianul.

Actuala administrație s-a îndepărtat de oameni

”Nu cred că oamenii au o problemă cu cele trei litere din denumirea partidului. Fie că vorbim de PNL sau PSD sau USR. Cred că oamenii au o problemă cu ce nu se mai întâmplă, că problemele lor nu sunt rezolvate, că cei care conduc orașul nu sunt aproape de oameni. Eu interacționez foarte mult cu oamenii, comunic foarte ușor cu ei. Este extrem de important ca să conduci o comunitate să rămâi aproape de oameni, să vezi problemele lor și să pui mai presus de interesele personale, interesele comunității. Din ceea ce văd eu, actuala administrație s-a îndepărtat de oameni. Este ceea ce aud în fiecare zi de la oameni”, este de părere Corina Martin.

Candidatul PER a mai vorbit în partea a doua a interviului despre reformarea Poliției Locale, despre necesitatea unui un audit al infrastructurii şcolilor care ar trebui făcut și despre acordarea unei atenții sporite educației.

Tot în partea a doua puteți urmări mesajul transmis de Corina Martin, pentru constănțenii care vor ieși la vot pe 27 septembrie.

VIDEO, partea a doua:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614