REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Corina Martin nu demisionează: „Cred că nimeni nu vrea ca Mamaia să se întoarcă cu 10 ani în urmă”

Corina Martin nu demisionează: „Cred că nimeni nu vrea ca Mamaia să se întoarcă cu 10 ani în urmă”

Replica API 9 martie 2016 | 23:49 684

Reacţie la mesajul asociaţiilor patronale din turism

Reacţie la mesajul asociaţiilor patronale din turism

Corina Martin

Asociaţiile patronale de pe litoral au solicitat luni, 7 martie, demisia Corinei Martin din fruncţia de preşedinte al Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică, precum şi dizolvarea Asociaţiei Litoral Delta Dunării. În expunerea de motive se numără faptul că actualul preşedinte FAPT nu le reprezintă interesele asociaţiilor patronale de pe litoral. În replică, Corina Martin spune că acea solicitare a fost făcută de două asociaţii, dintre care una nici nu este membră a Asociaţiei Litoral Delta Dunării.

Corina Martin reacţionează la solicitarea asociaţiilor patronale de pe litoral de a-şi da demisia din funcţia de preşedinte al FAPT, precum şi de a se dizolva Asociaţia Litoral Delta Dunării. Ea spune că una din asociaţiile care a semnat solicitarea nu are nici un fel de legătură cu asociaţia şi că, prin urmare, nu poate cere ca aceasta să se dizolve: „Despre comunicatul dat de două asociaţii patronale, dintre care una nu are şi nu a avut niciodată vreo legătură cu Asociaţia Litoral Delta Dunării.

De altfel, noi nu ştim ce activitate are asociaţia respectivă. Ca să poţi cere din afara asociaţiei, dizolvarea acesteia este cel puţin o chestiune tristă, ca să nu spun comică. Nimeni din afara unei asociaţii nu poate să ceară dizolvarea ei. Membrii săi, adică Adunarea Generală, care este organul de conducere şi Consiliul Director pot lua orice fel de decizie”, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, Corina Martin. Ea susţine că nici o persoană din afara asociaţiei nu poate cere dizolvarea acesteia.

„Cred că nimeni nu vrea ca Mamaia să se întoarcă cu 10 ani în urmă, adică în momentul în care am înfiinţat Asociaţia Litoral. ANAT-ul este preşedintele acestei asociaţii, nu Corina Martin. El continuă să deţină preşedinţia prin votul exprimat în unanimitate anul trecut la Adunare Generală anuală. Anul trecut a fost din nou unanimitate, chiar şi cu votul domnului Bucovală. Membri în Asociaţia Litoral nu sunt persoane fizice, ci entităţi.

Orice decizie care priveşte asociaţia este luată numai de membrii săi. Cineva din afară poate să-şi imagineze orice, să solicite orice şi rămâne cu solicitarea respectivă. În aprilie, când va avea loc următoarea Adunarea Generală a Asociaţiei Litoral, probabil că se va discuta pe ordinea de zi şi acest lucru, pe lângă buget, calendarul de evenimente şi problemele autorităţilor locale”, spune Martin.

”Noi avem 8 primării membre,2 consilii județene, Compania Națională Aeroport Constanța, Administrația Port Constanța, ANAT-ul, TUI România, Patronatul Hotelierilor din Tulcea și Delta Dunării, iar în Comisia de promovare, avem și Patronatul Agenților Economici din Sat Vacanță. Agenții economici sunt reprezentați în asociație în continuare, alături de autoritățile publice locale din 2 județe”, precizează președinta FAPT.

Corina Martin invită hotelierii din Mamaia să-și desemneze câțiva reprezentanți care să participe la ședințele Comisiei de Promovare, alături de ceilalți agenți economici din Mamaia: ”În acest moment, invităm hotelierii din Mamaia să-și desemneze reprezentanții, oricâți doresc ei, reprezentanți care să vină la ședințele Comisiei de Promovare, alături de ceilalți agenți economici din stațiunea Mamaia. Începând de astăzi, Asociația Litoral Delta Dunării este la Berlin, la cel mai mare târg de turism din Europa, târg la care mergem de 9 ani și la care, dacă nu ești participant, nu exiști. Urmează târgurile de la Chișinău și Moscova.

Și lucrăm deja pentru evenimentul de deschidere de 1 mai”, spune Martin. Ea a ținut să precizeze și faptul că cei care au făcut solicitarea de dizolvare a Asociației Litoral Delta Dunării și în același timp, i-au solicitat demisia, nu cunosc legislația: ”Corina Martin nu a fost niciodată și nu este membru în Asociația Litoral Delta Dunării. Federația FAPT este condusă în continuare de Asociația Litoral Delta Dunării, nu de Corina Martin. Îmi pare rău că domnul nu are cum să cunoască această chestiune. Nu poate fi Corina Martin membru într-o federație de asociații. Eu sunt o persoană fizică, iar aici membrii sunt entități. Îmi pare rău că dânșii nu cunosc aspectele legate de legislație, asociații și federații. Există o legislație specifică și acolo scrie tot”, mai spune Corina Martin.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614