REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.1° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Coronavirus: 34 de membri de echipaj ai unei nave de croazieră italiene din portul Nagasaki, infectaţi

Coronavirus: 34 de membri de echipaj ai unei nave de croazieră italiene din portul Nagasaki, infectaţi

Replica API 23 aprilie 2020 | 00:00 888

Prefectura Nagasaki din sud-vestul Japoniei a anunţat miercuri că 34 dintre membrii echipajului unei nave de croazieră italiene andocate în portul cu acelaşi nume au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus, transmit dpa şi Reuters, citate de Agerpres.

Treizeci şi trei de membri ai echipajului navei Costa Atlantica au fost depistaţi cu coronavirus după ce un altul fusese deja testat pozitiv luni, au precizat autorităţile.

Niciunul dintre ei nu prezintă simptome severe.

Nava, cu 632 de membri de echipaj şi fără pasageri la bord, a sosit la Nagasaki la sfârşitul lunii ianuarie pentru reparaţii.

Ministrul japonez al sănătăţii, Katsunobu Kato, a declarat că va trimite la faţa locului responsabili din minister şi experţi ai Institutului Naţional de Boli Infecţioase.

Guvernatorul din Nagasaki, Hodo Nakamura, a declarat într-o conferinţă de presă că guvernul central, prefectura şi municipalitatea trebuie să colaboreze pentru rezolvarea rapidă a situaţiei. 'Există multe cazuri de infectare la bord, iar noi nu avem sistemul medical care să confirme situaţia de sănătate şi să-i separăm' pe cei testaţi pozitiv de ceilalţi, a precizat el, menţionând că este nevoie şi de 'un sistem de transport al pacienţilor'. 'Este dificil pentru prefectură să efectueze munca de decontaminare, aşa încât aş dori să cer sprijinul ţării', a adăugat guvernatorul.

Autorităţile sanitare japoneze testează şi restul echipajului.

Cei cu simptome uşoare sau asimptomatici vor rămâne la bord pentru monitorizare, iar cei cu simptome severe vor fi duşi în instituţii medicale, a indicat Nakamura. Persoanele neinfectate vor fi repatriate.

În februarie, experţii au criticat modul în care autorităţile japoneze au gestionat carantina navei de croazieră Diamond Princess, andocată în portul Yokohama. Din cele aproximativ 3.700 de persoane aflate la bord - pasageri şi echipaj -, 712 au fost contaminate cu noul coronavirus.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mergeti pe pasagere.E bine!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272