REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Coronavirus: Angela Merkel, deschisă ideii de a explora o colaborare cu Rusia pentru producţia de vaccinuri

Coronavirus: Angela Merkel, deschisă ideii de a explora o colaborare cu Rusia pentru producţia de vaccinuri

Replica API 7 ianuarie 2021 | 00:00 1272

Guvernul german a confirmat miercuri convorbirea telefonică pe care cancelarul Angela Merkel a avut-o în ziua precedentă cu preşedintele rus Vladimir Putin, în cadrul căreia şi-a exprimat disponibilitatea pentru o cooperare bilaterală în vederea explorării creării unei capacităţii comune de producţie de vaccinuri împotriva COVID-19, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Angela Merkel

Merkel a subliniat în discuţia cu Putin că ''este deschisă unei cooperări bilaterale cu obiectivul facilitării capacităţii productive (pentru vaccinuri) în Europa'', a declarat Ulrike Demmer, purtătoare de cuvânt a guvernului de la Berlin.

Întrebată dacă Germania ia în calcul posibilitatea să-şi vaccineze populaţia şi cu vaccinul rusesc Sputnik V, ea a amintit, ''pentru a contextualiza'', că ''dacă este vorba despre deschiderea capacităţii productive în Europa pentru fabricarea vaccinului rusesc'', acest lucru ar fi posibil numai după autorizarea acestuia de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

La fel s-a exprimat şi purtătorul de cuvânt al Ministerului german al Sănătăţii, Sebastian Gulde, care a spus că ''de îndată ce va exista o cerere de autorizare, aceasta va fi analizată corespunzător de către EMA'', dar a adăugat că nu are cunoştinţă ca producătorul vaccinului rusesc (Institutul Gamaleia) să fi formulat până în prezent o astfel de cerere.

Guvernul rus a anunţat marţi că Putin şi Merkel au avut o convorbire telefonică în cadrul căreia, potrivit Kremlinului, au abordat posibilitatea ca Rusia şi Germania să producă în comun vaccinuri împotriva COVID-19.

Agenţia Europeană a Medicamentului a acordat luna trecută Autorizaţia de Comercializare Condiţionată (CMA) pentru vaccinul produs de compania germană BioNtech în colaborare cu cea americană Pfizer. Un alt vaccin împotriva COVID-19 realizat de o societate farmaceutică germană, CureVac, se află încă în faza testelor clinice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aoleu, nu mai dam sanctiuni Rusiei? Vrem vaccinul sau vazand ce este in America madam Merkel o da cotita iar noi romanii iar cadem de prosti?!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367