REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Coronavirus: Austria va introduce din aprilie un certificat digital de vaccinare

Coronavirus: Austria va introduce din aprilie un certificat digital de vaccinare

Replica API 18 martie 2021 | 00:00 1025

Guvernul austriac a anunţat miercuri că în următoarele zile va aproba procedurile necesare pentru a începe introducerea din aprilie a unui certificat digital de vaccinare prin care se doreşte facilitarea deplasării în întreaga Uniune Europeană (UE), relatează EFE, citată de Agerpres.

Sebastian Kurz

Titulara agriculturii şi turismului, Elisabeth Köstinger, a anunţat că va fi un document digital gratuit ce va cuprinde informaţii despre faptul că o persoană s-a vaccinat, are anticorpi sau a efectuat un test negativ pentru COVID-19.

Guvernul austriac a prezentat miercuri documentul care se preconizează să fie introdus la vară în întreaga UE.

Guvernul conservator-ecologist doreşte să aprobe procedurile necesare pentru a putea distribui aceste certificate începând din aprilie şi a putea astfel reactiva turismul şi sectorul restauraţiei şi hotelier, închis din noiembrie anul trecut.

Documentul va trebui prezentat dacă se doreşte participarea la activităţi culturale, pentru a merge la restaurant sau pentru "a se putea bucura de libertăţi în siguranţă", a declarat şeful guvernului austriac, Sebastian Kurz.

Premierul conservator a declarat că versiunea austriacă va fi digitală cu un cod QR, destinată telefonului mobil şi cu care se va putea călători în toată Europa.

Potrivit lui Sebastian Kurz, acest certificat nu va fi discriminatoriu, deoarece şi persoanele care nu s-au vaccinat vor beneficia de acest "paşaport digital" în care vor fi trecute rezultatele la teste şi certificatele de prezenţă a anticorpilor după depăşirea bolii COVID-19.

Obiectivul, a precizat el, este de a garanta "un maximum de siguranţă şi celor care încă nu s-au vaccinat".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212