REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Coronavirus: Celebrităţi din Africa cer ţărilor bogate să doneze vaccinuri

Coronavirus: Celebrităţi din Africa cer ţărilor bogate să doneze vaccinuri

Replica API 5 octombrie 2021 | 00:00 668

Mai multe vedete africane, între care cântăreaţa Angélique Kidjo şi muzicianul nigerian Davido, au cerut luni ţărilor bogate să doneze ''urgent'' doze de vaccinuri împotriva COVID -19 ţărilor africane, într-o scrisoare deschisă publicată de UNICEF, relatează AFP.

''Ţările bogate s-au angajat să doneze peste un miliard de vaccinuri anul acesta şi alte sute de milioane în 2022, precum şi să ajute Africa să producă şi să cumpere propriile vaccinuri. Acest lucru ne dă speranţă, dar majoritatea acestor promisiuni nu sunt respectate'', denunţă semnatarii acestei scrisori adresate reprezentanţilor G20.

''Africa nu poate aştepta. Avem nevoie de doze acum'', cer aceştia, adăugând că mai puţin de 4% din populaţia africană a fost vaccinată faţă de mai mult de 70% din populaţia unor ţări bogate.

''Această diferenţă este nedreaptă şi contraproductivă, îi lasă pe africani - şi întreaga lume - la mila virusului", adaugă ei, avertizând că acest lucru ar putea duce la apariţia unor "variante noi, mai periculoase".

Scrisoarea este semnată de ambasadoarea UNICEF şi cântăreaţa Angélique Kidjo, dar şi de cântăreţul nigerian Davido şi de muzicianul nigerian Femi Kuti.

Continentul african se luptă să obţină un număr suficient de doze din cauza restricţiilor la export impuse de unele ţări producătoare şi a priorităţii acordate de producători anumitor guverne cu care au semnat un acord.

Eşecul de a ridica bariera brevetelor privind vaccinurile anti-Covid pentru a permite ţărilor cu venituri mici să producă vaccinuri generice mai ieftine la nivel local a împiedicat, de asemenea, accesul la vaccinuri pe continent.

Ţările africane depind tot mai mult de donaţiile de surplusuri achiziţionate de cele mai bogate naţiuni.

Aproximativ trei sferturi din cele 77,5 milioane de doze promise Africii i-au fost donate, adică 57 de milioane, potrivit UNICEF.

În iunie, ţările G7 au promis să doneze sute de milioane de doze care, în cea mai mare parte, încă nu au ajuns pe continentul african, scrie agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212