REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.8° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.8° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Coronavirus: China a declarat stare de URGENȚĂ! Monitorizarea continuă la Constanța

Coronavirus: China a declarat stare de URGENȚĂ! Monitorizarea continuă la Constanța

Replica API 25 ianuarie 2020 | 00:00 483

Ministerul de Externe avertizează românii care se află sau vor să călătorească în regiunile administrative speciale ale Chinei, respectiv Hong Kong și Macao, că autoritățile locale au activat nivelul de alertă „Urgență” cel mai ridicat, din cauza infecției de tip pneumonie virală, „Coronavirus”.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în regiunile administrative speciale Hong Kong și Macao ale Republicii Populare Chineze că autoritățile locale au activat planurile de pregătire și răspuns pentru boli infecțioase noi de importanță pentru sănătatea publică, iar, la data de 25 ianuarie 2020, Hong Kong a activat nivelul de alertă „Urgență” – nivel 3 din 3. Conform datelor comunicate de către autoritățile din cele două regiuni administrative speciale, în Hong Kong au fost confirmate cinci cazuri de infecție cu acest tip de pneumonie virală, iar în Macao două cazuri”, transmite MAE, într-un comunicat.

Instituția precizează că autoritățile din R.A.S. Hong Kong și R.A.S. Macao au intensificat controalele de sănătate în toate punctele de trecere a frontierei, au anulat festivitățile prilejuite de aniversarea Anului Nou chinezesc și au prelungit vacanța școlară până la data de 20 februarie. „Suplimentar acestor măsuri, R.A.S. Hong Kong a decis să introducă obligativitatea ca orice persoană care intră în Hong Kong să completeze pe propria răspundere o „declarație de sănătate”. Completarea acestei declarații cu informații false se pedepsește cu 6 luni de închisoare sau cu o amendă de aproximativ 650 USD (cu echivalent în moneda locală)”, se mai arată în comunicat.

MAE amintește că românii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Hong Kong: +85225233813 și +85225233817, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Totodată, românii care se confruntă cu urgențe au la dispoziție și telefonul de permanență al Consulatului General al României în Regiunea Administrativă Specială Hong Kong a Republicii Populare Chineze: +85296137370.

„Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://hongkong.mae.ro>, https://ec.europa.eu/consularprotection, http://www.mae.ro> și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare -Un SMS îţi poate salva viaţa!-”, mai transmite MAE.

Despre acest subiect trebuie să mai menționăm faptul că pericolul de declanșare al unei epidemii mortale planează în aceste zile și asupra Constanței, după întoarcerea unui grup de muzicieni plecați să concerteze în China. Astfel, o orchestră din România, formată din 50 de oameni, a concertat la Wuhan, zonă în care este un focar de infecție din cauza coronavirusului letal, acolo unde au fost luate măsuri drastice, după ce, efectiv, oamenii s-au prăbuşit pe holurile spitalelor. Printre artiştii respectivi se aflau și 4 constănțeni în acel turneu. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Constanța, cei 4 muzicieni sunt monitorizați zilnic, la orice manifestare a simptomelor urmând a se lua măsuri. ”S-a luat un set de măsuri de izolare la domiciliu, persoanele urmând a fi monitorizate între 10 și 14 zile, fără a părăsi domiciul și fără a lua contact cu alte persoane. Își vor măsura temperatura dimineața și seara, iar dacă vor observa simptome respiratorii sau depășiri ale temperaturii de 38 grade Celsius, vor raporta celor însărcinați cu monitorizarea lor” a declarat, pentru Replica, purtătorul de cuvânt al DSP Constanța, Loti Popescu.

Citește și:

Constanța, sub AMENINȚAREA unei epidemii MORTALE: patru persoane MONITORIZATE!

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce este foarte deranjant ptr mine ca simplu cetatean al acestui stat este faptul ca AUTORITATILE NOASTRE ATAT DE CAPABILE DIN TARA NOASTRA , de abia cateva zile s-au deranjat sa anunte despre acest virus scapat intetionat de cineva.Cert este ca uitandu-ma pe alte canale tv din Europa, acestia,autoritatile din tarile respective Franta,Italia,Spania.etc,au anuntat populatia imediat de la aparitia acestui virus print toate mijloacele mass media. Chiar ne-am prostit de tot,in ritmul acesta din 17 milioane ,va ramane un dulap umblator cu ranjet cabalin sa faca tot ce si-a propus. Multam.
3
1
esti paranoic,angajatule, mergi la psihi de doua trei ori pe zi si odata noaptea, dar nu sper sa te vindeci!
1
1
E acum sa vezi ce masuri v a lua managerul Badescu ptr angajatii lui il doare in pl ca de nu merge el la caz. Eu vreau sa ii spun prietenului lui adica lui Edi Balanescu ca ii f t cu va de la scoala 8 si o sa ii trimit si fotografii nevestesii sa vada ce pramatie este barbasu. Sa ii dam la muie dl Edi colectivul SAJ
2
0
Sau poate ca erau animale de laborator cele din piata.
2
3
Bill si Melania Gates detin un laborator experimental unde s a creeat o simulare de epidemie chiar acum o luna...laboratorul se afla in apropierea orasului cu pricina,ce coincidenta,extraordinar!Si acum colac peste pupaza data jos din tei si asezata sub colacul proaspat de la brutarie BILL Pedo Gates.legaturi stranse cu Jeffrey Epstein dovedite cu probe, are si vaccinul hahahahahahah
1
4
de papagali ca voi are nevoie dulapul ambulant....poti sa imi faci un belis pe furis fara sa te apleci???.
3
7
@ 23:06....un vocabular tipic Constanta
12
2
virusul a fost scapat din laborator din china , vrajeala ca a fost din piata cu sarpele si liliacul , si apropo din la virusul asta vor muri aproximativ 60 de milioane de oamenii , in orasul respectiv exista un laborator foarte mare in care se fac experimente , a fost scapat virisul nu a fost pus cu japca ..mai documentativa ce zice presa din china .. labagiilor.
6
3
Nu pleci in ciaina cu boarfa poate scapam de tine javra ordinara
3
27

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108