REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Coronavirus: Crucea Roşie cere ţărilor bogate să doneze Asiei de Sud-Est vaccinurile care le prisosesc

Coronavirus: Crucea Roşie cere ţărilor bogate să doneze Asiei de Sud-Est vaccinurile care le prisosesc

Replica API 20 august 2021 | 00:00 464

Crucea Roşie a cerut miercuri ţărilor dezvoltate să doneze excesul de vaccinuri naţiunilor din Asia de Sud-Est pentru a accelera ritmul lent al vaccinării din această zonă, unde mai mult ţări înregistrează rate înalte de mortalitate în urma extinderii variantei Delta a coronavirusului, relatează EFE, citată de Agerpres.

"Pe termen scurt avem nevoie de eforturi mult mai mari din partea ţărilor bogate pentru a împărţi urgent milioanele de doze care le prisosesc cu ţările din Asia de Sud-Est. Trebuie de asemenea ca guvernele şi companiile producătoare de vaccinuri să împărtăşească tehnologia", a declarat Alexander Matheou, directorul pentru Asia-Pacific al de la Federaţiei Internaţionale a Crucii Roşii.

Cu spitalele pline în Malaysia, Thailanda sau Vietnam, printre alte ţări, şi valul scăpat de sub control al pandemiei din Myanmar, Asia de Sud-Est a înregistrat 38.522 de morţi de COVID-19 în ultimele două săptămâni, notează într-un comunicat Crucea Roşie citând datele publicate de Universitatea John Hopkins.

"Următoarele săptămâni sunt esenţiale pentru a spori numărul de teste, tratamentele şi vaccinarea în fiecare ţară din Asia de Sud-Est. Scopul este de a obţine un procent de între 70-80 % (de persoane vaccinate) dacă se doreşte câştigarea acestei curse împotriva noilor variante şi a pandemiei", a subliniat Matheou.

Crucea Roşie a avertizat că situaţia se poate agrava în regiune dacă focarele de coronavirus, concentrate în jurul marilor urbe, se extind în zonele rurale.

Regiunea a eschivat cu relativ succes primele luni ale pandemiei, dar răspândirea variantei Delta din primele luni ale anului a făcut din Asia de Sud-Est un epicentru mondial al virusului.

Escaladarea cazurilor a luat prin surprindere guvernele care, cu câteva excepţii, nu îşi făcuseră rezerve de vaccinuri, mizând pe închiderea frontierelor şi pe alte restricţii pentru a contracara pandemia.

Filipinele şi Indonezia, cele mai afectate ţări din regiune de coronavirus, au vaccinat cu schema completă circa 11% din populaţia lor, în timp ce Thailanda şi Vietnam au vaccinat 7 % şi respectiv 2% din populaţia lor.

Fruntaşele sunt Singapore, cu peste 70 % din populaţie vaccinată cu schema completă, şi Cambodgia, una dintre cele mai sărace din regiune, cu 44 %, în timp ce Malaysia a vaccinat 35 % din populaţia sa.

Situaţia din Myanmar este mai complexă, deoarece pandemia coincide cu o criză politică şi socială profundă, derivată din lovitura de stat militară de la 1 februarie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272