REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Coronavirus: Doar 3% din populaţia Americii Latine a fost vaccinată cu schema completă

Coronavirus: Doar 3% din populaţia Americii Latine a fost vaccinată cu schema completă

Replica API 22 mai 2021 | 00:00 812

Diferenţe evidente în ceea ce priveşte accesul la vaccinurile anti-COVID-19 există în America Latină şi regiunea Mării Caraibilor, a declarat miercuri directoarea Organizaţiei Pan Americane pentru Sănătate (PAHO), Carissa Etienne, citată de DPA și Agerpres.

"Doar trei procente din populaţia Americii Latine a fost complet vaccinată împotriva COVID-19", a declarat directoarea acestei organizaţii regionale, Carissa Etienne, în conferinţa sa de presă săptămânală.

"Şi mai avem încă un drum lung de parcurs pentru a ne asigura că orice persoană este protejată", a adăugat ea.

Ea a remarcat dependenţa excesivă a Americii Latine de importuri pentru materiale medicale esenţiale: "Mai puţin de 4% din produsele medicale utilizate în timpul crizei COVID-19 provin din această regiune".

"Din cauza interdicţiei de exporturi, întârzierilor în lanţul de aprovizionare şi absenţei puterii de achiziţie, regiunea noastră are mari probleme în a concura pentru a obţine acces la echipamente de protecţie personală, medicamente şi vaccinuri, care sunt vitale în lupta împotriva COVID-19", a adăugat Carissa Etienne.

Sporirea capacităţii regionale de a fabrica materiale medicale strategice şi în special vaccinuri "reprezintă o necesitate, atât pentru locuitorii noştri, cât şi în materie de securitate sanitară", a mai spus directoarea PAHO.

În Brazilia, Argentina şi Mexic, vaccinuri precum cele dezvoltate de AstraZeneca şi CanSino sunt deja fabricate sau îmbuteliate la o scală limitată. În Cuba, două vaccinuri proprii se află în prezent în faza finală a unor studii clinice.

După luni de întârzieri - cauzate de faptul că produsele necesare pentru finalizarea vaccinurilor lipseau în Mexic -, primele 1 milion de doze de vaccin AstraZeneca produse în Argentina şi Mexic ar trebui să devină disponibile săptămâna viitoare, a declarat miercuri ministrul mexican de externe, Marcelo Ebrard.

Argentina şi Mexic au anunţat în august 2020 că vor produce împreună cel puţin 150 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca-Oxford, cu care vor aproviziona ţările din America Latină, cu excepţia Braziliei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272