REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
20.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Coronavirus: Dozele de supra-rapel 'nu sunt un lux', afirmă directorul OMS Europa

Coronavirus: Dozele de supra-rapel 'nu sunt un lux', afirmă directorul OMS Europa

Replica API 31 august 2021 | 00:00 515

Dozele de supra-rapel ale vaccinurilor anti-COVID-19 reprezintă o modalitate folosită pentru a ţine în siguranţă cele mai vulnerabile categorii de populaţie şi "nu sunt un lux", a declarat luni directorul Biroului regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de Reuters și Agerpres.

Hans Kluge

Reprezentanţii OMS au anunţat în prima parte a lunii august că datele medicale actuale nu indică nevoia administrării unor doze de supra-rapel şi că imunizarea suplimentară a unor persoane care sunt deja vaccinate cu schemă completă va mări şi mai mult diferenţele privind accesul la vaccinare dintre ţările bogate şi cele sărace.

"A treia doză de vaccin nu este un supra-rapel de lux care este luat de la cineva care aşteaptă încă prima doză. În principal, supra-rapelul reprezintă o modalitate pentru a ţine în siguranţă cele mai vulnerabile categorii de populaţie", a declarat Hans Kluge, directorul OMS Europa, într-o conferinţă de presă.

"Trebuie să fim puţin atenţi cu dozele de supra-rapel, pentru că deocamdată nu există dovezi suficiente", a adăugat el.

"Însă tot mai multe studii arată că a treia doză îi ţine în siguranţă pe oamenii vulnerabili, iar această măsură este luată de tot mai multe ţări din regiunea noastră", a mai spus Hans Kluge.

El a îndemnat ţările europene care dispun de surplusuri de vaccinuri să le împartă cu alte state, în special cu cele din Europa de Est şi din Africa.

Creşterea ratelor de transmitere a noului coronavirus raportate în întreaga Europă în ultimele două săptămâni şi nivelurile scăzute ale ratei de vaccinare din unele ţări europene sunt "profund îngrijorătoare", a declarat Hans Kluge.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212