REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.1° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Coronavirus: Finanţare de 515 milioane de dolari pentru vaccinul produs de laboratorul chinez Sinovac

Coronavirus: Finanţare de 515 milioane de dolari pentru vaccinul produs de laboratorul chinez Sinovac

Replica API 8 decembrie 2020 | 00:00 877

Laboratorul chinez Sinovac Biotech a anunţat luni că a obţinut o finanţare de 500 de milioane de dolari pentru producerea vaccinului său împotriva noului coronavirus, relatează AFP, citată de Agerpres.

Banii vor fi investiţi de grupul chinez Sino Biopharmaceutical, cu sediul la Beijing şi cotat la bursa din Hong Kong, iar Sinovac a explicat că vor fi folosiţi la extinderea cercetărilor şi capacităţii de producţie a vaccinului, denumit CoronaVac.

Până la sfârşitul anului se intenţionează producerea a 600 milioane de unităţi, iar în schimbul investiţiei Sino Biopharmaceutical va primi 15% din capitalul unei filiale a Sinovac, Sinovac Life Sciences.

Vaccinul se află încă în faza a treia a testelor clinice în mai multe ţări, între care Brazilia, iar organismul chinez de reglementare în domeniu încă nu a dat undă verde comercializării produsului.

Patronul Sinovac, Yin Weidong, a subliniat luni într-un comunicat că acesta "a atins o etapă foarte importantă în testele clinice din Asia şi America Latină".

Beijingul a început deja să administreze vaccinuri anumitor categorii de persoane considerate prioritare, în special personal sanitar, diplomaţi, angajaţii sau studenţii care urmează să plece în străinătate.

Aproape un milion de persoane au fost deja inoculate cu ajutorul unui alt vaccin chinezesc experimental produs de compania concurentă Sinopharm, a anunţat aceasta luna trecută.

Marea Britanie a devenit săptămâna trecută prima ţară occidentală care a dat undă verde distribuţiei generale a unui vaccin anti-coronavirus, cel pus la punct de companiile americană Pfizer şi germană BioNTech, vaccinarea urmând să debuteze marţi.

La rândul ei, Rusia a început vaccinarea anumitor categorii cu vaccinul său Sputnik V, aminteşte AFP.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108