REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
14.2° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Coronavirus: Germania a primit luni primele doze de vaccin Novavax

Coronavirus: Germania a primit luni primele doze de vaccin Novavax

Replica API 23 februarie 2022 | 00:00 494

Primele livrări cu doze ale vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de compania americană Novavax au sosit în Germania în această săptămână, a anunţat la Berlin un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din această ţară, citat de DPA și Agerpres.

"Prima livrare a fost luni", a confirmat acelaşi purtător de cuvânt, la câteva zile după ce ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, a precizat că 1,4 milioane de doze de vaccin Novavax urmează să sosească în ţară.

Vaccinul Novavax reprezintă un element important în lupta împotriva noului coronavirus, întrucât, spre deosebire de vaccinurile Pfizer-BioNTech şi Moderna, nu este un ser bazat pe tehnologia ARN mesager. Serul Novavax are la bază o tehnologie clasică utilizată de mult timp de producătorii de vaccinuri, cu particule care conţin proteina Spike a noului coronavirus, precum şi un amplificator de efect.

Acidul ribonucleic (ARN) din vaccinurile bazate pe tehnologia ARN mesager transportă fragmente din informaţia genetică a virusului către celulele umane. Cu ajutorul său, celulele produc o proteină a agentului patogen, pe baza căreia organismul dezvoltă apoi imunitate.

Dozele de vaccin Novavax (bazat pe tehnologia clasică a proteinelor recombinate, în absenţa virusului - n.r.) vor fi distribuite în landurile germane, iar fiecare dintre landuri va stabili ulterior momentul în care va începe să administreze serul. Unele dintre landuri au anunţat deja că vor începe vaccinările cu serul Novavax în prima săptămână a lunii martie.

Specialiştii din domeniul medical speră că vaccinul Novavax va contribui la creşterea ratelor de vaccinare, întrucât reprezintă o alternativă pentru persoanele care au rezerve faţă de serurile bazate pe tehnologia ARN mesager. Cu toate acestea, deocamdată nu se ştie dacă acest vaccin va avea un impact major în lupta împotriva noului coronavirus în Germania.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272